Najdi forum

Open office

Pozdravljeni! Prenesel sem program Oppen office … Kaj pa sedaj? Pričakkoval sem, da bom imel na razpolago varianto Worda za urejevanje besedilnih datotek in Excela za urejevanje preglednic … Vendar od vsega skupaj ni nič … Ne vem nič … Prosim za namig ali pojasnilo kako naprej in kaj vse skupaj pomeni …

Prenesel si si en file (na disk) in zdaj ga zaženi.
Najprej te bo vprašal, kam naj ga razpakira – lahko izbereš kar isto mapo, v katero si si ga prenesel – nato pa se bo pričela instalacija (sledi čarovniku).
V kolikor se instalacija sama ne zažene (sem že pozabila), boš moral sam (v tej mapi) zagnati program ‘setup.exe’. In to je to.

Še to (različna poimenovanja):

Word – OpenOffice.org Writer
Excel – OpenOffice.org Calc
PowerPoint – OpenOffice.org Impress
Access – OpenOffice.org Base

OpenOffice.org Draw je nekaj podobnega Corel Draw-ju, v OpenOffice.org Math pa lahko pišeš matematične formule.

Lep pozdrav

Žal brez uspeha … V mapi, kjer se naj bi program razpakiral ni navedenih zgornjih različi Worda, Excela, … Mapa obsega dve podmapi: licenses, readmes; instmsia, instmsiw (programa, ki če ju poskušam zagnati pogovorno okon zapiše, da je napačen OS ali različica OS za program), …

Kateri OS (operaciski sistem) pa imaš oz. katero različico OpenOffica si potegnil dol?

Lep pozdrav

Mogoče pa je med prenašanjem prišlo do napake in nisi uspel prenesti celotne datoteke.
Poskusi ponovno prenesti!
Za windowse moraš dobiti nekaj takega: OOo_2.3.1_Win32Intel_install_wJRE_en-US.exe (123MB)…

Lep pozdrav

Imam Visto … Dol sem potegnil zadnjo verzijo Open Offica … Bom ponovno poskusil …

Čeprav na njihovi spletni strani od koder je možen prenos nisem opazil, da bi bila funkcionalna na Visti … Je to lahko problem …?

Ne, načeloma to naj ne bi bil problem:
System Requirements for OpenOffice.org 2
Microsoft Windows:
Windows 98, Windows ME, Windows 2000 (Service Pack 2 or higher), Windows XP, Windows 2003, Windows Vista (enhanced Vista integration from version 2.2)
128 Mbytes RAM
At least 800 Mbytes available disk space for a default install (including a JRE) via download. After installation and deletion of temporary installation files, OpenOffice.org will use approximately 440 Mbytes disk space.
800 x 600 or higher resolution with at least 256 colours

Ko poženeš prenešen file, ga razapkira, nato pa avtomatično požene instalacijo (sem preverila).

Razapkirano pa izgleda takole:
readmes
java
licenses
1.708.856 instmsia.exe
1.822.520 instmsiw.exe
18.827.152 openofficeorg1.cab
17.646.967 openofficeorg2.cab
4.364.800 openofficeorg23.msi
67.695.863 openofficeorg3.cab
3.395.343 openofficeorg4.cab
319.488 setup.exe
217 setup.ini

Lep pozdrav

Morda ti bo tole v pomoč
http://download.openoffice.org/common/instructions.html

Lep pozdrav

Veš kaj, ne grem se več … Bom dobil še živčni zlom … Ne gre in ne gre … Za enkrat ne rabim tako krvavo kakega prefinjenejšega urejevalnika besedil ipd. … tako, da bom pač brez … Najlepša hvala za tvoj trud … Bom pa, glede na to, da kobacam izza računalniške nepismenosti pravgotovo še kaj vprašal na teh straneh …

Lepo se imej!

A.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close