Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Oprostitev plačila davka za nakup avtomobila

Oprostitev plačila davka za nakup avtomobila

Mene pa zanima kdaj je kupec oproščen plačila davka pri nakupu novega vozila? Mora biti stopnja invalidnosti že določena?

Da, oprostitev uveljavljaš z odločbo pristojnega organa. Mi smo morali pridobiti namensko odločbo lokalnega spiza-a. Ti birokrati niti ne vedo kaj morajo napisati, kar je odraz popolne nekomunkacije med različnimi državnimi organi. Dobesedno sem jim moral narekovat, kako se mora odločba glasiti, ker pač so sami toliko nesposobni, da ne znajo niti zavrteti številke davčne in povprašati ali morajo izdati odločbo ali potrdilo in kaj naj bo vsebina le tega.
Odločbo z ostalimi zahtevanimi dokumenti pošlješ po plačilu in prevzemu vozila davčnemu organu in ta odloči (v roku 30 dni najkasneje!!). PRODAJALEC ti mora OBVEZNO DATI (poleg original računa) še: IZJAVO, DA JE BIL DMV PLAČAN in številko carinske listine oz. drugega dokumenta po katerem se da to ugotoviti. ZELO POMEMBNO: pazi ker zakon o DMV (snami ga z interneta na strani Min. za fin. in ga PREBERI) ni usklajen z uredbo o oprostitvi plačila nadomestila za uporabo cest!! (DMV: do 1,9 l nazivne prostornine torej tudi 1905 ccm je oproščen medtem, ko uredba natančno določa oprostitev do 1900 ccm za disle!!!). Razni berlingoti in partnerji odpadejo v diesel varianti kot tudi doblo za nadomestilo za uporabo cest, dobiš samo DMV, kar pomeni cca. 20000 sit na leto ob registraciji. Seveda velja to le za prvič registrirana vozila (nova)! Pri drugi roki lahko uveljavljaš le oprostitev po uredbi za nadomestilo za uporabo cest, če si znotraj dovoljenih kubatur.

Srečno roko pri izbiri

O.

New Report

Close