omaka za raviole
Omaka z gorgonzolo je itak “the best” za ravijole, …pa ti še jaz dam nekaj predlogov:
1. Paradižnikova omaka: Na maslu prepražiš 1 veliko žlico sesekljane čebulice, da porumeni, dodaš na koščne narezano papriko in pražiš cca 5 minut. Vse skupaj preliješ z pasiranim paradižnikom (Pomi ali kaj podobnega v kartonu), dodaš vegeto, malo bazilike in origano. Pokuhaš še 5 minut. Ravijole obvezno posuj z naribanim sirom, preden jih poliješ z omako.
2. Zelo enostavna, neredilna a odlična paradižnikova omakica – pogreješ pasiran paradižnik (Pomi), dodaš vegeto in origano in malo prevreš. Poliše po ravijolih, testeninah,njokih,…..ki si jih prej posula s sirom.
3. Omaka z šampinjoni in grahom. Na zelo malo masla prepražiš na lističe narezane šampinjone (ali šampinjone iz konzerve) in grah. Dodaš kislo smetano, vegeto, malo timijana in pokuhaš 5 minut. Če je pregosto dodaš še malo mleka.
4.Mesna omakca – to pa itak poznaš;
Dober tek!
Lahko pa jih preliješ samo z razstopljenim maslom (margarina), v katerem si pražila žajbelj – zelo osvežilno. Če so ravioli polnjeni s kakšno stvarjo, ki ima nežen okus in bi ga premočna omaka uničila (npr. šparglji), ji lahko preliješ z raztopljenim maslom/margarino in po želji potreseš s parmezanom.
Forum je zaprt za komentiranje.