Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › oranžno obvestilo pošte o prispelem pismu iz sodišča

oranžno obvestilo pošte o prispelem pismu iz sodišča

Pozdravljeni. Dobil sem obvestilo pošte iz sodišča oranžne barve z oznako II K …./2012. Če sem prav obveščen, gre oznaka II za tistega ki zadevo obravnava-piše na sodišču, K – kazenski postopek, 2012, gre za zadevo iz leta 2012. Ne vem kaj pomeni oranžni listek? Čudno pa je, da na zadnji strani piše, da bo 15tih dneh pismo vrnjeno pošiljatelju. Torej, če ne dvignem, nisem obveščen ali sem avtomatsko bil s tem obveščen in odgovoren o prevzemu. Ker ga najraje nebi dvignil in ga naj vrnejo na sodišče od kjer je prišlo…Hvala

Po mojem že veš, za kaj gre, drugače bi enostavno dvignil in prebral. Ne pa da sprašuješ, kaj se zgodi, če ne dvigneš.

JJ, si to ti? 🙂

»Pravni pouk
Če vas v tem času vročevalec ne bo našel na tem naslovu, bo pismo izročil odraslemu družinskemu članu, ki ga mora sprejeti (118. člen ZKP). Če to ne bo mogoče, bo pismo ob njuni privolitvi izročeno hišniku ali sosedu; če je vročano na vašem delovnem mestu, mora pisanje sprejeti oseba pooblaščena za sprejemanje pošte, sodelavec pa, če v to privoli (119. člen ZKP). Šteje se, da je vročitev opravljena z dnem vročitve eni od navedenih oseb.
Če vročitev tudi tako ne bo mogoča, bo na vrata oziroma v vaš poštni predalčnik dano obvestilo, kje je pismo. Če ga v nadaljnjih 15 dneh ne prevzamete, se vrne pošiljatelju.
Obvestilo je (označi!):
– prevzel: odrasli član gospodinjstva/hišnik/sosed/sodelavec
Podpis prevzemnika obvestila: …………………….
V …………………….., dne ……………………
– bilo puščeno v hišnem predalčniku/izpostavljenem predalčniku/na vratih
Podpis vročevalca: …………………………
V ……………………….., dne ……………….«.

Hvala za info. Samo sem prvič videl na zadnji strani obvestila, oranžnega obvestila (verjetno barva obvestila tudi nekaj pomeni?), da piše pod pravni pouk:
če pisma v tem roku (15 dni) ne boste prevzeli, bo vrnjeno pošiljatelju (119. člen ZKP). ali je to tudi ena izmed možnosti, praks?
Vedno piše na obvestilu, da se bo štelo vročeno, če ne dvigneš v tem roku 15 dni. verjetno je res, da je to nekaj iz leta 2012, če piše pod številko II K 213456/2012. Se pa nič ne spomnim za 5 let nazaj. Bi pa raje pustil, da se vrne pošiljatelju, kot pa da bi dvigal, če nisem odgovoren, če ne dvignem, ker tega nikjer pod 119.členom ZKP ne piše, Hvala za odg.

Če ima človek čisto vest, se pač ne izogiba pošiljkam s sodišča, ne glede kakšne barve so.

Kolega je v taki barvi vročilnice dobil vabilo na obravnavo kot priča.

Hvala za info. Samo sem prvič videl na zadnji strani obvestila, oranžnega obvestila (verjetno barva obvestila tudi nekaj pomeni?), da piše pod pravni pouk:
če pisma v tem roku (15 dni) ne boste prevzeli, bo vrnjeno pošiljatelju (119. člen ZKP). ali je to tudi ena izmed možnosti, praks?
Vedno piše na obvestilu, da se bo štelo vročeno, če ne dvigneš v tem roku 15 dni. verjetno je res, da je to nekaj iz leta 2012, če piše pod številko II K 213456/2012. Se pa nič ne spomnim za 5 let nazaj. Bi pa raje pustil, da se vrne pošiljatelju, kot pa da bi dvigal, če nisem odgovoren, če ne dvignem, ker tega nikjer pod 119.členom ZKP ne piše, Hvala za odg.

Točno tako, biti priča pa ni tako težko, razen, če ti obdolženec grozi!

Če ne dvigneš v roku 15 dni , se pismo vrne pošiljatelju, kot pravi zakon. In seveda ti ga bodo
potem ponovno poslali :)))).

In kaj je bilo na koncu ? Jaz imam tudi podobno zdaj, nekaj iz leta 2018 pa je tudi II od spredaj, baje je to, ko te vabijo kot pričo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close