Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek “omejitve in prepovedi” v vezah

“omejitve in prepovedi” v vezah

Je res, pa ni… Ne gre samo za partnerja, last partnerja, dodelaj to…[/quote]
Ne gre se nujno za last, vendar lahko tako izpade, kot da gre. Na koncu je pomembno le to, koliko drug drugega omejujemo.[/quote]

Misliš v odnosu? Da je to (ne)omejevanje odločilno za kvaliteto odnosa… ali kaj si želel povedati z zadnjim stavkom.

Mislim, da se vse nekako tehta. Lahko je kopica manjših stvari, ki te omejujejo, pa jim ne daješ take (odločilne) vrednosti, da bi zaradi tega razpadel odnos, ker lahko z eno samo (odločilno) ugodnostjo izničiš težo vseh tistih neugodnih omejitev oz. te to tako osrečuje, vsaj v “tistih” trenutkih, da živiš v tistih “netrenutkih” pod omejitvami. Pač, kaj ti je pomembneje.

Ali o čem ti govoriš?

Z aviona se vidi, da je samo zamenjal spole. In potem resnično hecno (da ne rečem butasto) izpade, ko je moški ljubosumen na prijateljice, ki njegovo drago filajo z romantičnimi floskulami. Kot da se ženske zbirajo na kleklarskih krožkih in fantazirajo o Mr. Darcyju. *smeh* Naj raje sam napiše, kakšne omejitve sam daje svojim ženskam. In česa absolutno ne prenese.

Pa moški “znajo” bit ljubosumni ? Po mojih izkušnjah in prebranem na forumu, se mi zdi, kot da so vsi povprek hladni, obvladani, oddaljeni, da ne rečem ravno nečustveni. Kot da bi imeli neke potencirane zmožnosti ne pustiti čustvom, da jih nadvladajo, prepojijo, da se jim prepustijo. Kot da ženska moškim ne pomeni nič (ali pa vsaj blizu nič). Kot da nima neke vrednosti. Ali pa enostavno ne čutijo…

Ti se pa spoznaš na moške.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Pa moški “znajo” bit ljubosumni ? Po mojih izkušnjah in prebranem na forumu, se mi zdi, kot da so vsi povprek hladni, obvladani, oddaljeni, da ne rečem ravno nečustveni. Kot da bi imeli neke potencirane zmožnosti ne pustiti čustvom, da jih nadvladajo, prepojijo, da se jim prepustijo. Kot da ženska moškim ne pomeni nič (ali pa vsaj blizu nič). Kot da nima neke vrednosti. Ali pa enostavno ne čutijo…[/quote]

Jaz pa imam občutek, da je pri moških ljubosumje prisotno predvsem v skrajnostih … ali pa se mi samo zdi, ker imam take izkušnje 🙁

Na eni strani imaš tiste strpneže, ki so ljubosumni res izjemoma, ko že zdavnaj gori v strehi, ko je razlogov za ljubosumje milijon, in ko je ljubosumje že malo “prepozno” glede na nastalo situacijo (ali pa tudi ne, če si želiš odprtejši odnos). Na drugi skrajnosti pa imaš tiste, ki so bolestno ljubosumni tudi ko ni razloga, ti ne pustijo niti dihat in te omejujejo na vse možne načine. S tem pa dosegajo ravno obratno – v najboljšem primeru to, da nekatere stvari prikrivaš, v najslabšem to, da ga odpikaš.

Glede omejitev se mi zdi, da si jih mora vsak postaviti sam, in če ti niso sprejemljive, dvigneš roke od projekta. To je vsa umetnost.

Ljubosumje je pa čisti strup.

Podpis!

Ljubosumje ni nič drugega kot le še en poskus omejevanja partnerja. Je pa res, da je problem takrat, ko se enemu ljubosumje zdi upravičeno, drugemu pa ne.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Razmerja brez omejitev ni. Če ne drugega, se začne z “ne rigaj v moji prisotosti” ali “ne puščaj čevljev pred vrati”.

Točno tko. Na začetku, ko še nista skupaj ji je vse sprejemljivo, nima veze kaj počneš zraven nje, a čim ko pristaneta v zvezi jo pa še tako majhne stvari začnejo motit, kot kam boš spravil čevlje. Resnica je taka, da ste punce tiste, ki začnete z omejitvami, kasneje se pa še mi priključimo k tej igri.

Bogi fantki. Grozne punce. Čuden svet. :))
Človeka se je pač potrebno naučiti sprejemati takšnega kot je. Drugače se nekega spoštljivega odnosa ne da dosečt. Če nekoga začne nekaj pri nas motit, mu lahko na kulturen način pojasnimo vzrok, zakaj in od kod ta navada, lahko pa tudi premislimo ali se lahko določene navade odvadimo, ampak ne le za voljo miru v hiši, temveč zaradi tega, da z novo navado sami postanemo boljši človek.
Če torej nekoga riganje tako zelo moti, drugi pa brez tega ne more, imata ta dva precej velik problem, ki ni rešljiv.
Zame kot za zunanjega opazovalca pa gre v takem primeru le za eno ali pa dve nezreli osebi, ki še ne vesta točno, zakaj in če bi živela skupaj. Torej za kvalitetno zvezo je potrebna tudi določena mera zrelosti.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

http://www.napovednik.com/dogodek255826_najina_ljubezen_imago_vikend_delavnica_za_pare_in

Na delavnici se naučimo novih veščin povezovalne komunikacije,kjer konflikt rešujemo na učinkovit način, ki omogoča, da partnerja zares slišita drug drugega.

Priporočam.:)

Meni se to sliši simpatično. Ampak da bi se vozila v Kamnik… :/

Mogoče bi pa morali nekaj preko MON-a organizirat, kakšne delavnice, naprimer na kakšnem pikniku. 🙂

it, nekak mam filing da bi jih potem še manj prišlo na tak piknik. 😀

Sicer pa so tudi moški ljubosumni.Sej so pa samo ljudje, tako kot me, ženske. Samo ko se začneta it te igrice kdo bo koga bolj zajebal in mu vrnil za prejšnjič, to je pol vse kaj drugega kot ljubezen.

Nekateri problemi niso namenjeni reševanju. Kako se bosta potem zvečer vroče ljubila (make up sex), če se prej ne bosta skregala zaradi malenkosti? tc tc Mare, ti si pa res brezveznik, da tega ne veš! 😀

Mogoče bi pa morali nekaj preko MON-a organizirat, kakšne delavnice, naprimer na kakšnem pikniku. :-)[/quote]

Le mali popravek- delavnica je v Sevnici (na OŠ Kamnik).
Škoda, da delujejo le na območju Sevnice in Novega Mesta, imajo zanimive programe…

Mogoče bi pa morali nekaj preko MON-a organizirat, kakšne delavnice, naprimer na kakšnem pikniku. :-)[/quote]

Škoda, da delujejo le na območju Sevnice in Novega Mesta, imajo zanimive programe…[/quote]

Res? Bi bilo zanimivo to it pogledat. Moram “mojega” opozorit na to.

Škoda, da delujejo le na območju Sevnice in Novega Mesta, imajo zanimive programe…[/quote]

Res? Bi bilo zanimivo to it pogledat. Moram “mojega” opozorit na to.[/quote]

Me veseli, da bo ta tema nekaterim tudi koristila. :))

Ta delavnica poteka v Kamniku v prostorih Osnovne šole Sela. 🙂

Če pa bi bilo dovolj interesentov iz Posavja (saj nas je tukaj kar nekaj) pa bi se lahko zmenili za Sevnico

@it
mogoče pred piknikom :)))))

Zdaj po novem delujejo tudi v Ljubljani, Novem mestu in Sevnici http://www.audiva.si/

@antilopa
, ti itak odpiraš same dobre in koristne teme.:)

Res? Bi bilo zanimivo to it pogledat. Moram “mojega” opozorit na to.[/quote]

Me veseli, da bo ta tema nekaterim tudi koristila. :))[/quote]
Predavateljem bo gotovo. :))

Ta delavnica poteka v Kamniku v prostorih Osnovne šole Sela. :)[/quote]

Kje ti to prebereš? 🙂 Jaz še vedno kraj “vidim” OŠ Sela Kamnik, Sevnica
Sem pa bila enkrat na eni delavnici v Novem Mestu, super so.

Če je človek dovolj trmast mu nobena delavnica in hkrati noben psihiater ne bo mogel pomagat.

V zahodnem svetu?
Saj v kakem drugem svetu tudi ni muka nekomu živet za zidom v fređi, ker to sprejema kot nekaj normalnega, običajnega. Tam ta “prepoved izhoda” ima učinek v odnosu 😉

V mojem zakonu omejitev ni bilo. Če bi se odločila za še eno zvezo po nekajletnem samskem življenju, pa si življenja z omejitvami niti v sanjah ne predstavljam. Gradi se na zaupanju ali pa se sploh ne gradi.

Kako jih ni bilo? Zakaj sta pa potem končala, če ni bilo omejitev? 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close