Opel Zafira : Citroen C4 Picasso
T
mi imamo sicer še tega starega picassoja, pa z njim nisem zadovoljen in se mi zdi zafira boljša odločitev. Picasso je tipičen francoz, sedeži so čisto zanič in če imaš kakšne težave s hrbtenico definitivo odsvetujem, prtljažnik je sicer visok, ampak kratek, tako da moraš vse stvari zlagat v višino, pri majhnih otrocih je to kar velik problem, žarnice menjujem po tekočem traku, pleh je tako mehak, da se zamisliš o posledicah, ob morebitnem trku z malo večjo hitrostjo. Motor je še najboljši del vsega. Tudi mene bi zanimalo kakšna mnenja imate o Zafiri. Sicer ne vem kakšen je ta nov Picasso, vendar če gredo po stopinjah starega, bo treba počakat par let da porodne težave zginejo.
lp
Se mi zdi, da več kot je določenih tipov avtomobilov na cesti več je okvar.Slab glas pa tudi seže v deveto vas in še čez.Načeloma starega Picassoja pohvalijo, tudi pri meni je bil v ožjem izboru pred petimi leti, ko sem potem kupil focusa, ki pa me do sedaj ni razočaral.Sem pa vozil sedaj tega starega Picassoja, ki so ga kupili ženini starši in res, sedeži so poden, plastika tudi, vožnja pa udobna.Kolega, ki pa ima sedaj 2 leti starega Picassoja je imel na začetku težave z njim.1x ostal na cesti, šel termostat, potem pa še ene 2 šlampariji, ko nekaj ni bilo dobro privito.Sedaj nima težav.Zgleda, da je bil narejen v nočni izmeni:)
In ravno take šlamparije me najbolj motijo pri tem za kateri avto se odločiti.No pa tudi poraba.Novi C4 Picasso bencinar 1.8 ima porabo čez 9l!!Jaz pa imam pretežno kratke vožnje do 3km.Je pa cenejši od Zafire, novejši in lepši…težka bo….bom moral še kakšno mnenje dobit in še enkart presurfat internet.
Mi smo sicer imeli starega Picasoja oz. dva, saj so nam prvega po enem letu zamenjali. Je zelo šlampasto sestavljeno, plastika je ropotala na vseh koncih in krajih, elektronika se je kvarila kar naprej. Mislim, da je bil prvi 16 krat na servisu za takšne in drugačne napake, ki jih po večini niti niso uspeli odpraviti (servis v Kopru), drugi je bil v 1,5 letu 3 mesece na servisu – nismo več šteli kolikokrat. Nato smo ga prodali.
Zafire ne poznam, imamo pa od Pikasoja naprej Vectro in nam kar dobro služi – v 4 letih je počila vzmet in vsake toliko zafrkava egr ventil. Sama zadnjih 9 mesecev vozim Corso – ima nekaj pomanjkljivosti, ki pa so mi jih na servisu uspešno rešili.
Za mene ne obstaja nepokvarljiv avto, ampak Citroena oz. francoza verjetno ne bomo več kupili.
Predlagam, da preizkusite oba – vsaj 3 dni vsakega, pa boste hitro ugotovili prednosti in slabosti.