omoč prosim – kaj je to in kako naj se tega znebim?
Hojla,
imam en problem. Surfam po internetu in se mi kar naenkrat pod orodno vrstico (tam kjer imam napisan naslov npr. http://….) zinštalirajo neki okenčki npr: top searches, meet someone, gifts, enterainment.
V glavnem, ta “opravilna” vrstica ali kako se ji reče, ki je zdaj pod tisto, kjer se mi izpisuje internetni naslov strani na kateri sem, je zdaj popolnoma drugačna kot prej in ne vem kako naj se je znebim.
Kaj sploh to je? A je to cookie ali kaj?
Sicer imam F-prot antivirus program.
Lepo, lepo vas prosim za pomoč, kako naj vse skupaj povrnem v prvotno stanje. Nisem noben računalniški frik, tako da upam, ad mi boste po domače (korak za korakom) povedali kako delat.
Najlepša vam hvala, super ste.
Po vsej verjetnosti gre za neke programčke, ki se ti sami zinštalirajo z intereta, jer so skriti pod kako povezavo, ki običajno kaže celo na kaj drugega.
Znajo biti pa precej nadležni.
Poskusi jih ukrotiti z programom Spybot – na internetu je zastonj in je velik le nakaj Mb, ki ti najde in počisti tako nesnago na računalniku. Uporaba je zelo preprosta .
Veliko uspeha !
Lp!
Evo, tudi ad-aware sem si dala gor, pa potem tudi “restartala”, ampak se nič ne zgodi. Sicer se mi pri postavitvi osnovne strani pojavi tisto okence, kjer naj bi program poskeniral PC (sem izbrala to možnost, pa potem dala “počisti”), ampak na internetu ni sprememb. Tista opravila vrstica je še vedno tu.
Ful me skrbi pa tud naživce mi gre. Kaj še naj.
Please, help me.
Forum je zaprt za komentiranje.