Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Opravičilo

Opravičilo

Pozdravljeni!
Morda kdo ve kje na spletu bi našla opravičilno pismo. Naredila sem napako in bi se morala nekemu gospodu pisno opravičiti.
Gre se namreč zato, da sem gospodu napačno zapisla ime in priimek.
hvala za pomoč.

Kaj če bi pismo kar sama napisala, ga objavila tu (brez konkretnih podatkov, seveda), nakar bi ti ga po potrebi popravili, dopolnili ali skrajšali? Ne razumem, zakaj bi se bilo treba pri tako enostavni stvari zatekati k nekim obrazcem. In konec koncev – opravičilo je osebna stvar in zanj ne moreš uporabiti formularja in izpolnjevati rubrike ter obkrožati možne odgovore 🙂

LP

Filip, ne misli prosim, da te lovim za besede, ampak me res zanima, če je pravilno tole:
– zanj ne moreš uporabiti formularja in izpolnjevati rubrike ter obkrožati možne odgovore
ali morda tole (zaradi zanikanja seveda):
– zanj ne moreš uporabiti formularja in izpolnjevati rubrik ter obkrožati možnih odgovorov

Drugi sklon pri zanikanju namreč v določenih rabah iz jezika počasi izginja in včasih je že kar težko vedeti, kaj je prav …

Vem za ta problem neuporabe rodilnika pri zanikanju, vendar vseeno mislim, da sem pravilno napisal, da so torej “rubrike” in “možni odgovori” v tožilniku.

Če pa bi namesto veznikov uporabil vejice:

– zanj ne moreš uporabiti formularja, izpolnjevati rubrik, obkrožati možnih odgovorov.

bi pa povsod uporabil rodilnik.

Kaj pa vem, tako se mi sliši. Upam, da bo še kdo povedal svoje mnenje.

Se strinjam z realistom. V vsakem primeru, z vejicami ali brez, gre za rodilnik.

New Report

Close