Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Operacija žolčnih kamnov – kako dolgo?

Operacija žolčnih kamnov – kako dolgo?

kaj menite, ali so se ljudje brez žolčnika v dahavu zredili ali shujšali?

mene zanima, kaj vsadijo v telo če odstranijo cel žočnik. Verjetno morajo dat noter kako cev ali kaj takega?

Odgovor na objavo uporabnika
lara726, 07.12.2021 ob 10:37

Pride potem do kakšnih težav v telesu, ker ni žolčnika?

Baje da so težave možne – npr pri prebavi bolj mastne hrane in moraš celo življenje po malem paziti na to.

Sam pa nimam nobene težave.

Hvala, Rok. Naročena sem na op.

Sicer je stara tema, ampak da ne odpiram nove… Vsi tisti, ki ste imeli probleme z zolcnimi kamni ali ste imeli probleme tudi med napadi? V smislu zbadanja in blagih obcasnih bolecin, tiscanja tekom dneva ali noci? Ali je bil “samo” napad in potem spet mir med napadi?

Ostali, 06.12.2021 ob 14:28

Ne morejo odstaniti samo kamnov, vedno tudi zolcnik.

Včasih so odstranjevali le kamne in žolčnik pustili, a so se na brazgotini radi formirali novi kamni, zato danes odstranijo kar celotni žolčnik.

Ultye, 23.03.2022 ob 18:02

Sicer je stara tema, ampak da ne odpiram nove… Vsi tisti, ki ste imeli probleme z zolcnimi kamni ali ste imeli probleme tudi med napadi? V smislu zbadanja in blagih obcasnih bolecin, tiscanja tekom dneva ali noci? Ali je bil “samo” napad in potem spet mir med napadi?

Jaz sem imela v decembru zvečer kar naenkrat tako hudo bolečino, da še vstati nisem mogla iz sedežne.To je trajalo par ur.Tisti teden sem še čutila  malo bolečine, od takrat nič več.So mi pa leto in pol nazaj naključno odkrili dva kamna, 4 in 6 mm.

Zdaj sem naročena na operacijo.Kdaj pa bo, ne vem.Me bodo menda obvestili..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close