opravičilo za šolo
Z vsem spoštovanjem ga. teacher, ampak vaše opravičilo mi deluje zelo suhoparno! Moje se mi zdi bolj domače in prijetno. Če napišemo mojemu sinu in smo spodaj čitljivo napisani kot starš z imenom in priimkom, ni potrebe, da omenjamo zgoraj še otrokov ime in priimek, saj se ve čigav je kajne.
——————————————
Spoštovana ga. učiteljica!
Vljudno Vas prosim, da mojemu sinu opravičite izostanek od pouka od….. do……….., zaradi bolezni.
Hvala za razumevanje!
Želim Vam lep dan …ali le zaključimo….S spoštovanjem!
Mati, ime in priimek-naj bo na desni strani
kraj
Seveda lahko tudi brez, nikjer ni nobenega pravila, kakor sam želiš. Meni osebno je vsekakor ljubše z imenom in priimkom. Zakaj? Ker ne poznam na pamet vseh imen in priimkov mam, včasih pa se kdo tudi tako podpiše, da bi človek res rabil kaligrafa 🙂 Če je sin Janez Novak, mama pa Majda Krajnc, kako naj vem? Sicer je res, da ti ga otrok da v roko in vidiš, ampak opravičila se hranijo in na koncu leta, če do česa pride, ne veš. (OK, načeloma jih potem ne rabiš več brati, ampak nikoli ne veš …). Skratka, meni osebno je to pomembno in moram reči, da ne pomnim, da sem kdaj dobila brez imena in priimka otroka, staršem je to kar nekako logično. Saj v kakih uradnih dopisih moraš tudi napisati “Spodaj podpisana XY …” in spodaj tako ali tako navedeš svoje ime, a ne? Saj pravim, učitelji smo navajeni prejemati vse živo in vedno se otroku izostanke opraviči, ampak včasih se pa res samo čudim, kaj vse starši dajo od sebe. Smo takšni in drugačni, vem, odraščali v različnih okoljih, vem, ampak vendarle … funkcionalna pismenost … Opravičila se učimo že v OŠ. Lep dan.
Tudi v tvojem opravičilu je napača. Nobody is perfect ;-)))))[/quote]
Ja? Kje? Kot učiteljica upravičeno opravičim ure, če je kdo bolan 😉
P.S.: Ja, dovolj je le “zaradi bolezni”, seveda.[/quote]
Opravčiš ali opravičiš? Sicer se pa strinjam s tabo glede oblike opravičila, tudi jaz napišem približno tako.
Lahko lastnorocno,lahko pa tudi z racunalnikom s tem da moras imet lastnorocen podpis. Napises pa tako:
Spostovani!
Lepo prosim ce( ime in priimek otroka) opravicite izostanek od pouka dne( datum ko je manjkal) ker je zbolel.
Hvala za razumevanje
(Vase ime in priimek ce je na racunalniku)
In podpis v vsakem primeru.
Forum je zaprt za komentiranje.