Operacija žolčnika, ali se dobi injekcije proti strdkom
Jaz sem imela operacijo ščitnice pred 2 mesecema in nisem dobila nobenih inekcij, 1 po operaciji potem pa niti tam tistih par dni in ne za domov.
Sem pa po operaciji rame dobila za domov inekcije še za par dni , hčerkina soseda je umrla po operaciji kolena za par dni pa je dobivala inekcije in dobila pljučno embolijo pri 39 iti.
Jaz sem sla na laparoskopsko operacijo trebusne votline in sem si pred operacijo dala injekcijo. Mama je menjala kolk, sem ji morala dajat 30 dni. Saj je samo spik v spehec, tam nic ne cutis. Tudi jaz sem poznala eno komaj 30plus, ki se je zadusila v spanju. Pljuca polna strdkov. Pa si je samo nogo zlomila.
jaz jih nisem, pa je mama imela GVT
zakaj bi po operaciji žolčnika dobila injekcije proti strdkom? saj pa okrevanje ne predvideva ležanja?
sem imela zaplet po nekem tretmaju, ki je predvideval injekcije proti strdkom, takrat sem si dajala heparin oz nekaj podobnega doma dva tedna, ne pa rutinsko po drugih posegih, pa sem imela dve laparoskopski operaciji.
mama je dobila injekcije po zlomu gležnja. mislim, da je indikacija pri dolgotrajnem mirovanju?
Čebela_adela, 21.08.2025 ob 16:49
jaz jih nisem, pa je mama imela GVT
zakaj bi po operaciji žolčnika dobila injekcije proti strdkom? saj pa okrevanje ne predvideva ležanja?
sem imela zaplet po nekem tretmaju, ki je predvideval injekcije proti strdkom, takrat sem si dajala heparin oz nekaj podobnega doma dva tedna, ne pa rutinsko po drugih posegih, pa sem imela dve laparoskopski operaciji.
mama je dobila injekcije po zlomu gležnja. mislim, da je indikacija pri dolgotrajnem mirovanju?
NE, ne gre samo za ležanje, ampak operacijo. Poškodujejo, prerežejo krvne žile, tudi laparoskopsko, zato je nevarnost krvnih strdkov.
Ne, 21.08.2025 ob 18:11
NE, ne gre samo za ležanje, ampak operacijo. Poškodujejo, prerežejo krvne žile, tudi laparoskopsko, zato je nevarnost krvnih strdkov.
Dajo pri zlomih, ker je noga/roka ves čas v mirovanju v gipsu. Tudi če hodiš po stanovanju, je v gipsu pri miru. Tako so meni razložili za gips na nogi.
Po obeh operacijah sem dobila injekcije fragmina.Po prvi,ki je bila težka sem jih dobivala v bolnici ker sem bila še en teden po operaciji v bolnici,po drugi lažji pa sem si jih še 10 dni sama dajala doma.Danes je zdravilo že pripravljeno in si ga samo apliciraš.Pred leti,ko sem imela globoko vensko trombozo v 32 tednu nosečnosti je bilo to popolnoma drugače.Sem pa si takrat dajala injekcije 3 na dan približno mesec in pol.
Forum je zaprt za komentiranje.