Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Opozorilo glede informativnega izračuna dohodnine

Opozorilo glede informativnega izračuna dohodnine

Informativni izračuni dohodnine se pošiljajo po navadni pošti in se zgodi, da kakšen ne pride do naslovnika (moj na primer). Če ga pa nisi prejel, ne boš mogel pravočasno ugovarjati (npr. glede vzdrževanih članov). Zato vam priporočam, da greste na Dursovo spletno stran in pri Vidi preverite, če vam je bil informativni izračun že poslan in v primeru, da ga niste prejeli, pokličite na pristojni davčni urad, da vam bodo dali številko informativnega izračuna, da boste lahko ugovarjali, kar na pamet seveda, ker izračuna pač ne boste v nobenem primeru prejeli.

Kako pa to preveriš pri Vidi?

Kje je logika? Ali imajo vsi slovenci internet in računalnike doma da bodo lahko to pogledali. Kako ….mimo!

Pri VIDI preveriš tako, da v okence vpišeš svojo davčno številko.

Kolkor vem je bilo rečeno, da kdor ne bo dobil obvestila DURSA, mora
sam vložiti napoved na podlagi podatkov, ki jih je dobil od izplačevalcev.

Seveda mora sam vložiti, ampak kdaj? Oni so ti namreč izračun poslali in za njih je zadeva zaključena, če ne boš ugovarjal. Tisti, ki so jim bile odločbe poslane 31.03. imajo čas za ugovor samo do 05.05., potem so pa zamudili rok. Npr. jaz bi v tem primeru “popušila” olajšavo za otroke, ker jih do 31.01. nisem prijavila in bi morala precej doplačati. Razumeš, da njih nič ne briga, če ti izračuna nisi dobil, ker ti je bil z njihove strani pač poslan.

ne, imajo pa skroaj v vsakem kraju knjižnico z e-točkami.

pa VSAK Slovenec ima gotovo nekoga, ki lahko zanj vtipka to številko Vidi.

ne, imajo pa skroaj v vsakem kraju knjižnico z e-točkami.

pa VSAK Slovenec ima gotovo nekoga, ki lahko zanj vtipka to številko Vidi.[/quote]

normalna državna uprava mora zagotovit, da dobiš vse informacije, ki so potrebne. oni ne bi smeli bremena preverjanja nihovih postopkov (pošiljanje odločbe) prevalit na davčnega zavezanca. to za moje pojme ni etično, ker se komot lahko zgodi, da si oškodovan zaradi njihove napake, ali napake pošte recimo. tudi pošta ni 100% zanesljiva

A mi prosim nekdo razloži postopek glede Vide. Nimam pojma kaj moram početi. Hvala

http://vida.durs.si/si_proxy/tax_slovenia.cgi

v okence vtipkaš svojo davčno številko, pa je

Če pa nimaš računalnika, zavrtiš tele. številko DURS-a. Če pa tudi telefona nimaš, se pa do tja sprehodiš ali pokličeš s pošte (tam telefone še imajo).

http://vancka.moj-album.com/

kaj pa če za to situacijo sploh veš ne? da verjameš v to, kar na davčni trdijo, da so nezmotljivi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close