omaka za polnjene paprike?
Daleč od mojstrice kuhanja, samo upam, da bo kaj pomagalo…
Čisto preprosto, enako kot za čufte. Pasiran paradižnik (domač – ponavadi ga imamo vedno zmrznjenega na zalogi) zmešam z eno žlico sladkorja in solim po okusu (nekje eno malo žličko). In to je to. Brez dodatnih začimb, ker je baje že tako dobro ;).
Dober tek! mishika
tako jo delam jaz – na malo maščobe prepražim moko, posujem z žličko sladkorja (že med praženjem, da se omaka lepo sveti), nato dodam še precej paradižnika iz tube, zalijem z vodo, posolim in gladko razmešam. Pustim, da malce prevre (dve, tri minutke) in dodam polnjene paprike, da se kuhajo v tej omaki.
Na olju prepražim žličko sladkorja, ko malo porumeni, dodam moko in zalijem z že prej pripravljeno mešanico: v lonec dam kuhati 2 čebuli, 3 paprike in kake 4 paradižnike. To vse s paličnim mešalnikom zmiksam in zlijem na moko s sladkorjem. Vložim napolnjene paprike, dolijem potrebno količino vode in dodam še zažimbe po potrebi: sol, lovor, poper….
lp
Ojla! Jaz pa bi tule dodala eno HITRO varianto za izredne razmere. Enkrat smo šli na brzino na vikend in smo pri Čadežu kupili polnjene paprike (surove), v Mercatorju pa instant paradižnikovo juho v vrečki (mislim da je za 1liter) seveda tako, ki nima kakšnih rezancev. Potem smo na vikendu samo po navodilih skuhali paradižnikovo juho in v njej polnjene paprike.
Seveda ni to nobena zamenjava za pravo paradižnikovo omako, ampak nadomestek je pa kar dober za izredne razmere, da niso vedno samo testenine.
LP Daša
petra
Re: omaka za polnjene paprike?
07.10.03 10:23
za omako preprazim na drobno narezano cebulo (vcasih dodam tudi strok cesna),dodam svez paradiznik (ali pelate iz konzerve). zalijem z malo vode ali juhe (1 zlicko sladkorja), sol,poper… lahko dodas se 1 lovorjev list,ali pa vejico rozmarine /po okusu/. tako nekako. lp petra
dodam še malo belega vina
Forum je zaprt za komentiranje.