Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika orada,morski list,skarpena…

orada,morski list,skarpena…

Sele pred kratkim sem odkrila ta forum in sem navdusena! Kaksni super recepti! Vidim, da ste tu same izkusene, pa vas se jaz prosim za kaksen dober recept za pripravo rib – orade (npr. v pecici, kako se pripravi, kako dolgo pece, na koliko stopinjah…; pa se kaksno idejo), morskega lista, skarpene…
Hvala in vsem zelim lep dan, Natasa

orada

orado ocistimo,obrisemo,od znotraj jo posolimo in pokapljamo z limono. v notranjost lahko damo tudi vejico rozmarina!? specemo jo na zaru-ce bos delala doma pac v ponvi.

preliv: 2 stroka cesna,nekaj crnih oliv brez koscic,3 veliki paradizniki,limonin sok …olivno olje.

ko je orada specena ,jo prelijemo z zgornjo omako.
lp petra

“Copy paste” iz mojega starega sporočila:

Mi imamo najrajši ribo s krompirjem in jo pripravljamo samo še na ta način. Krompir je tako dober, da ga celo jaz jem z užitkom (drugače nisem ravno ljubitelj krompirja), v stanovanju pa nobenega vonja, ki ostane po pečenju rib v ponvi.
Po tem receptu sem delala že z orado, brancinom in zubatcem in meni je zadnji najljubši, so pa vsi zelo dobri. Gre pa takole:

Olupiš krompir in ga razrežeš na centimeterske kolobarje in kuhaš kakšnih 10 do 15 minut. Medtem naoljiš (oljčno olje) pekač, (očiščene) ribe nasoliš in položiš na sredino, ob straneh pa dodaš malo pokuhan krompir (ker bi se pekel dlje kot ribe). Potem pa nasoliš še krompir in vse skupaj poliješ z oljčnim oljem (pazi, da bo res dobro, deviško), popraš, potreseš z zdrobljenim suhim žajbljem, peteršiljem in ajd v pečico na cca 180 C. Po pol ure pečenja malo obrneš krompir, da se popeče še po drugi strani, ribe pa se ne dotikaj, da ne razpade, potem pa priliješ še cca 1 dcl suhega belega vina in čez kakšnih 15 minut bi moralo biti pečeno (seveda odvisno od velikosti ribe).

Ne ustraši se žajblja, saj da res dober okus, daleč od “kislega čaja”.

Pa dober tek.

Bridget, a pa misliš da bi bilo s sladkovodno (postrv) tudi v redu? LP Daša

Še nisem nikoli poskusila, samo po moje okus ne bi bil tako bogat, ali pa tudi. Ideja za drugič.
Mi postrvi vedno jemo kuhane, zabeljene z malenkostjo masla in limone….njami.

Če boš poskusila omenjeni recept s postrvijo prosim javi, kako je izpadlo.

lp

ravno danes smo se odločili narediti orado…

v orado ( razrezano) smo dali;
limono,lovorov list(ki ga po 10 min daš ven da ne pusti prevelikega vonja), rožmarin,stroko česna.
TAKO KOT PRAVIJO BREZ ČESNA NI PRAVE RIBE! 🙂

naredili smo še pomakico; peteršilj, naseseklan na majhne dele zmešan z narezanimi česnčki(na malo) ter prelito z oljčnim oljem

in morem priznati da je prišlo odlično

dober tek

Okusi so različni,sama se bolj nagibam italijanskim gurmanom,ki NIKOLI ne dajo česna na ribo,ker je absolutno premočan in zaduši okus ribe…če po ribi poliješ tržaško omako dejansko ne ločiš okusa orade od brancina,npr…

Če dodate k ribam tržaško omako je potem vseeno katero ribo jeste. Kot je jasno ima česen premočan okus, in ta okus prevlada nežno ribo. Torej ribo jejte brez česna, lahko pa si naredite preliv iz olivnega olja, limone, peteršilja in soli.

Se strinjam. Tržaško omako so “izumili” zato, da so prekrili vonj stare ribe.

Dalmatinci in Istrijani pravijo, da samo Slovenci in Italijani dodajamo ribi limono!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close