Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Open Ofice org 1.1.2. slo

Open Ofice org 1.1.2. slo

Da ne bom tople vode odkrival, raje vprašam:
Po inštalaciji alles teče v redu, in se tudi konča v redu – potem pa: ništa.
Ni ikone ni bližnjic v start meniju ni izvršnih datotek.
V čem je štos??

Men je delal vse normalno…

Verjetno si pobral kako demonstracijo od bill gatesa dol, da ti dokaže kako so njegovi produkti še vbedno v redu;))
Nevem, za kaj takega še nisem slišal. Saj si prijavljen kot admin, neda?

Prečekiraj si škatlo, da nimaš kakšne nesnage v njej.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ahh, kaj pa vem. Stvari so hecne, pa najsi bodo odprtokodne, zaprtokodne ali pa kodne kar tako.
Očitno sem dobil en hecen inštalacijski paket namenjen omrežni namestitvi. Že na začetku je bil hec, ker mi je rekla, da mi 1.0.1. verzije ne bo nadgradila, ker se to v mrežni verziji ne da in naj štartam setup brez paramertra -net. Ok, nekako sem zaustavil namestitev po tem, ko je razpakirala potrebne datoteke in pognal setup brez parametra -net.
No, tokrat ji ni bila všeč jezikovna različica prejšne verzije (čeprav je bila slovenska) in spet me je zavrnila da u nadgradnjo ne bo nič. OK, OK, grem pa najprej odinštalirat prejšno vezijo pa namestit novo.
Ahhhh, kako je šlo vse gladko!! Preveč gladko. Razpakiranje, namestitev, registracija, vse se je lepo izpisalo na ekranu ampak kot rečeno: bližnjic pa nikjer.
Sedaj pa hec: grem ti potem najprej na med.over.net, si odprem pivo in poskusim še z zagonom naravnost iz Program Files.
Karkoli kliknem me vrže na namestitev. Malce obupan se pač odločim da naj se pa ponovi, če se že hoče.
Pa čudo prečudno: po uvodnih bla bla bla se strinjam ekrančkih (enakih kot pri prvi namestitvi) se je pojavilo nekaj novih okenc z vprašanji, kaj naj naredi z MS dokumenti ipd, česar prej ni bilo. Sama namestitev je potem izgledala normalno.
In – kar je najvažnejše, zaenkrat dela bp.

Klub vsemu, da ne bo kdo česa narobe razumel: mega program, kar se mene tiče v nekaterih stvareh prekaša office, popolnoma zastojn in legalen, tisto na začetku o odprtokodnih in zaprtokodnih pa je bil sploh samo hec: gre za zadevo, ki jo MS dragoooo dragooo dragoo prodaja, pa so včasih še večji problemi.
Vsaka jim čast, odprtokodovcem, agendi in ostalim!!!

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

No, ja ,čisto zastoj le ni, kajti država je kar krepko odprla mošnjiček za poslovenjenje.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Mislil sem pravzaprav popolnoma zastojn in legalen zame in moj mošnjiček. Če daje država – kaj morem? Itak ne bi imel nič več če ne bi.

In v bistvu je open office res super. Ima vse funcije kar jih povprečen uporabnik potrebuje. MS office ima resda nekaj dodatnih funkcij, vendar jih 99% ljudi ki drago plača ta paket ne potrebuje. Zato res ne razumem zakaj se ne več ljudi zavzame za open office – mogoče premajhna promocija? Isto je z linuxom – rešitev bi bila verjetno, da bi se tavečje programske hiše dogovorile, da prevedejo svoje produkte tudi za okolje linux, potem bi se vsa stvar obrnila za 360°, 100%. In edino to bi bilo idealno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close