Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika omaka za raviole

omaka za raviole

Pozdravljeni

Moj sin obužuje raviole, jaz pa ne znam narediti dobre omake.
Prosim vas za recept.

Že vnaprej hvala.

Za sirovo omako potrebuješ ; smetano za kuhanje, parmezan, gorgonzolo in še eno vrsto sira. Smetano prevreš, nato dodajaš sire, da se lepo raztopijo, če ti rata pregosto dodajaš smetano ali mleko. Omako začiniš po okusu, jaz dam le malo vegete in popra.

Omaka z gorgonzolo je itak “the best” za ravijole, …pa ti še jaz dam nekaj predlogov:

1. Paradižnikova omaka: Na maslu prepražiš 1 veliko žlico sesekljane čebulice, da porumeni, dodaš na koščne narezano papriko in pražiš cca 5 minut. Vse skupaj preliješ z pasiranim paradižnikom (Pomi ali kaj podobnega v kartonu), dodaš vegeto, malo bazilike in origano. Pokuhaš še 5 minut. Ravijole obvezno posuj z naribanim sirom, preden jih poliješ z omako.

2. Zelo enostavna, neredilna a odlična paradižnikova omakica – pogreješ pasiran paradižnik (Pomi), dodaš vegeto in origano in malo prevreš. Poliše po ravijolih, testeninah,njokih,…..ki si jih prej posula s sirom.

3. Omaka z šampinjoni in grahom. Na zelo malo masla prepražiš na lističe narezane šampinjone (ali šampinjone iz konzerve) in grah. Dodaš kislo smetano, vegeto, malo timijana in pokuhaš 5 minut. Če je pregosto dodaš še malo mleka.

4.Mesna omakca – to pa itak poznaš;

Dober tek!

Lahko pa jih preliješ samo z razstopljenim maslom (margarina), v katerem si pražila žajbelj – zelo osvežilno. Če so ravioli polnjeni s kakšno stvarjo, ki ima nežen okus in bi ga premočna omaka uničila (npr. šparglji), ji lahko preliješ z raztopljenim maslom/margarino in po želji potreseš s parmezanom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close