Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika omaka za polnjene paprike?

omaka za polnjene paprike?

Zdravo!

Zanima me, kako ve, mojstrice kuhanja, delate omako za polnjene paprike?
Hvala za nasvete in pomoč!

Daleč od mojstrice kuhanja, samo upam, da bo kaj pomagalo…

Čisto preprosto, enako kot za čufte. Pasiran paradižnik (domač – ponavadi ga imamo vedno zmrznjenega na zalogi) zmešam z eno žlico sladkorja in solim po okusu (nekje eno malo žličko). In to je to. Brez dodatnih začimb, ker je baje že tako dobro ;).

Dober tek! mishika

za omako preprazim na drobno narezano cebulo (vcasih dodam tudi strok cesna),dodam svez paradiznik (ali pelate iz konzerve). zalijem z malo vode ali juhe (1 zlicko sladkorja), sol,poper… lahko dodas se 1 lovorjev list,ali pa vejico rozmarine /po okusu/. tako nekako. lp petra

Enostavno odprem en Pomi, dodam žlico sladkorja in sol po okusu. Ostalih začimb ne dodajam, ker se omaka lepo navzame okusa paprik.

aha, potem vse delate na principu paprike (sem mislila, da kdo dela kot golaž varjanto, čeprav tega še nisem nikoli zasledila). Kaj pa postopek kuhanja? Kar pocukrate omako? Ker nekateri najprej prepražijo sladkor da karamelizira?

tako jo delam jaz – na malo maščobe prepražim moko, posujem z žličko sladkorja (že med praženjem, da se omaka lepo sveti), nato dodam še precej paradižnika iz tube, zalijem z vodo, posolim in gladko razmešam. Pustim, da malce prevre (dve, tri minutke) in dodam polnjene paprike, da se kuhajo v tej omaki.

kako sem pa zabluzila zgoraj .. na principu paradižnika, ne paprike.

Ja, soseda, jaz tudi tako delam, pa me je zanimalo, če obstaja še kak drug način. Mi jepa najin zelo všeč.

Hvala vsem za pomoč!

No, jaz ne delam nič karamele… Samo sladkor vmešam (enako kot sol).

LP, mishika

jaz ponavadi vmesam sladkor preden zalijem (za par minut). lp petra

veš, sem že poskušala taščino, pa še katero drugo, vendar so se moji dedci kar te moje variante tako navadili, da ne smem več poskušati kaj drugega…:-)
Sto ljudi, sto okusov, pravijo…. pa še res je.
Uživaj!

pa saj jaz tudi – vendar ga pač vmešam preden zalijem z vodo…

Na olju prepražim žličko sladkorja, ko malo porumeni, dodam moko in zalijem z že prej pripravljeno mešanico: v lonec dam kuhati 2 čebuli, 3 paprike in kake 4 paradižnike. To vse s paličnim mešalnikom zmiksam in zlijem na moko s sladkorjem. Vložim napolnjene paprike, dolijem potrebno količino vode in dodam še zažimbe po potrebi: sol, lovor, poper….

lp

Pozdravljena soseda ;). Seveda: ko jih doma na kaj navadiš: bože ne daj, da kaj spreminjaš… 😉 Grozni so :)))).

Ojla! Jaz pa bi tule dodala eno HITRO varianto za izredne razmere. Enkrat smo šli na brzino na vikend in smo pri Čadežu kupili polnjene paprike (surove), v Mercatorju pa instant paradižnikovo juho v vrečki (mislim da je za 1liter) seveda tako, ki nima kakšnih rezancev. Potem smo na vikendu samo po navodilih skuhali paradižnikovo juho in v njej polnjene paprike.

Seveda ni to nobena zamenjava za pravo paradižnikovo omako, ampak nadomestek je pa kar dober za izredne razmere, da niso vedno samo testenine.

LP Daša

samo ti si svojega dobro zdresirala še v drugo smer – da pere posodo 20 babnic…:-))

Hehe, ne mu preveč pravit, da je priden… komaj ga prepričujem, da je to čisto normalno – da to pač vsak dela :))))…. No, se nimam kaj pritoževat – pa saj je pri nas doma (in pri njih) že od nekdaj tako, da moški pomagajo v gospodinjstvu… Se jim že splača ;). :)))))))))))

No, pa saj se to tudi meni doma včasih prikaže bogec, vendar je bolj poredko….:-(
Lepo ga pozdravi.

Moram pohvalit tudi mojga: definitivno večkrat pomije posodo, kot jaz. Yeeeees!!!

Hehe… Zato pa vsa začela s hitrim “učenjem”… se je pač postopoma navajal oz. se še vedno ;). Hvala za pozdrave… Bom povedala dalje :)))).

Lep dan še želim, mishika

Tud jaz kar kako steklenico mezge zlijem not, dodam malo vode, sladkor, sol in mal zgostim z gustinom. na dno lonca kjer kuham paprike pa naložim rezince kake prekajene slanine, suha rebra ali kaj takega da da okus in preprečuje, da bi se paprike sprijele na dno.

petra

Re: omaka za polnjene paprike?

07.10.03 10:23

za omako preprazim na drobno narezano cebulo (vcasih dodam tudi strok cesna),dodam svez paradiznik (ali pelate iz konzerve). zalijem z malo vode ali juhe (1 zlicko sladkorja), sol,poper… lahko dodas se 1 lovorjev list,ali pa vejico rozmarine /po okusu/. tako nekako. lp petra

dodam še malo belega vina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close