Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Orbitrek

Orbitrek

Punce (tud fantje) čao!

A mi lahk kdo, ki ima doma orbitrek pove kako se ta zadeva kaj obnese – pa ne glede hujšanja, pač pa glede pridobivanja mišic na nogah in ritki…
Hvala in by!

Jaz ga imam že kakšni dve leti in sem z njim zadovoljna. Ponavadi vadim na njem od 2 do 4 krat na teden. Glede mišic pa tako, noge in rit se ti oblikujejo, vendar moraš kar dosledno vadit več kot 4 krat na teden. Dober je za vzdrževanje kondicije in telesne teže, predvsem pa tudi to, da odkar ga imam še nisem bila bolna (gripa, angina itd.), pred tem sem vsako zimo smrkala in kašljala.

Orbitrek je tako kot tek, sobno kolo, kolo… namenjen aerobni vadbi, tako da s pomočjo tega porabljaš kalorije, od tega je nekaj izgubljenih mišic, nekaj pa maščobe. No in ko tako pridno porabljaš podkožno maščobo, se ti pač začnejo poznat mišice, ki so že itak skrite pod to maščobno oblogo. Z vadbo pri večji intenzivnosti in (menda se da breme nastavit), pa po mojem mišice tud pridobiš… glede na to, da iz aerobnih procesov preideš na območje anaerobnega… Glede tega pa nisem prepričana, če mam prav…
Jaz imam sobno kolo, in čist po pravic povedano, bi raje imela orbitrek, za vadbo notri, ker me na sobnem kolesu vse boli zarad sedenja… Najraje pa tekalno stezo, sam o tem lahk trenutno sam sanjam 🙂 ker so kvalitetne menda okrog 600 k SIT, če maš tako kot v fitnesu.

Jaz ga uporabljam že več kot dve leti in je super zadeva, ko sem drugič rodila sem se kar precej zredila. Trikrat na teden redne vadbe vsaj po 30 minut, pa sem v treh mesecih prišla na svoje normalne kile (17 kg, manj) pa še oblikovale so se mi mišice na nogah in tudi ramenski obroč in nadlahti (ni več visel dol). Super stvar, edina stvar je, da moraš it gor, če ti sam stoji v sobi ne bo nič.

veliko uspeha

jaz ga mucim skoraj vsak dan po 35 minutk, se pa ze tako veliko ukvarjam s sportom, da vecjih sprememb nisem zaznala, morda so noge malce zgubile na obsegu 😉 se posebej fajn je takrat, ko imas cas za vadbo ob nenavadnih urah pa ko je zunaj dez ali pa ko z avtom zaradi snega ne mores na vadbo 😉 fajn ane!

Če se boš odločila zanj, ga ne kupovat na tv shopu in podobnih televizijskih reklamah. Te imajo okrog kolesa navit jermen, ki pa se lahko hitro znuca. Kupi raje takega brez tega v kakšni športni trgovini.

Hvala za vse namige! Ste mi kar precej pomagale. Nameravala sem ga kupit preko Neckermana, ker je znižan iz 60.000 na 30.000 (približno). Ni na jermen, pač pa ima magnetni zavorni sistem. A ga je katera že mogoče kupila preko Neckermana? Hvala še enkrat in uživajte kljub deževnemu vremenčku! Pa pa!

Če pa hočeš hujšat, je pa najbolje, da greš na orbitrek zjutraj na tešče, prej pa spiješ kavo brez vsega, pa popiješ mal C vitamin prahu, pol pa na orbitrek vsaj za pol ure. In ti ful poveča metabolizem, vsaj men, jaz vzamem še L-Carnitin sicer, sam mi ga bo zmanjkalo, pa bom kar brez, v glavnem se ful pozna. Jaz sicer tečem zjutraj, sam danes je spet dež, pa grem na osbno kolo (mi je že ful hudo, ker če pa kaj sovražim, je pa to sobno kolo…)Aja, pa še to, zjutraj je trening na tešće priporočljiv za hujšanje, zato ker ponoči nič ne ješ in imaš prazne glikogenske zaloge, zato ti začne kurit energijo direkt iz maščobe, popoldan, ko pa prej ješ pa moraš viliko več vadit, oz. najbolje da prej z aerobnim treningom prideš do istega stanja, pa pol greš na orbitrek. Pol, ko končaš pa moraš nujno čim prej pojest zajtrk, pa ne sam kak jogurt, ampak kar konkreten zajtrk, nič se ne bat, je pa priporočljivo, če hujšaš, da je bolj beljakovinki, ker s tem podalšaš porabo maščob še po vadbi. (kar se itak že brez tega, sam tako se dlje časa). No tako, grem jaz spšit mojo kavo pa na kolo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close