Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika oni keksi k se delajo z modeli :)

oni keksi k se delajo z modeli :)

:)Torej, najprej pozdrav vsem!
Ocitno ze iz naslova razvidno, da nimam pojma o peki.
RAda bi naredila piskotke, ki se iz testa izrezujejo z modelcki. Imam modelcek v obliki srce, smrecice in zvezde.
A mi lahko kdo pomaga?

Sonja

1/2 kg moke, 1 pecilni
20 dag sladkorja, 1 vanilin
20-25 dag masla (ali margarine)
2 jajca

Po želji lahko še: 10 dag kokosove moke, naribana limonina lupinica.

V večjo skledo daj moko in pecilni. Noter z nožem razreži mrzlo maslo, s prsti na hitro zdrobi, usukaj, da se maslo čisto skrije. Na hitro, da se maslo preveč ne segreje in začne topiti. Dodaj sladkor in jajce. Na hitro zgneti v testo. Daj na krožnik, čez folijo in vsaj za 1/2 ure v hladnilnik. Lahko tudi več ur, celo čez noč.
Vzemi polovico ali četrtino testa iz hladilnika, razvaljaj na pomokani mizi ali podlogi. Lahko si pomagaš s plastmi peki papirja, spodaj in/ali zgoraj. Razvaljaj približno na 2-3 mm debelo, izreži, prelagaj na pladnje. Kar ostane, ponovno zgneti v kepo (jaz medtem dajem kar nazaj v hladilniik, na koncu vzamem vse skupaj), ponovno zvaljaj in jovo na novo.

Ni komplicirano, samo cela kuhinja je zvlečena in pomokana :-))))

Veselo peko, Mimi

Aja, seveda, peci v vnaprej segreti pečici na 180°C, takole okoli 12 minut. Malo naj porjavijo, vendar ne preveč, bolj porumenijo. Ohladi, potem se veselje šele začne…

Če jih misliš seveda okrasiti. Lahko s sladkornimi barvami iz tube (se kupijo po 4 skupaj, glej, da bo res pisalo sladkorne barve). Meni je ljubše, če sama naredim limonin led. V skledico daš 10 dag sladkorja v prahu, čez zliješ samo 1 žlico limoninega soka ali navadne vode, mešaš, da dobiš gosto tekočo kremo; po potrebi še kakšno kapljico vode, vendar res kapljico. Z žlico, s čopičem ali s polivinil vrečko z odrezanim vogalčkom se super riše in barva po piškotih.
Bolj enostavno: vsak piškot malo pomažeš z beljakom s čopičem in gor posuješ pisane mrvice, super izgleda za nič dela.

LP Mimi

Najlepsa ti HVALA!

Imam samo se eno vprasanje. Jajca in sladkor zvrkljam preden dodam moki+pecilni+maslo?

ti piškoti so full preprosti. nekaj načinov krasitve pa vidiš na sliki.

Blageveze – nič ni treba posebej žvrkljati, samo po Mimi N. navodilih idi pa bo vse OK. Torej:
1. v eno posodo daj moko+pecilni prašek = dobro premešaj
2. dodaj na koščke narezano margarino in jo s prsti razdrobiš-pomešaš
z moko (dobiš neke vrste drobtinice),
3. dodaj sladkor in dobro premešaj
4. na sredini te mase si naredi jamico in v njo “ubij” jajčko
5. zagneti testo
6. pokrij testo z folijo in daj v hladilnik
Bo šlo?

Jupi!:)Po dolgih mukah je nastalo tole.:)

Aja, pa hvala vsem!

Super, po moje si tudi sama zadovoljna in ponosna. Saj imaš tudi za kaj biti :-)))))))))))))))
Mimi

njami 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close