On-line check in pri Rynair!
Pozdravljeni,
pred dnevi sem rezervirala let z letalsko družbo Rynair in sicer so imeli možnost izbire on-line check in-a ob prijavi enega kosa prtljage (kar sem tudi izbrala). Danes ko sem naredila ta on-line check in nikjer ni obstajala možnost prijave oziroma označbe, da imam še en kos prtljage.
Ali mi lahko kdo malo pomaga in obrazloži kako in kaj glede tega on-line checkiranja ter oddaje prtljage na letališču?
Ali moram na letališču se posebej prijavit prtljago ali kako?
Že v naprej se zahvaljujem za vso pomoč in koristne info…
Lp, P
Po novem je pri tej latalski družbi možno samo ON-line čekiranje, tako s prtljago in brez nje….več o tem na strani letalske družbe, kako je na Stanstedu, vam bom pa napisal, če koga zanima, podrobno.
So pa , za moje pojme zakomplicirali do amena, vendar sem že v aprilu prebral v angleških časopisih, da bo ta letalska družba na ta način privarčevala več kot milijon € na ta način. ( In poleti bodo tako še vedno ostali poceni ).
Daj franci1 napiši kako to izgleda, če se ti da.
Sem letela konec marca iz Frankfurta in ko se namalam tam uni teti, da oddam kovček, me sprašuje po enem listku, jaz pa jo debelo gledam. No, na koncu prideva na isto valovno dolžino. Morala sem iti najprej na en terminal, tam vnesem svoje podatke in kode, mi ta terminal flikne en listek ven in grem s tem listkom in kufrom nazaj do une tete in ji oddam kovček.
Je kaj podobnega v Londonu?
Sem pa tudi videla na njihovi strani, da on-line checking ni več brezplačen, ampak kar 5€ na let!
Jaz imam plačane karte pri ryanairu, pa nisem izbrala online-chekina, saj sem imela še dodatno prtljago.
Kaj pa zdaj? Moram kaj spreminjati ali bodo še upoštevali, da je takrat ta funkcija še obstajala?
V bistvu sploh ne vem kako to funkcionira?
S tistimi šiframi pridem na letališče…kaj pa pol?
Do avtomata po pildek (očitno)…
Mene bombardirajo z maili že cel teden, da sedaj ni več čekiranja na letališču in pojdi prosim na njihovo stran, pa si preberi.
Kolikor mi je znano, se moraš čekirati on-line in tudi za vas z dodatno prtljago to velja. ( Sem zdajle malo bral : lahko se on line čekirate zastonj v vašem primeru oziroma obvezno se dajte !!!!!! Ni razloga, da to ne storite !).
Po novem bo vsak, ki ne bo prišel na šalter z sprintano karto, ampak samo s kodo , plačal 40 € za čekiranje oziroma printanje karte – za let v eno stran…to bo hude krvi…
Torej 14 dni pred odhodom boš že dobila navodila, ne se bat, ne bo noben ostal doma zaradi tega…
Ne prideš s šiframi do letališča, ampak z doma sprintano karto, na kateri so vsi podatki o tebi in letu. Če imaš pa prtljago, je pa treba s to karto na šalter in oddati prtljago.
Stansteed : tam je na odhodnem delu postavljenih 10, morda 20, no, se mi zdi da kar 30 ali več avtomatov za čekiranje prtljage. Prideš do avtomata, vpišeš svojo kodo leta , pa ti vrže ven imena, ki so pod to kodo, potem pa obkljukaš, kar želiš, npr, čekirati prtljago. Ko to storiš, ti avtomat da listek in s tem listkom greš na šalter in jo oddaš. Po novem se najbrž ne boš mogel več čekirati na šalterju ali pa bo to 40 evrov ali funtov.
Prtljage pa sploh ne moreš oddati brez tistega pildeka. Lahko bi se torej reklo, da je potrebno kar malo obvladovanja tehnike, da prideš sploh ali pa vsaj poceni na letalo.
Je še finta, kako plačati tistih 20 funtov za prtljago, ki je prej recimo niste imeli prijavljene.
Tam vas stroj vpraša, ali ste seznanjeni, da lahko vzamete na letalo samo osebno prtljago ??–v primeru, da vpišete vašo kodo leta in ugotovi računalnik, da na avtomatu za čekiranje prtljage nimte kaj delat. Če vpišete odgovor DA, ker želite prijaviti dodatno težo oziroma kovček, vam bo vsak kilogram zaračunal po 15 funtov.
Če pa odgovorite z NE, da torej niste seznanjeni, da lahko pri vašem trenutnem letu vzamete samo osebno prtljago, vam bo ponudil možnost, da prijavite še dodaten kovček do 15 kg, za katerega plačate skupaj 20 funtov. No, potem vas avtomat pripelje do plačila in v režo vtaknete vašo Maestro ali Mastercard ( kreditno ) kartico in…dobite potrdilo , s katerim oddate kovček na šalterju. Naj napišem še, da transakcija z kreditno kartico uspe celo brez vsakega podpisa ali PIN kode ?!?
Brez kartice pa ne gre. Preverjeno. Ni mogoče plačati z gotovino.
Vem , morda je malo nejasno, ampak nismo mi tisti, ki kompliciramo !!
Torej, novo je to, kar sem napisal zgoraj : Posamezniki, ki pridejo na letališče ( v našem primeru izpred nekaj dni je bil to Celovec ) in ki se niso on-line čekirali doma, so morali plačati za čekiranje na letališču 40 €. Za en let za v eno stran na osebo, ne za kompletno rezervacijo…torej za posamezno karto !!!Torej, na šalterju, kjer se je včasih to delalo, se sedaj samo še oddaja prtljaga. Bodite pozorni na to in se torej v izogib stroškom čekirajte doma in sprintajte doma karto, ne prit na letališče s tistimi kodami oziroma potrdilom, da ste let plačali…..
Forum je zaprt za komentiranje.