Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Opel Zafira

Opel Zafira

Za tiste, ki mate ta avto, kako se obnese? Sta tista dva sedeža v prtljažniku kaj uporabna? Vse druge informacije bodo tudi dobrodošle, npr. kako je s servisom. Odločamo se zanj, ampak je tako drag, da kar odlašamo … Hvala!

Ne vem koliko prostora rabite, ker če so tri vrste sedežev ste čist brez prtljažnika. Sicer je pa tretja vrsta bolj za majhne oziroma otroke.

Če rabiš 7 sedežev ti predlagam da nabavite ta velikega enoprostorca (ford, citroen, p806, renault, ), ki niso bisteno dražji.

Žal so bistveno dražji.

Sem imela priliko primerjati (voziti) Zafiro in Grand Espaca. Ampak sem kar razočarana, ker sem pričakovala v Espacu več prostora, ampak je v končni fazi prostora za prtljago tudi tam enako malo. Mi smo pristali na Zafiri. Res ne gre, da bi nas šlo 7 na dopust – razen če bi dali na streho 2 strešna kufra. Je pa super, kadar gremo kam skupaj s starši, vseh 6 + pes gre komot noter in ni treba laziti z 2 avti. Otroka na zadnjih sedežih sedita prav udobno, odrasel pa za silo.

Se močno strinjam z zafirko.

Tudi mi imamo Zafiro in sem zelo zadovoljna. Če so vsi sedeži postavljeni prostora praktično v prtljažniku ni oz. lahko vanj postaviš le še kak ruzaček in jopice :o)) V takem primeru bi obvezno potrebovali kufer na strehi. In to je v bistvu isto kot pri vseh ostalih enoprostorcih.

Always look on the bright side of life!!!

pije kot žolna!!! po klancu navzdol ti pije 12 litrov!!!!!!!!!!

Za zafiro je znano, da je zelo požrtna – čez 8l/100 km, občutno preveč, midva z možem sva pred par tedni kupila novega Tourana, pa je zelo v redu, tudi porabo ima bistveno nižjo od zafire (okrog 6,5l/100 km).

Ne nakladajte. Poraba odvisna od načina vožnje, klime, motorja… blablabla.
Avto za takega kot je z vsem popusti sploh ni tako zelo drag.
Midva sva ga kupila v Avtohiši Moste in sva zelo zadovoljna. Cca. 5000€ popusta in vse na enem mestu.

Če potrebuješ avto za šest, ali sedem oseb, so tudi veliki enoprostorci premajhni. Pa ne samo glede prostora, tudi nosilnost se hitro preseže.
Vzemite kombi, jih je ogromno, so udobni in veliki, pa še razmeroma poceni.

Kupite Forda SMAXa. Fenomenalen avto:)

Nam žre v povprečju nekaj manj kot 8l/km. Je pa res, da je moja noga kar precej težka :o))

Always look on the bright side of life!!!

mi imamo tudi Zafiro ampak diezel in ni res da toliko zre, imamo poraba 6.5l.

New Report

Close