Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Optika D – Dunajska – pod kritiko!

Optika D – Dunajska – pod kritiko!

Drage slabovidne sotrpinke, kaj takega pa ne doživiš vsak dan.

Včeraj pridem s fantom v omenjeno optiko. Optik ima malo pregrajen prostor – v enem je prostor za stranke, za vogalom pa je njegova delavnica. Jasno, da on sam poštima vse – goste v sprejemnici, ko jih odslovi oz. zamoti, za vogalom brusi stekelca in montira v okvirje. In potem leta sem in tja.

Gospod optik ob zvončku na vratih pride izza vogala ves furjast, ker sva ga očitno zmotila pri delu in vpraša, kaj bi rada. Povem, da imam v petek pregled za oči in da sem prišla malo pogledat okvirčke. Takoj reče: ‘Pol pa pridte drug teden, ko dobimo novo pošiljko.’ Najraje bi naju takoj vrgel ven. Pa ga prijazno vprašam, če mi lahko pove, kakšne okvirje naj bi dobil – plastične, kovinske, tanke, brez,… on pa: ‘Ja gospa, a naj vam jih narišem? Kako naj vem, kakšne bom dobil?’ Dobro. Vseeno razložim, da bi rada malo pomerila. Stežka povleče ven dva ‘pladnja’ okvirjev in mi razloži, naj še sprobam okvire na omarici, jo smukne v delavnico, midva pa sva si vzela čas za probo. Mi je bilo fajn, da ni zraven svetil, čeprav doslej, ko sem bila pri drugih optikih, vsaj malo svetujejo oz. toliko, kot se jim zdi, da želiš. Optik je prišel v sprejemnico le, ko je zazvonil zvonček, ki je oznanil prihod nove stranke. Ker ima omaro z razstavljenimi okvirji ravno na prehodu, mi je dal ob vsaki intervenciji jasno vedet, da sem tam nedobrodošla, saj je imel okvirčke (in logično tudi mene) zložene ravno na prehodu. Pa ne po moji zaslugi, nisem jaz namestila tiste omare tja, verjemte, punce.

Pride ena gospa, ki ji je prejšnji teden pred njenim dopustom zmontiral očala, pa ji je bilo nerodno povedat, da ji je izročil okrušene okvirje in če lahko popravi. Se mu je kar opravičevala, ker ‘sitnari’. On samo: ‘No, gospa, bomo že nekako zrihtal.’ Brez ‘oprosti’, brez ‘mogoče smo bili vsi nepazljivi’, brez kakršnekoli vljudne besede. Gospa pa vsa srečna, ker bo dobila končno taka očala, kot jih je plačala.

Gospa odide, on mimo naju kot dim spet v svojo delavnico. Pride spet ena gospa, jaz pa na omarici, na kateri je imel okvirje za očala z dioptrijo, najdem še 4 razstavljena sončna očala. Nova obiskovalka začne nekaj spraševat, ne vem več kaj, vem le, da se je zadnje vprašanje glasilo: ‘Gospod, a če naredite brez računa, je kaj ceneje?’ Ravno ob tem vprašanju s sončnimi očali na nosu opazim pri prodajalcu zadrego, ker očitno tudi to počne in v tistem ne reče nič, samo k meni stopi in mi reče: ‘Dejte, no, pa kaj boste dala še na nos? A ne vidte, da so to že narejena očala z dioptrijo za stranko????’

Priznam, ostala sem brez besed, ker na nobenih očalih v isti omarici ni pisalo, da se jih ne sme probat. Kolikor sama vem, se že narejena očala za stranke pospravijo v tiste velike kuverte (kot so se včasih slike, ki si jih naročil pri fotografu), ali v etuijih, mislim, da niso nastavljena na omarici kot vsa druga, ki se jih lahko sproba.

Močno razočarana sem rekla samo: ‘Hvala za vašo prijaznost.’ in sva šla skozi vrata.

Tistih očal očitno ne bi smela dat na nos. Če bi mi to povedal prej ali bil celo zraven, ko sem pomerjala, se to ne bi zgodilo. Je bil pa verjetno tudi v zadregi zaradi neprijetnega vprašanja tiste gospe, ker očitno dela tudi pod pultom, brez računa.

Včeraj tale gospodič ni izgubil le ene stranke, ampak vsaj dve (tudi moj fante ima očala).

Ne vem, mogoče sem bila res nadležna, ker sva si vzela ene 15 minut za pomerjanje okvirjev. Ampak po drugi strani, če iščeš nekaj, kar ti bo sedelo na nosu par let in boš za tisto odštel 20, 30 jurjev, mislim, da mu ne bi bilo treba tako odreagirat, itak nisem tratila njegovega časa, ker je on cel čas moje probe pilil, brusil, švasal v delavnici.

Nimam se za zahtevno stranko, dovolj bi mi bilo, da mi da čas in mi vsaj približno prijazno odgovori na vprašanja, ne pa, da me nakuri čisto po krivici in se obnaša, kot da samo jaz rabim njegova očala, on pa mi jih bo, ker je optika očitno karitativna dejavnost, naredil gratis.

V Optiko D ne grem več. Sem slišala, da je na Golniku en fajn, prijazen in tudi cenovno ugoden optik, greva tja. Kakih 14 dni nazaj sva bila tudi v Optiki Sever na koseški tržnici, tam so šele prijazni. Gospa prijetna, nič vsiljiva, pomagala izbirat, povedala svoje mnenje, lepo potrpežljivo, imela sem dober občutek, le okvirji, ki so bili na voljo, so bili zame preveč divji (priznam, pa tudi dragi).

Mislim, da dokler je optik na vsakem vogalu, se ni preveč za sekirat, tudi oni rabijo nas, ne le obratno. Ampak, kot je videti, me je vseeno dogodek kar negativno presenetil.

Pa oprostite za tale čreva.

no, lepo da si zapisala svoje mnenje.tud jaz sem očalarka in si bom v kratkem omislila nov okvir. Vsaj vem, kam mi ni treba hodit 😉

Zanimivo je tvoje mnenje. Moja mama in oče pa imata super izkušnje ravno z optiko D – dostikrat jima naredi kaj tudi kaj zastonj, kar se jima pri ostalih optikih še ni zgodilo.
Ne vem kaj je bilo narobe pri tvojem obisku – mogoče je imel optik res slab dan, ampak verjemi ali ne, tudi stranke včasih malo preveč “vrtajo in vrtajo”, kar prodajalcem ni niti najmanj všeč in zato tako odrezavo reagirajo.

Saj pravim – moja starša pa imata popolnoma drugačno mnenje o omenjenem optiku.

Elya, saj sem videla, da ima delo, zato nisem vrtala, postavila sem mu le vprašanje, kakšne okvire naj bi dobil prihodnji teden. Ker sem dobila ‘prijazen’ odgovor, sem bila zadovoljna že s tem, da imam mir pri izbiri. Očitno mu je šla na živce že moja prisotnost.

Sicer pa stik s to optiko ni bil prvi. Prvič sva s fantom pri njih kupila očala kako leto nazaj. Ni bilo nobenega incidenta, sicer nobene prijaznosti, je bilo pa sicer vse korektno. Edino nekaj dni po nakupu je fantu na dopustu kar iz lepega padla dol tista prozorna plastična reč, s pomočjo katere očala lepo sedijo na nosu.

No ja… Saj pravim, ne pričakujem max. pozornosti in osladne prijaznosti, a osornosti tudi ne. Pa tudi če bi si jo zaslužila npr. zaradi mojega neskončnega najedanja.

Tudi jaz imam že leta izredno dobre izkušnje z imenovano optiko, tako da sem bil nad to kritiko res presenečen.

Jaz v to optiko hodim že 10 let in imam samo dobre izkušnje, vse pohvale Dragotu, vedno vse zrihta pa vedno mi da kak dodaten popust.

Jaz nosim očala že 25 let, sem bil pri različnih optikih, pa je ta gospod še najbolj korekten od vseh. Veliko stvari naredi kar zastonj, za popravili mi še nikoli ni nič zaračunal. Pa vsakič da popusti, tudi ostali prijatelji hodijo k njemu pa jim tudi da popust, pa vsi so tudi zadovoljni z njegovim odnosom. Ima pa to navado, da gre veliko na sejme, in potem rece, da pridi drugič pogledat ker bo imel večjo izbiro, vsak drug optik, bi ti takoj ponudil ocala, samo da proda in zasluzi.
Čeprav mi sploh ni jasno, kako mu laufa biznis, ker je toliko cenejši od vseh ostalih, še v Prekmurju nisem našel bolj ugodnega optika.

3.11. 2010 sem tudi jaz doživel podoben izbruh.Ker sem že prej prebral negodovanje g. očalarke,za katero sem sicer mislil.da je razvajena,sem bil malce pripravljen.Optik me je celo poklical domov,ker mi sprva ni odgovoril na klic Zmenila sva se naslednje dopoldne,vendar sem odšel kar takoj k njemu.Po telefonu je bil zelo prijazen in nasmejan.Sprejela me je gospa,ki je bila prijazna in ustrežljiva.Ko sem eksistiral,da pride on s katerim sem govoril, je zadaj v delavnici znorel,da nima časa,da je zato ona tam ,da sem rekel ,da pridem naslednji dan.Vzel sem recept ,gospa pa je otrpla. Dejal sem ,da je vse kar sem prebral na internetu res in odšel.
Mislim,da gre za človeka,ki ima izredno nizek prag tolerance ,ki hipoma znori. K takemu ne bi šel več niti ,če bi delal brezplačno.

Sama hodim v optiko D že 15 let, pa niti enkrat nisem imela slabe izkušnje. Optik je vedno prijazen. Zato sem nad komentarji zelo presenečena. Res pa je, da do sebe nismo nikoli tako kritični, kot znamo biti do ostalih.

A veš očalarka, kako sem se smejala tem tvojim črevom!

Še nikoli nisem bila pri tem optiku, zdaj pa grem prav gotovo k njemu po nova očala, mi je prav simpatičen ratal.

Bolj mi grejo na živce tisti, pri katerih se med stanami očal gnetejo najmanj trije prestrašeni asistenti, ki morajo biti na silo prijazni do takih, ki kar tako iz samega dolgčasa 15 minut pomerjajo okvirčke.

A se to s šestko ali osemko izstopi tam pri nekih novih blokih?

Z šestko, osemko ali pa sedaj tudi z enajstko mimo Smelta čez obvoznico, prvo postajo dol in nato nadaljuješ v isti smeri peš še cca 4min. Očalarka in vsi drugi nezadovoljni kupci naj gredo kar drugam, ker ima Drago že tako polne roke dela, mi-redne stranke in ostali, ki si po naravi radi ustvarijo svoje mnenje, pa bomo še naprej hodili v omenjeno optiko, po mojih izkušnjah no.1 v Lj. in okolici. Naočnike imam že od petega leta (beri- 28let) in od odprtja optike na slovenčevi obiskujem samo D!! Zaradi izkušenj seveda
Lp

se ne opravičujem za čreva

Že leta obiskujem omenjeno optiko, vedno dobim očala po ugodni ceni, reklamacij skoraj ni, če pa so, so hitre in zastonj. Pred časom sem polomil očala, samo poklical, prišel in odšel z novimi očali. Izdelel mi je sončna očala za kolesarjenje, kakršnih v kakšni drugi optiki ne bi upal niti vprašati in to za solidno ceno. Zato nezadovoljneži, najdite svojega optika, ker mi našega ne damo!

Drago Sever (Optikd D) je daleč najboljši optik daleč naokrog. K njemu hodim jaz in cela moja družina že več kot 20 let pa priporočil sem jo tudi vsem prijateljem, ker jih imam rad in si želim, da dobijo najboljšo možno ponudbo za ugodno ceno. Vsi po vrsti so zadovoljni, tudi sodelavci in sorodniki. Gospod se zelo potrudi za stranke in mislim, da zasluži v primerjavi z ostalimi “Zajci, Krstići in podobnimi” zelo malo, ker gre praktično vsem na roko. Pred leti sem za ceno istih okvirjev kot pri Krstiću, pri njemu dobil ISTE okvirje in še sončna očala z dioptrijo. Cena za to je bila ista.

Živeli podjetniki kot je Drago Sever, saj ima čut za soljudi.

Pozdravljeni, gospod Očalar 2!

Zapisali ste sledeče: “Zmenila sva se naslednje dopoldne,vendar sem odšel kar takoj k njemu.”
Ponavadi se ne oglašam na forumih, a imam sam sicer v drugi branži dosti vam podobnih strank in me je ta vaš zapis precej razjezil. Dogovorov se je potrebno držati, če ste se zmenili za naslednje dopoldne, to ne pomeni danes in takoj! Brez osnovnega spoštovanja do drugih življenje bolj težko gladko teče. Mnogi ne obvladajo več osnovne kulture in vi ste očitno med njimi.

Jaz že več kot 10 let hodim k Dragotu in imam same pozitivne izkušnje. Prav tako vsi moji družinski člani. Vse je urejeno hitro in kot je treba, upošteva želje, in daje popuste. Skratka, zelo zadovoljni!

K Dragotu hodim milijon let (sploh ne vem… več kot 20 zagotovo). Najugodnejši in najpoštenejši. Je pa res sam za vse, včasih sem se tudi jaz načakala, da se mi je posvetil. Ampak dobre mojstre človek vedno malo z razumevanjem jemlje, saj je veliko vredno tisto, kar znajo. V uglajenih optikah samo denar vzamejo, zaposleni so neizobraženi, ne znajo svetovat, so pa seveda prijazni, kar topijo se. Za očala naredit rabijo celo večnost, za popravit tudi… Drago je pa vedno tam, prideš, vse uredi. Je pa njegova stalna fora, pridite prihodnji teden, ko bom imel novo robo. Včasih je šel moj mož vsak teden tja, pa še ni blo nove robe, he he he. Ampak ko je bla, je dobil očala, ki jih je hotel, za neprimerljivo ceno. Sploh mi ni jasno, s čim ta človek služi. Oziroma mi ni jasno, zakaj drugi nabijajo tolikšne marže, očitno se da normalno služit in živet pa ne odirat folka.

Vedno k Dragotu, nikamor drugam!

LpN

Mene pa zanima zakaj so očala z dioptrijo (komplet) v nemčiji 150€, pri nas pa najmanj 200€ (ista), če so vsi naši optiki tako pošteni.
Ko gledam kolekcije pri nas in na spletu imam občutek kot da jih pri nas iz outletov dobivajo – ista znamka čisto drugi modeli.

Pri Mister Spex lahko okvirje celo sprobate, poštnina zastonj. http://www.misterspex.co.uk/

Pozdravljeni,

Moja izkušnja je popolnoma drugačna. Ker stanujem blizu, in ker sem kratkovidna že od malega, je to moja prva in edina optika. Ne zamenjam za nič na svetu. Prijazen in ustrežljiv optik, velikokrat mi je očala popravil brez plačila in kar je najbolj pomembno, vedno dobim dobra očala po zelo ugodni ceni.

Res je le to, da je Drago izvrsten OPTIK, obrtnik, ki svoje delo obvlada. In ne trgovec.
Me, my family and my friends will allways go there 🙂

Jaz hodim v Optiko D že več kot 20 let in vedno sem bil zadovoljen… Mislim takšnega mojstra in tako dobrega človeka kot je Drago ne najdeš na vsakem vogalu. Če sem iskren je Drago eden redkih, ki si zaslužijo moje spoštovanje pa sem srečal že mnogo ljudi v svojem 60 letnem času na tej zemlji. No pa saj ni potrebe več grajati te razvajanke in tega buksnla ki ne ve kaj pomeni jutri… važno je, da je večina pokazala kdo je kle grešni kozel.

Sicer razen vas in optika nihče ne ve točno kaj se je dogajalo v času vašega obiska pri optiku. A glede na vse kar ste razložili in obširno opisali vsako malenkost, kot ste jo dojeli vi sami… In glede na pozitivne izkušnje vseh ostalih bi rekel – da si ena tečna baba! Pa brez zamere. Saj veste, vsak malar ima svoje oči, naj ima še vsak svojega optika. Čudno da niste začela ljudske vstaje.

Tudi jaz imam z Dragotom same super izkušnje in cela moja družina. K njemu hodimo jaz, moji starši, babica, ter teta in stric in vsi 3-je bratranci. Vedno zrihta vse pred rokom, da kakšen popust, ti kakšen popravek na očalih tudi zastonj naredi..ODLIČEN JE!
Očalarka, ne vem kako si lahko imela tako slabo izkušnjo s tem, poleg tega pa verjetno optik ne bo čakal 15 minut, da boš ti pomerjala očala in ti govoril katera ti bolj pašejo. Človek je imel delo (glede na zgornje same pohvale) oziroma ogromno dela in pač ni imel časa za tvoje afnanje. Pri meni tudi nikoli ne stoji pa komentira stvari, ko se odločim ga pokličem in očala imam v roku 1-2 dni komplet narejena. Zakon optika zaradi Dragota 😀

Jaz pa nosim očala že dobrih 25 let in po novem tudi moja hči. Čez sem dala že marsikatero optiko, od optikov, kjer prodajalci nimajo pojma kaj prodajajo, do optik, kjer vedo kaj delajo….. cene so zeloo različne….. pohvalim optiko Terbežnik v Mostah, ker so po mojem mnenju zelo strokovni…..

….. kolegica pa vedno hvali Optiko D, kako je gospod ustrežljiv, kako ima ugodne cene in kako takoj vse poštima…… tako da sem se tokrat odločila, da se tudi midve s hčerko prestaviva tja… za hčerko imam že potimano, v dveh dneh narejeno…… sama izbiram….. enako reče, pridite drug teden ko dobim kaj novega 🙂 cene so zelo realne….. okvirji okrog 60 eur in več…… se mi zdi da drugje ne prideš z okvirjem pod 100 eur ven… in lahko se zmeniš tudi, da ti da okvir za domov, da se lažje odločiš in ga naslednji dan prineseš nazaj….. skratka…… očitno imamo zelo različne izkušnje in različna mnenja…. jaz lahko samo pohvalim

Najlažje je pljuvati po drugih in še to na forumu, ki ga optik Drago očitno ne prebira, ker nima časa. Verjamem, da bi imel tudi on cela čreva za napisati, kako zelo zgledna stranka si bila. Če bi kdaj delo z rokami vsaj malo poduhala od blizu, bi popolnoma razumela njegovo reakcijo. Zadaj dela za stranko, ki ji je verjetno obljubil, da bodo leče pravočasno izdelane, ti mu pa že vnaprej poveš, da si prišla čas “zabijat” in njemu delovne ure “krast”. Saj vama je veliko zaupal, če vaju je s fantetom pustil, da brez njegovega nadzora pomerjaš vse po vrsti!

Res je, kakor praviš, da je optikov dovolj povsod in verjamem, da bo tvoj nesojeni optik zadovoljen, da tudi tvoj fante (kakor ga imenuješ – beri v prevodu – copata) ne bo njegova stranka (kajti, isti ptiči skupaj letijo). Morda nisi pomislila, da si imela takrat verjetno PMS ali pa kakšno drugo nadlogo? Iz tvojega zapisa si te pa prav z lahkoto predstavljam, kakor razvajeno in z nosom zavihano mladenko, ki se še dobro od seska ni odstavila, svoje pravice in dolžnosti drugih, pozna pa zelo dobro!
Nesramna in naduta mladinka si in zato sem ti napisala v tvojem tonu, kar ti gre!

Rek pravi: “Stranka je kralj!”
Jaz pa dodajam: “Od kralja se pričakuje, da se v trgovini ne polula in pokaka!”

Jaz sem šel k Dragotu na priporočilo. Očala nosim že 40 let. Vsi (5) v družini nosimo očala in smo vsi prezadovoljni z uslugi in kvaliteto.

Terbežnik je tudi v redu, kot je omenjeno v enem od prejšnjih komentarjev, vendar mi  je predaleč (od roke).

Razni Clarusi in Krstići so samo v celofan oviti, dobiš pa šit in to za veliko denarja.

Ravno danes grem po nova očala za sina v Optiko D.

Verjetno bom moral zamenjati optiko, ko bo šel v penzijo, ki pa še ne bo tako kmalu 🙂 .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close