Najdi forum

Opomnik v excelu

Baje se v excelu lahko naredi opomnik za datume. Če kdo ve kako bom res hvaležna za info.

Kakšen opomnik, povej malo več, kaj želiš.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Saj v bistvu ne vem, če se da.

Imam tabelo v excelu, v katerem so vnešene najemnine. Le te je treba plačevat enkrat na leto. A se da vnest v excelu noter opomnike, da bi me opozorilo, ko je čas za plačilo.

če imaš excel, imaš verjetno tudi outlook. Tam imaš koledar, kjer si nastaviš opomnike. Sicer pa si z neta lahko zastonj potegneš programček EssentialPIM (pa verjetno bi se še kakšen našel).

Ja borka, za outlook vem. Je pa tega res veliko in zato bi bilo mnogo lažje kar v tabeli not naštimat. bom pogledala za ta program. hvala

Na kak način bi te naj opozorilo? Če bi rada, da te v Excelu kaj opozori, ga moraš imeti najprej tisti dan vsaj vklopljenega. Kdo te bo pa na to spomnil takrat? Drugače pa poglej malo datumske funkcije, bi se verjetno dalo kak simpl “opomnik” naredit. Sicer si pa na gsm-ov koledarček nastavi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Preprosto bi se dalo stvar rešiti tako kot je v pripeti tabeli. Funkcija te na plačilo najemnine opozarja teden dni pred potekom in potem ves čas, dokler ne vneseš novega datuma zadnjega plačila. Da se pa seveda narediti tudi precej bolj sofisticirano, odvisno od želja. Še vedno pa je pogoj, da dovolj pogosto gledaš v tabelo, excel se ne bo sam zagnal in te opozarjal.

Ta primer torej izpiše opozorilo “najemnina”, ko je do roka plačila 7 dni ali manj, če upoštevamo, da se najemnina plačuje letno. Če bi rada, da je mesečno, pa pač namesto 365 vpišeš 30 v celico C4. Nekaj takega sem tudi jaz imel v mislih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close