Optimalna kombinacija – svetujte
Z možem se odpravljava na sicer 10 let zapoznelo poročno potovanje. Želim si potovanje z optimalno kombinacijo eksotike in pa tudi spoznavanje daljne dežele, ljudi in njihove kulture. Rada bi se izognila masovnemu turizmu in poiskala in si ogledala “skrite bisere”. Želiva si vznemirljivega potovanja in lepih spominov. Čas 10 – 16 dni.
Cena za 2 osebi AI do 900.000 SIT. Zelo bi bila vesela dobrih in kvalitetnih predlogov z vsebino.
Hvala za nasvete in pozdrav!
Andreja
Andreja … Malezija je res super … sicer je že kar nekaj časa kar sem bila tam (’96) … pa vendar … noro nori spomini.
.. v bistvu je fino ker država ni velika … bila sem samo na polotoku (Sabah in Sarawak na Borneu sta bol divja in sem prepričana da tudi zelo zelo ok – le da mi takrat nismo imeli časa … že tako je bila Malezija iz plana).
zahodni del polotoka je modern, nekako bol zahodnjaški … pa vendar lep- Langkawi je čisto na severu – na meji s Tajsko- tam nismo bili … baje je lepo .. le nekoliko turistično- je pa to mali otoček.
Kuala Lumpur … prava mega prestolnica … lepa, angleška, ko se ulije dež imaš vodo do kolen 🙂
meni osebno zelo pri srcu Cameron Highliands – osrčje džungle- svež zrak … greš na treking … sam ali z vodičem … hodiš po džungli … slišiš vse mogoče živali … vidiš bol malo … mi smo imeli srečo in videli le orjaške stonoge :))
Malaga – portugalska zapuščina
potem pa vzhodni del … na jugu nešteto prekrasnih otočkov – Tioman (ki so baje najlepši v Maleziji) … malo višje gor pa Kapas 🙂 najlepši spomini … predvsem zaradi domačinov, ki ti resnično naredijo počitnice POČITNICE 🙂
višje gor Kota Bharu je totalno muslimansko konzervativno mesto … ampak … nepozabno … ne vem … z muslimanskimi državami in ljudmi imam jaz čist in samo lepe izkušnje 🙂
toliko na kratko 🙂
Se popolnoma strinjam z Mašo. Ena najboljših kombinacij za poročno potovanje je Šri Lanka + Maldivi. Najprej cca. teden dni potuješ po ŠL (najprej mal zgodovine, potem vrtovi začimb, plantaže čaja, …… in na koncu za 3-4 dni na Maldive. Cenovno bi morala priti skozi z cca. 1 mio – polpenzioni (več ne rabiš) v hotelih 4-5* in z osebnim vodičem in avtom za dva po ŠL. Seveda je pogoj, da govorita angleško.
Goran
Da te malo popravim – Langkawi je ariheplag in ga sestavlja skoraj 100 otočkov in ne en sam. Malezijo sem omenil, ker je res enkratna in dost bolj deviška kot severna soseda Tajska
osebno bi izbral Singapur in KL kot city stay in potem drugi teden kombiniral Langkawi in Tioman(ta je raj za potaplače drugače pa sam po sebi nič posebnega za vidt).Časa imaš pa malo ,tako, da veliko vidt sploh ne more. Zato si v miru pogledaš 2 velemesti in na koncu uživaš na enih od najlepših plaž na planetu.
Lord, pa pozabil si napisati, da tudi na poročno potovanje ne bi šel.
Andreja, tebi pa glede na omejen čas, ki ga imata, predlagam Sardinijo. Ni sicer kakšna tropska eksotika, najdeš pa tam vse od odkrivanja “skritih biserov” do poležavanja. Predvsem pa ni natrpana s turisti (razen morda SV delčka obale, ki se mu zlahka izogneš).
Mehika – Puerto Vallarta! Sicer je rahlo turistična zadeva, lahko pa gresta z lokalnim busom malo na okrog in odkrijeta svoj raj na zemlji. Je dosti za videti, doživeti, nažurati ali pa samo lenariti.
V bistvu je edini problem jezik, ker v Mehiki se govori špansko.. Malo kdo je, ki govori angleško oz. v turističnih krajih govorijo, tja pa vaju ne vleče.. 🙂
Uživaj v cvetju!
Mikka
Hvala za konstruktivne odgovore. Od vseh predlogov me najbolj mika Malezija, Šri Lanko in Maldive pa jemljem za rezervno varianto, če mi za Malezijo zmanjka poguma in časa. Občutek imam, da bi bilo potovanje na Malezijo bolj individualno in bi zahtevalo več mojega aktivnega sodelovanja, za kar pa sem pripravljena. Angleško govorim tekoče. Torej začnem z začrtanjem poti in ob znanem datumu nadaljujem z iskanjem vozovnice?!
Barbara, feedbreed, kako sta potovala vidva?
Hvala za nasvete!
midva sva se tam znašla … slučajno … potekla nama je turistična viza za Tajsko in sva pač mogla ven iz države … ker sva bila najbližje Maleziji sva šla tja 🙂
brez knjige … brez zemljevida brez … kakršnih koli info o državi … zato sem bila mogoče še toliko bolj presenečena in … predvsem navdušena nad Malezijo 🙂
nekje sem napisala da sem se samo še na Baliju počutila bolje 🙂
Malezija so ljudje 🙂 … zelo zelo prijazni … nihče noče nič od tebe … pa vendar se s tabo prav vsi pogovarjajo … na ulici … povsod 🙂 … poleg tega da je muslimanska država … je tam skor 50% ljudi Kitajcev in Indijcev … kar ti da vedeti da so kulture … s tem pa tudi mesta /hrana … skratka vse … zelo zelo različne … ljudje zelo različni … vse se meša na prav poseben način …
B.
Forum je zaprt za komentiranje.