Open office
Pozdravljeni! Prenesel sem program Oppen office … Kaj pa sedaj? Pričakkoval sem, da bom imel na razpolago varianto Worda za urejevanje besedilnih datotek in Excela za urejevanje preglednic … Vendar od vsega skupaj ni nič … Ne vem nič … Prosim za namig ali pojasnilo kako naprej in kaj vse skupaj pomeni …
Prenesel si si en file (na disk) in zdaj ga zaženi.
Najprej te bo vprašal, kam naj ga razpakira – lahko izbereš kar isto mapo, v katero si si ga prenesel – nato pa se bo pričela instalacija (sledi čarovniku).
V kolikor se instalacija sama ne zažene (sem že pozabila), boš moral sam (v tej mapi) zagnati program ‘setup.exe’. In to je to.
Še to (različna poimenovanja):
Word – OpenOffice.org Writer
Excel – OpenOffice.org Calc
PowerPoint – OpenOffice.org Impress
Access – OpenOffice.org Base
OpenOffice.org Draw je nekaj podobnega Corel Draw-ju, v OpenOffice.org Math pa lahko pišeš matematične formule.
Ne, načeloma to naj ne bi bil problem:
System Requirements for OpenOffice.org 2
Microsoft Windows:
Windows 98, Windows ME, Windows 2000 (Service Pack 2 or higher), Windows XP, Windows 2003, Windows Vista (enhanced Vista integration from version 2.2)
128 Mbytes RAM
At least 800 Mbytes available disk space for a default install (including a JRE) via download. After installation and deletion of temporary installation files, OpenOffice.org will use approximately 440 Mbytes disk space.
800 x 600 or higher resolution with at least 256 colours
Ko poženeš prenešen file, ga razapkira, nato pa avtomatično požene instalacijo (sem preverila).
Razapkirano pa izgleda takole:
readmes
java
licenses
1.708.856 instmsia.exe
1.822.520 instmsiw.exe
18.827.152 openofficeorg1.cab
17.646.967 openofficeorg2.cab
4.364.800 openofficeorg23.msi
67.695.863 openofficeorg3.cab
3.395.343 openofficeorg4.cab
319.488 setup.exe
217 setup.ini
Veš kaj, ne grem se več … Bom dobil še živčni zlom … Ne gre in ne gre … Za enkrat ne rabim tako krvavo kakega prefinjenejšega urejevalnika besedil ipd. … tako, da bom pač brez … Najlepša hvala za tvoj trud … Bom pa, glede na to, da kobacam izza računalniške nepismenosti pravgotovo še kaj vprašal na teh straneh …
Lepo se imej!
A.
Forum je zaprt za komentiranje.