Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Olympus 5060

Olympus 5060

Odločam se za nakup tega Olympusa, pa me zanima, če ga kdo že ima, kako se obnese. Kakršnokoli mnenje ali kritika je dobrodošla. Morda bi kdo priporočal tudi kaj drugega v tem cenovnem razredu?

LP

Pi-kica

Jaz imam na frišno Olympus C-765 UZ.
Dober aparat…pomankljivosti pa tile dve:
Premajhen za moško roko(efekt tresenja)….in pa pri avtomatskem fokusiranju se v neidealnih razmerah ne ustavi na točki najboljše izostritve,ampak gre mirno dalje.
Na splošno pa se to da popravit z ročnimi nastavitvami zato bi ta aparat kar priporočil.

Pi-kica 1, če boš brala katerokoli kritiko o tem aparatu na katerikoli internetni strani boš brala same pohvale. No v glavnem. Tu in tam se najde tudi kakšen kritik… Aparat je baje za 10-ko in kolikor imam jaz izkušenj z Olympusovimi digitalci po mojem ne morš falit. Žena ima Olympus c-750UZ in moram reči, da je res v redu aparat. Tako, da o 5060 niti ne bi dvomil!

Toliko od mene………………………………..LP – S.

Povej mi prosim,kake ima izkušnje z avtomatskim približevanjem.
Moj C765 UZ mi dela težave pri tem.ne izostri ciljanega objekta…ampak običajno okolico.
LP

Ja tkole se mi zdi; odvisno kaj imaš nastavljeno. Če imaš vse na avto, je kar je. Če pa vzameš v roke navodila in zraven še digitalca pa vse poskusiš in preštudiraš je pa verjetno druga reč. Kot sem enkrat napisal: daj vse na “ročno”, kar se tiče nastavitev in pokaži kdo nosi hlače. :-)))
Že če poskusiš samo malo manipulirati z prednastavljenimi motivnimi programi lahko prideš do zanimivih rezultatov…
Kot sem sam opazil pri ženinem C-750UZ ne moreš izostriti na objekt, če imaš objektiv iztegnjen na 380mm (ekvivalent 35mm kameram) in hočeš fotkati macro na razdalji manj kot recimo 20cm… V tem primeru moraš iti na široki kot, da lahko spelješ kot si si zamislil. Ma ne vem Da. kaj bi ti rekel, en kup stvari je, ki jih moraš preizkusiti, če hočeš kaj narediti. Kamera je dobra (za kompakta) ima skoraj vse kar imajo veliki in kar mi je pri 750-ki všeč je to da je zadosti robusten za dnevno uporabo.

p.s.- ne razumem zakaj so pri 765-ki odstranili sani za zunanjo bliskavico? To mi pa res ni jasno…

LP – S.

Hvala za mnenje Sieff.Bo že res to kar praviš,namreč, da moram na ročnih nastavitvah opravit izpit ;-)))
Glede sani za bliskavico pa: zakaj naj bi pa bile?saj ima 765 UZ bliskavico vgrajeno!
LP
d.

Ta težava je še posebno pogosta v primeru, da slikamo objekte v slabih svetlobnih pogojih. Takrat ima avtofokus velike težave z fokusiranjem. Veliko digitalcev tudi nima možnosti da avtofokus meri samo ozek spot, ne pa po celotni površini slike.

Vseh teh napak se boš izognil, če boš:

1.Kupil dražji aparat, ki omogoča izbiro več načinov avtofokusa 🙂

2. Izključil avtofokus in ročno izostril na objekt, ki ga želiš posneti.

Ja veš kaj Da., jaz imam 3 ta zaresne SLR-je na film. Torej analogne in se dokaj resno ukvarjam z fotografijo. Štos je v tem, da sem ženi kupil C-750-ko ravno zaradi sani (hot-shoe) za bliskavico. To pa zaradi tega, ker so bliskavice, ki so že integrirane v kompakte zelo slabega dometa, imajo malo “pokritost” in majhno vodilno število. Lahko bi rekli, da niso ravno svetle, tko malo po domače. Torej, če hočeš v pomankljivih svetlobnih pogojih narediti vsaj pribljižno spodoben posnetek je dobro, če imaš zunanjo bliskavico.
Z Romanom se pa totalno strinjam glede Avtofokusa. Ni ravno najboljši in bi lahko imel svetlobno podporo pri nočnem fotografiranju. Ampak, za ta denar imajo eni pomankljivosti tu in drugi tam… Potrebe po dražjem aparatu pa mislim, da ni do takrat, ko začutiš, da bi rad naredil veliko več in te ta aparat v tem kontekstu ne zadovoljuje več.
Jaz vem, da bom še vsaj dve leti “guslal” analogce. Mogoče še kaj dlje.

S spoštovanjem – S.

Joj folk, na Pi-kico smo čisto pozabili in smo zašli s teme. Ona potrebuje mnenje o Olympusu 5060? Kdo obvlada “mašino”?
Bom povprašal enega dilerja Pi-kica, da se malo odkupim.

LP – S.

New Report

Close