Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Onkolog dr. Erik Brecelj: kajenje je treba ukiniti – čim prej, tem bolje!

Onkolog dr. Erik Brecelj: kajenje je treba ukiniti – čim prej, tem bolje!

Mainstream mediji so vam v celoti zamolčali zelo pomembno izjavo onkologa-kirurga dr. Erika Breclja. Kot onkolog pogosto naleti na neozdravljivo bolne onkološke bolnike, v strokovnem jeziku neoperabilne, v terminalnem oz. 4. stadiju ali fazi… in seveda ve, koliko tega gorja povzročajo cigarete. 90% pljučnih rakov, ki ubijejo daleč največ ljudi, nazadnje po Registru raka kar 900 moških in že kar 700 žensk… pa tudi skoraj 20 drugih vrst raka. Približno tretjino smrti zaradi raka povzročajo smrtonosne cigarete, več kot vsi drugi znani vzroki skupaj.

Zaradi vsega tega je dr. Brecelj javno povedal: ”Uporabiti moramo t.i. novozelandski model, pri čemer bi vsako leto starost nakupa cigaret podaljšali za eno leto (do postopne popolne prepovedi kajenja). Suma sumarum bi bil največji dosežek za državo, če bi kajenje enostavno prepovedali, je povzel svoje stališče.”

Dr. Brecelj je zaradi svojega poštenja in odkritosti zelo cenjen. A tudi on bo zdaj razumel, kako gnili so današnji mediji, ki so prav njegovo daleč NAJBOLJ ZDRAVSTVENO POMEMBNO IZJAVO – zlonamerno zamolčali.

Komentirajte.

Tudi monovski Majmunič tele- majmun križanec je le eden in ne šteje. Pritožuje se celo nad cenzuro.

Mimogrede, s tem obeležujem 31. 05. – Svetovni dan brez tobaka, ker so na uradno odgovornih organizacijah: na Ministrstvu za zdravje, na inštitutu NI Javnega Zdravja, v vseh zdravniških organizacijah – žal sami izdajalci javnega zdravja, brez kančka poštenja in tega ne bodo storili, vsaj ne v pravi obliki. Saj se boste lahko o tem ponovno prepričali tekom dneva. Briga jih za vas in za vaše otroke. Zato ne bo nobene udarne novice na to temo. Važno je le, da oni vlečejo svoje birokratske plače in kake podkupnine tobačnih lobistov, pa četudi boste vsi v mukah pocrkali.

Nekdo pa vendarle mora to povedati. Zaradi kajenja vsako leto umre okrog 4.500 ljudi v Sloveniji, od tega med 1.400 in 1.500 le zaradi pljučnega raka. 90% smrti pljučnega raka je zaradi cigaret. 5-letna umrljivost pa je 86%, oni sicer navajajo lažno preveč optimistične številke, jaz pa navajam realne podatke. Novih primerov je že med 1.600 in 1.700 – imeli smo rekordne številke, tako po podatkih registra raka.

To pravilo pa velja v vseh državah, število umrlih zaradi pljučnega raka enostavno pomnožite s tri in imate skupno število žrtev tobaka. To je poenostavljena formula, v resnici je številka kvečjemu še večja… Izdajalci javnega zdravja pa uporabljajo za tretjino manjšo številko (3.000 – smešno nizko in lažno!) in seveda lažejo tudi pri vsem drugem…

Odgovor na objavo uporabnika
Zdravko Mamić Maminjo, 31.05.2025 ob 00:11

Mimogrede, s tem obeležujem 31. 05. – Svetovni dan brez tobaka, ker so na uradno odgovornih organizacijah: na Ministrstvu za zdravje, na inštitutu NI Javnega Zdravja, v vseh zdravniških organizacijah – žal sami izdajalci javnega zdravja, brez kančka poštenja in tega ne bodo storili, vsaj ne v pravi obliki. Saj se boste lahko o tem ponovno prepričali tekom dneva. Briga jih za vas in za vaše otroke. Zato ne bo nobene udarne novice na to temo. Važno je le, da oni vlečejo svoje birokratske plače in kake podkupnine tobačnih lobistov, pa četudi boste vsi v mukah pocrkali.

Nekdo pa vendarle mora to povedati. Zaradi kajenja vsako leto umre okrog 4.500 ljudi v Sloveniji, od tega med 1.400 in 1.500 le zaradi pljučnega raka. 90% smrti pljučnega raka je zaradi cigaret. 5-letna umrljivost pa je 86%, oni sicer navajajo lažno preveč optimistične številke, jaz pa navajam realne podatke. Novih primerov je že med 1.600 in 1.700 – imeli smo rekordne številke, tako po podatkih registra raka.

To pravilo pa velja v vseh državah, število umrlih zaradi pljučnega raka enostavno pomnožite s tri in imate skupno število žrtev tobaka. To je poenostavljena formula, v resnici je številka kvečjemu še večja… Izdajalci javnega zdravja pa uporabljajo za tretjino manjšo številko (3.000 – smešno nizko in lažno!) in seveda lažejo tudi pri vsem drugem…

Pojdi spat tele brezglavo nadležno. Žolča smrdljiva.

Živi in pusti živeti.

Pa mal zadihej.

Nisem kadilc. 🙂

Za primerjavo- v prometu umre le nekaj čez 80 ljudi in za vsakega ponesrečenega motorista, ipd. imamo cele litanije po medijih… in stalne kampanje, opozarjanja; medtem, ko je žrtev kajenja skoraj 60x več – tega nikoli, nikoli ne omenijo. Le ti evfemizmi: ”zahrbtna bolezen” (rak zaradi kajenja), po ”dolgi bolezni” (recimo rak ali KOPB), ”nenadoma” (infarkt, kap, ipd.)… ko je npr. pri 45 letih umrl olimpijski prvak in vrhunski športnik Iztok Puc, je resnica o tem, da je imel kadilskega pljučnega raka, prišla ven le po hudem naključju, ker je njegov rokometni kolega v intervjuju na siolu slučajno omenil (članek so že izbrisali iz zgodovine…), da je vedno kadil, kadar ga je videl. Seveda je jasno, da vrhunski športnik ne more dobiti pljučnega raka kar tako pri 40 letih… a so vse to zamolčali. Danes pa najdemo na desetine člankov o nekih poslovilnih tekmah za Iztoka Puca, kjer ne bo nič od tega niti omenjeno… Vse so kupili!

Vlada popolna omerta, po mojem vsak novinar, ki napiše, da je nekdo dobil raka zaradi kajenja, ali da je umrl zaradi kajenja- strahopetno verjame, da bo izgubil službo. Zato se vsi podelajo v hlače in vam pač vedno znova – brez slabe vesti gnusno lažejo, in to že več kot 70 let.

Taki odvratni in butasti lažnivci pa predvsem strahopetci so to…

Prekleti google je izbrisal članek – po pravici ”do pozabe” – kar je seveda v korist tobačnih množičnih morilcev, našel sem ga pa na iskalniku duckduckgo – vedno to uporabite!

Naslov: ”Zlati Hrvat, ki ne more pozabiti pokojnega slovenskega asa.”

Preverite, pravi dragulj je to!!

Miljončki od tobačne industrije preveč dišijo, da bi ukinili kajenje. Kot drugo pa bi s tem dosegli edino šverc komerc iz Bosne na veliko.

Zdravko Mamić Maminjo, 31.05.2025 ob 00:36

Prekleti google je izbrisal članek – po pravici ”do pozabe” – kar je seveda v korist tobačnih množičnih morilcev, našel sem ga pa na iskalniku duckduckgo – vedno to uporabite!

Naslov: ”Zlati Hrvat, ki ne more pozabiti pokojnega slovenskega asa.”

Preverite, pravi dragulj je to!!

Na MMC te idiot klošarja še vedno cenzurirajo? Si že pisalo Musarjevi kaj počno?

Jaz se strinjam s tabo, pa sem bila kadilka 15 let. Tudi takrat bi se strinjala s tabo, da ne bo pomote.

Se strinjam, da bi bilo treba kajenje prepovedati, a pri nas novozelandski model ne bi funkcioniral.

Novozelandci bolj upostevajo zakone kot Slovenci. Predvsem je pa Nova Zelandija osamljen otrok, kar ze samo po sebi mocno otezuje tihotapljenje cigaret in tobaka. Slovenija ima vec sosed in meje niso nadzorovane – idealna priloznost za tihotapce.

Mnogo let se se vdajal užitku kajenja. Zdaj 7 mesecev ne kadim. Še vedno je najhuje zjutraj (zdaj). Ob kofetu je pasalo nekaj dimov. Trenutno furam KOPB, “škampa” niso našli. Nikoli se nisem oziral na tiste, ki so me odvračali od kajenja. Tudi sam ne bom nikogar prepričeval.  Vsak ve zase, kaj in kako.

Ja, ampak nekadilci so lahko samo pametni ljudje.

Ded, babica, teta, sestra……..vsi umrli zaradi pljučnega raka. Teta in sestra mladi. Vsi kadilci.

Vsi zelo pametni, ko so jim rekli, naj ne kadijo.

Nisem kadilka in mi cigareti smrdijo, ampak lej, vedno bom zagovarjala to pravico, da človek lahko kadi!

Francoski ukrep prepoveduje kajenje povsod kjer se zadržujejo tudi otroci, Podobnega lahko sprejeli tudi pri nas z dodatkom, da prepoved velja tudi za elektronske cigarete.

Kako zelo BRAVOOO mu izrekam za to izjavo.

Kajenje bi bilo potrebno povsod popolnoma prepovedati!

Nisem kadilka in mi cigareti smrdijo, a podpiram Francoze, ki lahko kadijo.

Tisti, ki zagovarjate ta francoski ukrep, imate IQ zlate ribice. Ker nimate kapacitete videti širše slike.

Katera  pa je ta, širša slika, prosim?

1. Vidi se, da so mainstream mediji zamolčali izredno pomembno izjavo dr. Breclja. Prodani so in to v celoti.

Na javni RTV nikjer nič! Pa je danes 31. 05. – Svetovni dan brez tobaka.

Vseeno jim je, vseeno, tudi če boste v mukah hropli in pocrkali… tako birokratom na MZ, NIJZ kot vsem zdravnikom in zdravniškim organizacijam, ko gre pa za $$$$, je pa hitro druuuga pesem.

No, meni ni vseeno za vas (ne oziram se na retardirane trole in tobačne plačance), zato sem zapisal vsa ta dejstva.

2. Na med.over.net očitno berejo tudi tele forume, napisali so članek o tem, zelo skop sicer (niti ene same besede o dr. Breclju) in precej premalo vrst raka so našteli, ker verjetno ne znajo… in na teden ne umre le 60 ljudi, kot oni to napačno štejejo, ampak 90!!, a je to kljub vsemu nek napredek.

Se pa vendarle odzivajo, to pa samo zato, ker je zgodba tako sramotna.

pikimepiki, 31.05.2025 ob 08:26

Nisem kadilka in mi cigareti smrdijo, a podpiram Francoze, ki lahko kadijo.

Tisti, ki zagovarjate ta francoski ukrep, imate IQ zlate ribice. Ker nimate kapacitete videti širše slike.

Prepovedati bi morali vse… Zakaj moramo ljudje čez dimne zavese, da lahko pridemo v trgovine, , v zdravstvene domove, pošte, itd.

Poleg tega je kup dolarjev skrajnih neotesanec namerno kadijo in pihajo v ljudi, namerno stresajo pepel povsod naokoli, tudi tam in na načine, kjer je prepovedano, a jih ne briga… Kadijo zraven otrok na otroškem igrišču, na klopcah dimna zavesa, to dihajo tudi otroci, v parke pridejo ljudje po svež zrak ne pa po čikarski smrad, da o teletih, ki imajo otroka, v otroškem vozičku, sedijo na kavi in zraven kadijo, sploh ne govorim… No videla sem še eno hujšo lani… Nastop otrok na terasi, pride gledat noseča, v eni uri je sladila 2 cika … Uboooogi se nerojeni otrok… Da o vseh ostalih kadilcih tam zraven sploh ne govorim, celo teraso so zakadili, pa otroci so nastopali v tej dimni zavesi…

Kadilci so sicer žrtve svojega okolja, socialnih razmer, predvsem pa morilske tobačne industrije, a ne pozabimo na sočutje, na dejstvo, da so pri tem prav oni največje žrtve.

Je pa res, da so neuvidevni, da je menda po podatkih NIJZ (o tem sicer zelo molčijo) recimo 80.000 mladoletnih otrok izpostavljenih domačemu zastrupljanju – pasivnemu kajenju… staršev in to na domu, celo v lastnih sobah? Ali pa zasvojenci kadijo tik pred vhodi v stavbe, bare, gostilne, itd… da ves kancerogeni zrak nese noter. Eni bari jim dajo še mizico s pepelnikom nalašč tik pred vhod…A oni se tega pač ne zavedajo… droga je pač zelo trda.

Kajenje nosečnic in novopečenih ‘očkov’ je še hujše, mnoge zgodbe teh Malih vitezov, Viljem Julijanov, ipd. so prav zaradi mutacij, ki nastanejo v nosečnosti ali zaradi mutacij celic staršev. To se ve. a ne pri nas, seveda, v zaostali primitivni državi, kjer vam raka, zasvojenost in smrt prodajajo na vsakem vogalu in se vsi o tem sprenevedajo ali celo namerno lažejo…

božedragi, 31.05.2025 ob 00:16

Živi in pusti živeti.

Pa mal zadihej.

Nisem kadilc. 🙂

re Bože dragi,

tudi nekadilci smo bili prisiljeni živeti in “pustiti živeti”. Trideset let sem se kot astmatik dušila v prostoru, ki je bil napolnjen z dimom in izločki debilov, da nisi videl premetov na drugem koncu. Ja, smejali so se mi, tudi grdo žalili, ko se hodila na wc bruhati in izkašljevati sluz…. Eni so po svoji in božji volji že pocrkali, drugi še bodo, eni pa so tako trdoživi -, in še bogec jih ima tako rad, da bodo ostali za seme.

Da nekdo kadi v svoji bajti in na svojem posestvu me osebno čisto nič ne briga, aroganca in primitivizem kadilcev na javnih prostorih me pa tako odbijata, da bi vse skupaj zaprla v eno komoro, da se dokončno zaplinijo z nikotinom. Pol pa gledaš fino babo, spedenano v nulo, kako ga vleče, čik pa vrže na tla in ga pohodi s konico salonarja. Bruh, bruh, naj narava opravi svoje pa še zdravljenje naj si plačajo samo tako, kot bi ga moral še marsi kateri norec, ki se norčuje iz zdravja.

Po drugi strani pa on podpira ministrico za zdravje, z zdravstvom je pa vse slabše…tako da človek res ne ve, kaj bi si mislil..

Ura je 9.30, 31.05. Samo prekopiral sem del te teme kot komentar na identično novico, kot je na MON-u  – zdaj tudi na MMC RTV Slovenija. NIJZ pač brezčutno copy-pasta novice, za katere vedo, da nimajo učinka. Pišejo o manipulacijah tobačne industrije in sploh ne navedejo NITI ENE SAME od vseh TEH resničnih manipulacij… kar sem recimo naredil jaz pri tej temi in še eni.

Seveda mojega komentarja ni nikjer. Še cenzurirali bodo resnico v korist morilske tobačne industrije, in še izbrisali vse, kar so vam namerno zamolčali, vse, kar je povedal ugledni dr. Brecelj. Tako kot to počnejo 365 dni na leto, vsa ta leta.

Samo toliko, da veste, kako stvari stojijo.

Hopsasa, 31.05.2025 ob 05:53

Ja, ampak nekadilci so lahko samo pametni ljudje.

Ded, babica, teta, sestra……..vsi umrli zaradi pljučnega raka. Teta in sestra mladi. Vsi kadilci.

Vsi zelo pametni, ko so jim rekli, naj ne kadijo.

Torej si potomec idiotov!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close