Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek “omejitve in prepovedi” v vezah

“omejitve in prepovedi” v vezah

Mogoče naslov ni najboljši, ampak težko ga je zreducirati na nekaj besed. Zanima me, koliko omejitev je v vaših vezah (oziroma so bile, če trenutno niste v vezi), ki jih ne bi bilo, če ne bi bili v vezi. Upam, da boste iskreni. Naštela bom nekaj življenjskih primerov:

– ko gresta mož in žena nekam na obisk, ga žena ves čas skenira in kontrolira, da ne bi kaj preveč povedal oziroma da ne bi spil preveč;
– mož ali žena (punca ali fant) drug drugemu ne pustita žuranja s prijatelji in prijateljicami oziroma to zelo omejujeta;
– mož prepoveduje ženi izzivalno oblačenje in obnašanje, plesanje z drugimi moškimi na zabavah (npr. na ohceti)….;
– ljubosumni mož je ženi do določene starosti prepovedal, da bi se zaposlila (verjemite, poznam tak primer);
– partnerja drug drugemu odsvetujeta druženje z določenimi ljudmi, ki bi lahko vplivali na njuno vezo ali pa se jim zdi, da bi lahko vplivali na njuno vezo (npr. žena ima prijateljico, ki je bolj “lahke” sorte);
– partnerja drug drugemu “odsvetujeta” pogosto druženje z ožjimi sorodniki (tast in tašča, brat, sestra);
– punca ne pusti fanta, da bi šel sam s prijatelji na morje in obratno….

Skratka, ne morem se spomniti vseh primerov. V določenih kulturah je teh “prepovedi oziroma omejitev” več oziroma se smatrajo za samoumevne. Tudi, če sedaj morda mislite, da ste v idealnih vezah, ste se v življenju morda že srečali s katero od teh omejitev ali podobno omejitvijo. :))) Ali pa vsaj poznate kak tak primer.

ko/ če gresta skupaj naj bosta par. Funkcionirata naj v omejitvah, kjer / o čemer imata enako mnenje, isti pogled

ko / če gre kdo sam je “samostojen” — vendar se naj v debatah s tretjimi omejuje pri izpostavljanju drugega na najnujše … predvsem pa s pozitivno konotacijo.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Pri naju ni nekih omejitev. Možu določene moje kolegice niso všeč – se dobimo same, isto mož z prijatelji, ki meni niso všeč. Edino en prijatelj je, ki ga samo izkorišča, napeljuje na srečevanja z določenimi ženskami. Za tega mi ni vseeno, ko se dobita, saj mož še vedno misli, da se ta kolega samo heca (kljub direktnemu napeljevanju, organiziranju srečanj,…). Na srečo mi mož sedaj to pove, včasih je bilo ogromno hude krvi v hiši. Želela bi, da prekine stike z njim, sem namignila na to, zahtevala pa res nisem. Imam pa vedno cmok v grlu ko gresta skupaj kam, kajti ta kolega je brez sramu, vesti, vara partnerko z več različnimi ženskami. Moj mož pa še kar naivno vztraja z njim.

Pa ti je kdaj povedal zakaj toliko vztraja s tem prijateljem? A gre za tipa, ki ima smisel za humor, ali mu je kdaj v nesreči pomagal? Veš, ta moški je morda ženskar, lahko pa ima druge dobre lastnosti. Verjetno ima razlog, da gre še vedno kdaj z njim ven.

Ne razumem zakaj ne bi vzel s sabo na morje potem še nje ? Vsaj povabit bi jo moral, potem pa če se ji ne bi šlo bi šel pa sam s prijatelji, simple as that. Enako bi potem tudi pričakoval z njene strani. Hkrati mi tudi ni lih najbolj jasno zakaj bi ji dovolil plesat z drugimi tipi, wtf ? Kot da bi ona meni dovolila plesat z drugimi puncami 🙂 Tudi če bi rekla, saj je v redu, ti kar pojdi, bi ji že iz face razbral, da ji nekaj ne štima. Ja velik je teh omejitev ja, vprašanje, če se sploh splača it ves ta cirkus, zna bit precej izčrpajoče.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Sadni, poglej igralce, kaj vse morajo oni početi v svojih vlogah. :)) Nekateri prizori so res vroči. Močno dvomim, da se vsi lahko prepričajo, da je to zgolj igra, delo.

Joj, kako težka in zoprna tema!!

Živela samskost in njena svoboda!

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Omejitve in prepovedi so v glavi, ali pa jih ni.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Omejujejo se v zvezah tisti, ki ne zaupajo in ki mislijo, da je partner njihova last, objekt, ne pa živo in svobodno bitje. Človek si mora meje postaviti sam in to take, da se v njih počuti svoboden (kolikor smešno se to že sliši), drugi pa mora bit toliko kompatibilen, da te meje lahko sprejme, to pomeni, da se nad njimi ne pritožuje, se počuti varno in tudi svobodno.
Odnos funkcionira le tako, kjer imata oba enako postavljene meje. Malo se že da korigirati in prilagoditi tudi skozi odnos, kaj veliko pa ne, ker nam to jemlje osebni občutek svobode.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz ne bi lih najdu kakšne primerjave tu. Filmski igralci samo opravljajo svojo delo, so profesionalci in se zavedajo v kaj se podajajo.

Je res, pa ni… Ne gre samo za partnerja, last partnerja, dodelaj to…

Jaz ne bi lih najdu kakšne primerjave tu. Filmski igralci samo opravljajo svojo delo, so profesionalci in se zavedajo v kaj se podajajo.[/quote]

Pa so kljub temu krvavi pod kožo… kar kažejo tudi številne veze, ki se spletejo med snemanjem filmov …

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Je res, pa ni… Ne gre samo za partnerja, last partnerja, dodelaj to…[/quote]
Ne gre se nujno za last, vendar lahko tako izpade, kot da gre. Na koncu je pomembno le to, koliko drug drugega omejujemo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

No pejt zdej hitr odpret temo o tem.

No pejt zdej hitr odpret temo o tem.[/quote]

Kaj pa ti cepetaš? 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jaz ne bi lih najdu kakšne primerjave tu. Filmski igralci samo opravljajo svojo delo, so profesionalci in se zavedajo v kaj se podajajo.[/quote]

Pa so kljub temu krvavi pod kožo… kar kažejo tudi številne veze, ki se spletejo med snemanjem filmov …[/quote]

Tako je, Brad Pitt in Angelina Jolie npr. (Brad je bil takrat poročen še z Anistonovo).

najbolj “ogaben” je par, ki v družbi najeda drug drugega še za vso žlahto, neznane, na TV nastopajoče …

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Pa so kljub temu krvavi pod kožo… kar kažejo tudi številne veze, ki se spletejo med snemanjem filmov …[/quote]

Tako je, Brad Pitt in Angelina Jolie npr. (Brad je bil takrat poročen še z Anistonovo).[/quote]

A ni bila Angie včasih lepa?! Zdaj je pa samo še za MonsterHigh. 🙂

V normalnem,zdravem odnosu se po moje itak vsak do neke mere omeji sam. Sploh ma zacetku odnosa si vec s partnerjem in manj recimo s prijateljicami/prijatelji, manj hodia ven, malo zapostavis prejsnje hobije itd..ker tako sam hoces in pocnes vec stvari s partnerjem. Super je, ce dolocene stvari ohranis in jih pocnes tudi ko si v vezi, tudi to, da gres sam s kolegicami/kolegi kam se mi ne zdi problematicno, isto seveda velja za partnerja. Itak pa ce imas nekoga res rad, bos zelel biti cim vec z njim in bos tako omejil tisto kar si prej pocel sam ali pa bos to raje pocel v dvoje. Sem pa proti medsebojnemi omejevanju in tezenju. Moj bivsi mi je delal zive scene, ko sem sama sla kam in ce sem.se.malo bolj uredila, tezil mi je ko sem rekla da.bi sla ven sama s kolegicami plesat, potem seveda nisem sla, ker je delal sranje, sem samo omenila da bi sla s prijateljico in kolegom na morje za dva dni preden greva.midva na skupen dopust je pa jokal pa izsiljeval. Tezil mi je v fitnesu, ko sem delala vaje, da se nastavljam itd… Skratka, kmalu je postal bivsi 🙂

Tako je, Brad Pitt in Angelina Jolie npr. (Brad je bil takrat poročen še z Anistonovo).[/quote]

A ni bila Angie včasih lepa?! Zdaj je pa samo še za MonsterHigh. :)[/quote]

v Razočaranih gospodinjah je tudi veliko receptov o “prepovedih in omejitvah” ☺

Nekoč je bila prava mačka, zdaj je samo še “kostko”.

v Razočaranih gospodinjah je tudi veliko receptov o “prepovedih in omejitvah” ☺[/quote]

Zanimivo, kaj vse gospod cinični ne gledajo. :)))

Chuchi, hvala za nazoren prikaz posesivnosti in gospodovalnosti. Ko nekatere druge tu gor bereš, imaš občutek, da takih čudnih situacij v njihovih nekdanjih vezah ni bilo, potem ti pa ni jasno, zakaj so te “idealne” zveze razpadle.

Antilopa, seveda so bile.
Med študijem sem vpisala še en faks, pa mi je takratni fant rekel; jaz ali še en faks. Nekako mi ultimati niso bili nikoli pisani na kožo…

Japkica, nekaterim moškim je preveč, da ima ženska en faks, kaj šele, da bi imela dva. :))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close