Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Opiti v sluzbi

Opiti v sluzbi

Pozdravljeni. Zanima me, kam podati prijavo oziroma kako resiti problem opitosti sodelavcev, da bi kaksna inspekcija prisla preverit alkotest ali kako se temu sploh rece. Nimam pojma na tem podrucju, ker se nikoli se nisen srecala z taksno problematiko v sluzbi.

Delam v taksni sluzbi kjer pac je alkohol na voljo. Dolocena sodelavka (vcasih ze pride rahlo vinjena na delo) ali pa se ga dobesedno napije v sluzbi. Sefu se to ne zdi nic takega, namrec tudi sam si kdaj privosci. Mene pa moti, ker seveda zaradi opitosti pocne napake, resujemo pa to potem preostali zaposleni, pri sefu naletimo na gluha usesa. Sama trdi da pa ona problemov nima in da to pa ja bi res da ga ona sluka v sluzbi. Pijaco ima tudi skrito, med drugim tudi v garderobi. Torej, koga od pristojnih obvestit in kako to resit  da jo spravimo v red?

V tem primeru, ko pije tudi šef, lahko daš prijavo samo na inšpekcijo.

Hehe… a so vzeli več poživitvenih odmerkov tako, za dobro mero?

Odgovor na objavo uporabnika
BTDT nepr., 18.01.2022 ob 15:58

Hehe… a so vzeli več poživitvenih odmerkov tako, za dobro mero?

Kaj je treba res vsako temo, na cepljenje obrniti?

Na katero inspekcijo? Pravim na tem podrocju nimam pojma

Neverjetno, 18.01.2022 ob 16:09

Kaj je treba res vsako temo, na cepljenje obrniti?

Itak. :)))))))))))))))))

Če jo šef podpira in pijeta oba, potem se tudi krešeta. Ne bodi favš povabi šefa na špricer pa ga kresni, lahko pa ruknete trojčka če si malo bisex.

Boš vidla boš manj zagrenjena pa še motlo te ne bo več 🙂

ki se vam žlokanje v službi zdi normalno.

Ni čudno,da gre folk u pm. Za take je malo kasneje dober le še samomor. Ker za kaj drugega niso.

Gamad pijandurska.

Zaposlena87, 18.01.2022 ob 16:20

Na katero inspekcijo? Pravim na tem podrocju nimam pojma

Inšpektorat za delo:

.https://www.gov.si/drzavni-organi/organi-v-sestavi/inspektorat-za-delo/

Laik312, 18.01.2022 ob 18:57

Če jo šef podpira in pijeta oba, potem se tudi krešeta. Ne bodi favš povabi šefa na špricer pa ga kresni, lahko pa ruknete trojčka če si malo bisex.

Boš vidla boš manj zagrenjena pa še motlo te ne bo več 🙂

Nisem fauš, in nimam potrebe natepavat nekoga, ki je +55 in po letih bi mi lahko bil oce… To da oba imata pivske navade in da njeno ravnanje sef podpira, seveda vsi sumimo da ste intimneje zapletena. Ampak to kdo koga in kje, mene ne zanima. Je njuna stvar. Jaz samo zelim normalno delovno okolje ker naceloma smo vsi zaposleni zadovoljni, edino probleme imamo z gospo ki se ga rada “nakepa”. In ce nimas pametnega predloga kako to resit, seksualne ideje predlagaj drugje, nisem prosila za njih.

Zamenjaj službo, tukaj nič ne moreš, ker ima podporo šefa.

Policija.

Pokliči policijo, pridejo gkede na prijavo z alkotestom.

Službo ste si izbrali sami, v kolikor vam služba ali sodelavci ne odgovarjajo ste pač primorani poiskati drugo zaposlitev kjer se boste počutili prijetno.  Vaše razmišljanje glede situacije je popolnoma napačno, vi bi radi igrali nekega šerifa v podjetju in vi reševali problematiko drugih zaposlenih. Žal ste le del kolektiva. Zatorej ne razumem od kje vam ideja, da bi se vtikali v druge. V kolikor pa boste res klicali kakšen inšpektorat pa vam predlagam, da že kar posodobite svoj CV in ga začnete razpošiljat. Saj sem prepričan, da vas direktor ni zaposlil, da bi se igrali neodvisnega šerifa, ki zavedno nasprotuje direktorju.

Lp

Oprosti, ti nisi normaln. Kaj mogoce vozita avtomobil po pisarnah ????

Zaposlena87, 18.01.2022 ob 19:26

Nisem fauš, in nimam potrebe natepavat nekoga, ki je +55 in po letih bi mi lahko bil oce… To da oba imata pivske navade in da njeno ravnanje sef podpira, seveda vsi sumimo da ste intimneje zapletena. Ampak to kdo koga in kje, mene ne zanima. Je njuna stvar. Jaz samo zelim normalno delovno okolje ker naceloma smo vsi zaposleni zadovoljni, edino probleme imamo z gospo ki se ga rada “nakepa”. In ce nimas pametnega predloga kako to resit, seksualne ideje predlagaj drugje, nisem prosila za njih.

Je ta šef tudi lastnik in direktor podjetja?

Če šef ni tudi lastnik podjetja, povej lastniku.

Se pa seveda s tem izpostaviš. Razen če vas bo več skupaj prijavilo. Kar bi bilo najbolje.

Pomeni se s sodelavko.

Sicer pa menjaj službo. Ni fajn občutek, ko venomer popravljaš napake nekoga drugega in mu odnašaš rit.

Iz opisa je pa dejstvo, da ima sodelavka resen problem z alkoholom. In ti je ne boš rešila.

Za sebe se brigi…. Namesto da prijavljas se z osebo katera ima problem pogovori na 4 oči

V pisalno mizo ji daste letake o alkoholizmu in zdravljenju s podpisom tvoji sodelavci.

Če šefa ne moti. On bi jo na ta način, ji da za pihat in leti vrgel ven. Če šef tega noče naredit. Pomeni samo eno. Začni pošiljat prošnje za službo drugam. Samo to ti preostane. Ne moreš, čez šefa.

poklicte policijo ko se bo odpeljala domov z avtom…jo bo streznilo za en cajt…ce ne, ponovite vajo…uspeh zagotovljen

Sam enkrat bi me prijavla inspekciji pa v zivljenju vec nebi mogla besede spregovoriti še pisat nebi mogla ker bi ti roke na štoru odseko če še ti pa to nebi bilo dosti bi pa te nagačil ko odojka mrš gamat nesramna zase se brigaj

Avtorica, kamorkoli boš prijavila, boš v prvi vrsti prijavila delodajalca, torej, firmo, nadrejenega, če je alkohol prepovedan. Vaš šef se bo pa potem z vsemi vami pogovarjal. Sploh če ste mu že kaj omenili. V tem primeru si že sedaj začni iskati drugo službo. Najprej spravi v red svoje misli, saj represija ne rešuje ničesar. Naredi pa veliko škode. Ali še večjo, če že obstaja.

Ti je ne boš spravla v red ampak ob službo, ne vem no si pripravljena imet nekoga na vesti, da mu tako škoduješ, raje se poskusi pogovorit z njo.

Službo in sodelavcev si ne moremo izbirati

Anonimno 8836, 22.01.2022 ob 05:42

Ti je ne boš spravla v red ampak ob službo, ne vem no si pripravljena imet nekoga na vesti, da mu tako škoduješ, raje se poskusi pogovorit z njo.

ce bi se to zgodilo, bi bil idealen razplet. Ker pijanec sele ob soku kaj naredi. Sicer je prva ideja, ponudit cloveku pomoc. Samo v primeru, ce je sef isti, ni moznosti uspeha.

Zakaj pa popravljate napake za njo? A nimate vsak svojih zadolzitev?

V malem kolektivu pa s prijavami na inspekcije sebi naredis vec skode kot koristi, po moje je redkokdo mocan to prezivet. Bolje iskat novo sluzbo, je manj stresno po moje.

Vsekakor pa pijani v sluzbi nimajo kaj pocet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close