omakca z rumenjakom
Moja hči je bila zelo slabokrvna. Ker ni marala jajčk na noben način sem poizkusila z sokom aloe in istočasno še železove tablete. Po enem mesecu se ji je krvna slika zelo popravila. Prej je jemala železove tablete z pomarančnim sokom kakor so mi naročili v lekarni, vendar po 2 mesecih ni bilo vidnega učinka.
Jaz bi se surovih rumenjakov pri majhnem otroku vseeno bala, saj ves, salmonele – pri domacih kurah jih ni nic manj kot pri farmskih, pa se nadzor je slabsi ali ga pa ni.
Kaj pa meso, sardine, drobovina?? Namaz iz sardin iz konserve, ce ga pripravis z malo limoninega soka, je zelo okusen.
lp, proxima
Rumenjak sem včasih dala v čokoladni puding, prebrala sem tukaj od Babi. Puding narediš normalno. Prašek in sladkor sem zmešala, dodala čisto malo mleka, da se je razmešalo in so grudice izginile, nato sem dodala surov rumenjak, dobro razmešala. Čisto se razgubi, nič ne okusi, puding je samo bolj “svilnat”. Nato sem to mešanico počasi vlivala v vrelo mleko. Zaradi surovega rumenjaka in salmonele sem potem res gledala, da je vse skupaj dobro prevrelo. Puding, da ga vikaš. Če ga le tvoja miška mara…
Podtikanje rumenjaka je možno še v pire krompir (rekla bi kuhan rumenjak). Kuhan rumenjak uporabljam tudi v večini namazov, npr. tunin namaz s sirčkom, kjer okus tune povsem prevlada (moji pa ne marajo sirčkov).
Lepo se pocajtajta :-))
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.