Opis del in nalog
Se navezuje na eno temo s prejšnje strani, pa me res zanima, koliko natančno imate v svoji pogodbi o zaposlitvi opredeljene naloge in koliko natančno se zapisanega držite.
Pri nas imamo bolj okvirno in me kar moti, da se nekateri (za moje pojme pretirano) obešajo na ta opis. Saj ne gre za neka dodatna dela, ki bi že mejila na izživljanje (kakor sem slišala, da se tudi ponekod dogaja, da npr. tajnica umiva okna ali ureja zelenico pred firmo). Ampak če nekoga vljudno prosiš za pomoč, ker se pojavi delo, ki ni niti težko niti zahtevno, je pa tisti trenutek nujno, pa ti zabrusi, da tega nima v pogodbi… se mi pa zdi zamalo.
Po tem, kar sem tukaj prebrala, se pa sprašujem, ali nisem vseeno jaz čudna, ker se mi pač ne zdi nič takega, če včasih opraviš tudi kako malenkost, ki ni ravno zapisana.
Tisti ki se obešajo na vsako alinejo v pogodbi, so za moje pojme lenuhi. Razumem skrajnost, ko gre resnično za izkoriščanje. Ampak v večini primerov gre za dela znotraj okvira podjetja, zato ne razumem zakaj toliko nerganja.
Delam vse, pa sem nadrejena. Tudi po kavico skočim za punce v pisarni. Razumemo se super in nikoli ni besed kdo bo kaj naredil. Tista ki ima pač trenutno čas.
ja so lenuhi za tebe – balu. kaj so pa pol oni ki nekoga prisilijo – psihično – da opravi delo za katerega ni kompetenten, čeprav ga obvlada.
in to počnejo vendo nadrejeni. ti hvatajo krivine oz. kot se temu lepše reče so plačani za nekja kar ne delajo. ti so lenuhi.
najhuje pa je ko vodstvo v podjetju to podpira in namesto opisa del in nalog pri pogodbi obstaja sistematizacija, ki je pa jasno noben od zaposlenih nikoli ne vidi. ko se oglasiš pa sta možni dve stvari: ali že imaš službo drugje, ali pa ti je že vseeno kaj se zgodi ker v takem kolektivu itka ne moreš delat. v svakem prim. ostaneš brez zaposlitve pri dotičnem delodajalcu. in ja hitro ti povedo imamo sistematizacijo, in nikoli je ne boste videl.
ti so lenuhi pa še kaj bi lahko rekla za njih.
v vsakem podjetju se točno ve kaj lahko kdo dela in kaj ne, saj ti je to dano po hierarhični lestvici, katera se dela na podlagi delavnega mesta. in edino prav bi bilo da če že res nekja narediš kar ti ni treba pol mor ato bit tvoja dobra volja, ali pa uvajanje za novo delovno mesto
Pri nas imamo opis delovnega mesa, na koncu pa piše, opravlja tudi druga dela po nalogu delodajalca oziroma nadrejene osebe, kadar gre za izpolnjevanje revvzetih obveznosti delodajalca, pa je to nujno potrebno, da se dela opravijo v roku, ki zavezuje delodajalca,nadomečanje odsotnega delavca, prerečevanje nastajanja škode v poslovnem procesu.
To je na dnevem redu!!!!!!!!!11
Pri nas imamo opis delovnega mesa, na koncu pa piše, opravlja tudi druga dela po nalogu delodajalca oziroma nadrejene osebe, kadar gre za izpolnjevanje revvzetih obveznosti delodajalca, pa je to nujno potrebno, da se dela opravijo v roku, ki zavezuje delodajalca,nadomečanje odsotnega delavca, prerečevanje nastajanja škode v poslovnem procesu.
To je na dnevem redu!!!!!!!!!11
Pri nas je v pogodbi tudi alinea, ki pravi nekaj podobnega, da po potrebi opravljas tudi druga dela in naloge po navodilih nadrejenega. Pri meni je slo ze tako dalec, da smo za nekaj mojih definiranih del dobili studentko (ce je ni, moram tiste stvari se vedno opraviti sama), drugace pa ze vec kot 60% casa v sluzbi delam stvari iz “zadnje alinee” Pa sem ze rekla za novo pogodbo, pa je kar ne dobim (si kar mislim zakaj ne), ceprav so mi tista nedifinirana dela pravzaprav veliko bolj vsec, kot definirana.
Tisti ki se obešajo na vsako alinejo v pogodbi, so za moje pojme lenuhi. Razumem skrajnost, ko gre resnično za izkoriščanje. Ampak v večini primerov gre za dela znotraj okvira podjetja, zato ne razumem zakaj toliko nerganja.
Delam vse, pa sem nadrejena. Tudi po kavico skočim za punce v pisarni. Razumemo se super in nikoli ni besed kdo bo kaj naredil. Tista ki ima pač trenutno čas.
torej je lahko po potrbi vsak direktor, ki ima čas
Forum je zaprt za komentiranje.