Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Orehova potica-nadev 2.

Orehova potica-nadev 2.

Moram vam sporočit, da nisem mogla drugače, kot za vikend probat spečt orehovo potico, ko pa ste mi nasule toliko nasvetov! Krasno mi je uspela. V nadev tokrat nisem dala nič masla, pač pa sladko smetano in jajca pa seveda sladkor, rum, cimet in rozine. Orehe sem tudi poparila z mlekom.
Maslo sem dala v testo. Potica je bila lepo zavita in prav nič drobljiva. Pozdravček vsem.

Lepo je bilo to prebrati:)))

Lep vecer in se naprej uspesno pecenje poticke Babi

Babi, moram povedat še to, da za kvašeno testo zadnje čase uporabljam tvoj recept, ki si ga predstavila pri pehtranovi potici. Le-ta je bila letos kar dostikrat na mizi, vedno pohvaljena in dobrodošla. Res krasen recept. Pozdravček

Draga Marta,
poskusi enkrat napraviti potico z nadevom po moje. Iz beljakov, ki jih ne dam v testo, naredim trd sneg s ščepom soli in sladkorjem v nadev dam obvezno skuhano pravo kavo. Seveda tudi rum in cimet. Včasih “podaljšam” orehe z na maslu opraženimi ovsenimi kosmiči in nihče ne opazi, da sem goljufala.
Prosim, povej če boš kdaj spekla potico na moj način.
Lp E.

He he, Marta:) Tudi meni ta recept dobro sluzi in je iz knjige, ki sem jo dobila v zaectku sestdesetih. Je kar krepko zdelana, a je ne dam:)))

Lep dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close