Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika OREHOVA JEDRCA

OREHOVA JEDRCA

Ko so trenutno aktualne potice – ali orehe pred “obdelavo”operete?

Če vam do danes kaj takega še ni prišlo na misel, poskusite, boste zgrožene !

lp

A zaradi zelene barve misliš? To je povsem normalno. Še po tem, ko čistiš orehov les, je cunja nekoliko obarvana 🙂
No, če je pa notri kakšna druga svinjarija… pa niti ne bi bila presenečena, ker je dandanes itak precej stvari že bolj ali manj treba oprati, preden jih uporabiš.

Imam svoje, ki jih sproti tolcem in nic ne operem:) Res pa je, da na to se nisem pomislila:( Lp

Q10, zakaj?

Jih vedno operem in dam v pečico, da se osušijo. Zakaj si zgrožena ?

Moja teta jih vedno opere. Mi jih ne peremo. Sama uporabljam obojne.

Lp, Maja

Barby1,

ker je voda rjava, orehi pa po pranju in po sušenju v pečici zlatorumeni.
Pa sem se zamislila, koliko svinjarije smo takole v poticah in pecivih že
pojedli.

Hmm, pa je sigurno to umazanija? Da ni ta rjava tekočina samo osnovna barva orehovega ploda (jedra)? Samo razmišljam…

No, sicer redkokdaj uporabljam orehe, nekako nismo navdušeni nad njimi. Jih pa bom rabila nekaj žlic za makov nadev, pa me zato tole podrobneje interesira.

Kako bi bila šele zgrožene, če bi jih nabirala. Barva ti ne gre z rok par dni. 🙂

Tinci 2, se kako dobro to poznam. Tudi v varekini namakam roke:)

Si pa naredim gost zvarek iz teh lupin ( tudi listi), zamrznem in ob tem casu pobarvam pirhe. Sem zadovljna.

Leta nazaj sem tako pobarvala nekaj domace volne – mocnejsi, neznejsi odtenki – in skvackala lepo progasto ovalno preprogico za na balkon. Sem bila pohvaljena:) Prisvojil si jo je nas kuza in jo tudi malce scefral:)))
Lep pozdrav

Kaj se vse zve. Babi, bom letos tudi jaz nabrala lupine in liste za zvarek. Sem si označila v planer.
Lepe praznike.

Da so si nekoč z orehovimi lupinami barvali lase, sem že čula, za pirhe pa še ne. Super ideja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close