Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Orehove palačinke

Orehove palačinke

Drage kuharice :-),

mi lahko katera napiše recept za orehove palačinke. Zanima me samo recept za orehovo maso!

Hvala in LP

odvisno za koliko ljudi pečeš. jaz orehe malo poparim,dodam sladko smetano,malo ruma cimet,sladkor,lahko daš tudi malo masla.in to je vse. zelo so dobre (zame) če jih daš potem v pekač,namazan s kislo smetanoin jih namažeš tudi po vrhu, ter v pečici čisto malo popečeš.(v pečico daš že namazane z nadevom

Daš mogoče v kislo smetano tudi kakšno jajce, da so bolj rumene?

Ful dobre so taksne palacinke. speci palacinke, vsako potresi z mletimi orehi in malo sladkorja, zlozi jih v trikotnik in preli z vrocim satojem.

lp

<http://majuska.moj-album.com/>

ne , samo namažem pekač spodaj s smetano, jih namazane naložim in jih povrhu spet namažem s smetano. nič drugega.

Punce, ne zamerit, a kot sem jaz razumela, je kartica pisala o nadevu. Popravite me, če se motim.

NADEV JE OREHOV.SMETANA JE ZA PEKAČ- SPODAJ IN POVRHU PALAČINK

Jasno. Ni pa treba kričati. Vprašanje sem jaz prebrala, da želi recept za maso in ne za nadev. Ker pač očitno uporabljamo različne izraze, raje vprašam. Tudi jaz imam zelo rada palačinke z orehovim nadevom. Nisem pa še nikoli jedla palačink, ki bi bile spečene iz orehove mase, pa sem upala, da bo odgovor v tem smislu.Najbrž bi bile tudi take dobre, a ne?

oprosti ker sem pisala z veliko ,šele pol sem to vidla,nič hudega nisem misla.verjetno bi ble tud take okusne,bom enkrat probala pa ti sporočim.

Opravičilo sprejeto. Si jih bom pa prav v kratkem naredila, saj ste mi kar vzbudile željo po njih. Takih v pečici pa res še nisem provala.

Orehe poparim z mlekom, dodam (ali pa tudi ne) malo sladke smetane, sladkor ali natren, miceno ruma in to je to.
Povrhu obvezno polijem z vročo čokolado, ker se mi sicer zdi, da jim nekaj manjka :)) Če pa denem gor še kepico sladke smetane, je zame to že “ohoho sladica” :))

Ampak nekaj časa še kaj takega ne bo na mojem krožniku 🙂

metka

Jzst
če želiš testo z dodatkom orehov, masi za palačinke preprosto dodaš dobro zmlete orehe. Sem že poskusila in so zelo dobre. Palačinke zadnje čase delam iz zmletih ovsenih kosmičev (brez moke) in v tem primeru ne dodajam orehov, pri šmornu pa zmeraj dodam mlete orehe, lešnike ali mandlje.

Jaz jih tud tako naredim – orehe poparim z 1/2 smetane, 1/2 mleka, vendar se kar napihnejo, da potem, če želim malo bolj tekoč nadev, primešam še malo mleka po občutku. Enkrat sem dodala tudi žlico akacijevega medu (mi jemo samo tega, ker je zelo sladek). Bilo je super.

Mene pa zanima, kako bi jih pripravila kot pečene – to se pravi, nadevane z orehi, potem pa polite čez – s čim – in zapečene v pečici (koliko časa, na koliko stopinj) Že v naprej hvala za nasvete

Pozdravček Mateja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close