orada
Lepo pozdravljeni!
Danes bi rada pripravila orado. Kupila sem dve ribi, ki sta kar zajetni. Očistiti jih že znam, toda naprej….??
Orade še nisem pripravljala, če mene vprašate, bi jo, kakor ostale ribe zavila v alu folijo, dodala nekaj zelenjave in to je to.
Zanima me kako jo pripraviti? Kakšne priloge so najbolj uporane?
Vsem se najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
orado lahko spaces v pecici,ali v ponvi /poleti na zaru/. ribo ocistis,operes,obrises ,posolis,znotraj pokapljas z limono in malo popra. speci jo na olivnem olju.na eni strani naj bi se pekla pribl.10.-15 min. po tem casu jo previdno obrni. v olje lahko dodas tudi par kapljic vina za aromo. med pecenjem jo polivas s to omako. zraven….pa lahko blitvo s krompirjem. !? pa kaksno dobro solato. lp petra
Poleti jo pečem na roštilju, pozimi pa v pekaču in sicer tako:
Olupim nekaj krompirjev in jih zrežem na okrogle rezine in ne pretanke, skuham v malo vode v katero dam 1 žlico masla (NE MARGARINE) in malo soli ca 5 min. Nato poberem krompir ven in ga dam v velik pekač in ga zalijem z nekaj vode v kateri se je kuhal.Gor položim očiščeno in posoljeno orado v katero dam malo oljčnega olja.
Orade se pečejo odvisno od velikosti, na 220 stopinj ca 1/2 ure ali celo manj, če je ventilatorska pečica pa na 200 ca 20 min. Riba je lepo zapečena ne sme pa biti notri suho meso.
Zraven ponudim blitvo z malo oljčnega olja, skuhano na sopari in veliko solate, pa dober tek.
LP Silvia
Forum je zaprt za komentiranje.