Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Orehovi ježki in dvonadstropna torta

Orehovi ježki in dvonadstropna torta

Ojla, ne vem, a sem res tako slepa, ampak ne najdem recepta za orehove ježke. Vse dopisovanje o tem, kako narediti bodice, slikce, vse sem našla in bi jih poskusila narediti, ampak kako (morda vsaj link)?
In še: za neko zabavo bi rada naredila dvonadstropno torto, ker imajo nekateri radi sadno, drugi pa čokoladno. Mislite, da je varianta (in da je torta vseeno sočna)? Kako bi jo ve delale, če bi jo sploh? Hvala in mirno noč, Medeja

Hej,Medeja!
Recept za orehove jezke najdes v bazi receptov.Pritisnes zgoraj v desenem kotu v crn pravokotnik z rdecim napisom”Dodaj recept” in tam bos nasla pri sladicah.
Taka torta je mogoca;sem tudi ze delala.Biskvitno testo je brez moke,samo orehi in piskotne drobtinice,jajca in sladkor(socno,za kar poskrbijo orehi).Eno plast namazem z dobro marelcno marmelado in cokoladno kremo,drugo pa s stepeno smetano in sadjem,najraje marelice.
Tudi z jagodami ni slabo. Ce ti disi,lahko dobis natancnejsa navodila.
Lep pozdrav Babi

Za ježke ti žal ne znam pomagat. Trenutno ni pravega časa za pečenje; bom iskala takrat, ko ga bo več.

Torto na nadstropja pa dobiš tako, da spečeš 3 plasti biskvita v večjem modelu (ali kozici) in 2 plasti v manjšem. Potem pa “sezidaš”, obliješ, okrasiš in je gotovo. To je lažji del posla. Težje je potem, če nimaš podstavka za nadstropne torte, ta nebotičnik rezat.

Po mojem, če bi rada imela različne okuse, bi bilo boljše sestavljat v širino kot v višino.

Evo, jezki:

Klikni na malo slikico za sliko cez cel ekran 🙂

Hvala, strašno ste prijazne, Babi, jaz bi pa res recept, prosim. Saj te torte ni pretežko narediti? Edino ne vem, kako bi jo prenašala, ker bi jo morala peljati 2 km daleč – ampak to je še tamal problem. Hvala, Medeja

Hej! Dobis recept in navodila jutri,ker sem zdaj ze v zamudi.Prav? Lp Babi

Meni najboljša kombinacija za sadno-čokoladno torto je še vedno schwarzwaldska torta: čokoladen biskvit in višnje s smetano. Te torte lahko pojem na tone :)))).

Če se mudi ali pa če nimam ravno primerne pečice pri roki (na morju), potem kupim kar pripravljen biskvit (tri biskvitne plošče, kakavove oz. čokoladne).

Drugače pa biskvit pripravim sama. Po originalnem receptu nastane bolj taki težek biskvit, zato je po moje boljše, če ga narediš kar po receptu za saher torto (najdeš preko funkcije iskanje).

Pečen biskvit napojiš z mešanico soka iz kompota (višnjevega) in višnjevca (višnje v šnopcu). Na biskvit naložiš višnje iz kompota (jaz jih dam na pol in cel biskvit prekrijem z njimi – porabim nekje 1,5 kozarca višnjevega kompota), potem pa višnje premažeš s stepeno smetano (jaz delam kar z rastlinsko, ker mi je okus všeč). Nato spet plast biskvita, višnje, smetana, biskvit. Tudi vrhnji biskvit napojiš in celo torto premažeš s smetano. Aja: višnjam iz kompota na dele “podtaknem” tudi kakšnen košček višnje iz šnopca (če je torta samo za odrasle).

Ob robovih potreseš z nastrgano čokolado, na vrhu narediš kupčke iz smetane (okrasiš z višnjami) in po sredini potreseš spet nastrgano čokolado.

Ta torta je po moje eden izmed zelo zelo okusnih kompromisov, če si v dilemi me dčokoladno in sadno torto. Pa še zelo sočna je.

Lp, mishika

Hej,ce vpises v iskanje” jagodna torta” ali “orehova torta”,dobis post z dne 23. 3. ” Jagodna torta – prosim pomoc”. Tam sem napisala recept za orehovo biskvitno testo in potem se navodila.Enako kot za jagode,naredim z marelicami. Lep pozdrav Babi

Hvala, Babi in Mishika, zdaj pa samo še na delo … Lepo se imejte v tem zadnjem celem delovnem tednu v letu, Medeja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close