Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Orehi – krema

Orehi – krema

Draga dekleta (spomnim se sicer, da je bil nekoč še neki moški nick, pa ne vem, ali je sploh še), včeraj zvečer sem delala orehe, pa se mi je zataknilo pri kremi. Zmanjkalo mi je masla, pa sem namesto njega za kremo uporabila margarino. Ker pa me je malo strah nekuhanih/nepečenih jajc, sem hotela kremo kuhati v vodni kopeli toliko časa, da bi stvar med mešanjem z el. mešalnikom zavrela. Ker pa ni in ni hotela, bila pa je že primerno gosta, sem pomislila, da bi potem vse skupaj, z umešanim maslom, stopljeno čokolado in rumom vred, še enkrat zavrela kar direktno na ognju, ne v vodni kopeli. No, pa sem ga s tem očitno posekljala, ker je krema postala pretekoča. Postavila sem jo v hladilnik, misleč, da se bo zgostila, ko me je prešinila ideja, da bi reč zgostila s čokoladnim pudingom. In sem še enkrat pristavila na ogenj, da zakuham malo pudingovega praška, hkrati pa sem ugotovila, da je tamala frčafelca zakuhala (najverjetneje eno virozo). In za hip pozabila na kremo, ki se mi je veselo prismodila. No, takole se pa godi kompikatorjem … In recept sodi med nezahtevne 🙂
Krema je seveda odromala v smeti, orehe pa namažemo z nutelo in so super. Ampak vseeno me pa zanima, ali vam zavre krema med mešanjem ali je to pravzaprav krema s surovimi jajci? In ali je še kakšna varianta za kremo? Hvala, Medeja

Hej,Medeja!

Jaz kremo vedno naredim na pari brez raznih modernejsih dodatkov,ki se sedaj dobijo. Lepo se zgosti, postane gosta in naraste.Praviloma pa voda ne sme vreti,le mocno sumeti(tik pred vretjem).Mesam z metlico za smetano. Lp Babi

JAz za kremo nikoli ne uporabljam margarino. Moja krema za torto je:
2 cela jajca
2 rumenjaka
10 dag sladkorja v prahu
10 dak čokolade za kuhanje
25 dag masla

cela jajca, rumenjake in sladkor dobro zmešaš z metilco, daš na paro in dodaš čokolado /nalomljeno na koščke). Vse skupaj mešaš toliko časa, da se krema lepo zgosti ( ca 15 min). Nato odstaviš in dodaš maslo ter ga gladko vmešaš v kremo. Ohladiš ca 2 uri ( v hladilniku) ali na terasi (pozimi). Krema mora biti toliko ohlajena, da se lahko lepo maže.
LP Silvia

Hvala, danes bo še en poskus – bom poročala. Lp, Medeja

Pozabila povedati: vedno samo jajcka in sladkor.Maslo,cokolado,smetano
dodam v ze kuhano kremo,ko se ta ohladi(ob obcasnem mesanju).Tako pise v moji knjigi.
To jajcno zmes uporabljam tudi za osnovo kremnim (beri kaloricnim) sladoledom.Taka so navodila v moji knjigi.
So pa potem se razne variante s skrobom,moko,mlekom,ki jih pa ne delam.
Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close