Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika oljčno olje, grenko

oljčno olje, grenko

Dobro jutro vsem skupaj.

Obračam se na vas, predvsem na Tebe , Babi.
Svak mi je prinesel domače oljčno olje, ki pa ima izredno grenek okus. Po njegovem zagotovilu je sveže, lanska letina. Ko sem ga včeraj preizkusila, mi je potem še dolgo v ustih ostal tisti grenak okus. Na solati se sicer ni poznalo nič, saj je bila količina majhna.

A ga lahko uporabljam ?

Pozdravčka vsem skupaj
Speedy

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Jutro speedy!

Samo da te pozdravim…si pa zgodnja,glede na to da si na dopustu…

Glede olja ti pa žal ne morem pomagati…

LP,Hali

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Hej, Spidy!

Haha…seveda ni pokvarjeno in ga lahko uporabljas:)

Z oljcnim oljem je tako: Cimbolj sveze je,temvecjo trpkost ima.
Novo olje ponavadi zacnem uporabljati nekje marca, aprila meseca. Do takrat zgubi trpkost in se lepo uleze ( usedlina na dnu). Malo trpkosti seveda ostane in v tem je ravno car.

So pa razlike, odvisno od sorte, letine, stiskanja… Kupljena olja nimajo trpkosti; kako jo odstranijo, ne vem natancno – rafiniranje.

Je pa tudi vprasanje, koliko je kdo navajen domacega olja. Ko se enkrat privadimo, trpkosti ne obcutimo vec. Meni je cudno, ce kdaj trpkosti ne zaznam:))) Moz, Ljubljancan se je privadil takoj!
Koliko je tvoje olje grenko,…mogoce se meni ne bi zdelo… ne vem:)))

Dve leti staro olje je se vedno uporabno; seveda, ce je pravilno hranjeno.

Lep pozdrav na Dolenjsko Babi

Pomotoma sem te prekrstila v Spidy ( spajdi), sorry:)))

Tinkarca je dobila nekaj domacega olja. Nikoli je nisem vprasala, ce ji je okus vsec. Me zanima, ce se je njej zdelo pregrenko. Povprasaj jo in primerjej s svojim oljem. Lp

Veš, sej sem že imela domače olje…samo to je res izredno grenko. No, če ni nič narobe z njim, ga bom uporabljala…samo pila ga ne bom. Včasih kakšnen šljuk naredim, takole za fruštek…pravijo, da dobr dene…

A imaš še moko ?

LP

Nisem na dopustu, zjutraj ob kavi malo “cajtenge ” preberem..pa še kaj, hehe:))

Speedy, potem si pa dobila olje, ki bolj greni; se zgodi. Mislim pa, da bo cez mesec dni ze manj grenilo, ce je od lanske jeseni.
Moz ga je svoj cas tudi vsako jutro popil zlico ( utrjuje crevesno sluznico).
V usta je dal okusno vlozeno oljko, jo pregrizel in nato olje.

Sama ga imam tudi rada, ampak kar v usta …nikakor:) S toplim kruhkom pomakat… to pa ja.

Moka? Bi jo res rabila:))) Ti napisem mail, prav?

Lep pozdrav Babi

Ja, ti kar napiši…dobiš po hitri pošti, hehe:))

Lansko oljčno olje je bilo nasploh bolj grenko. Menda je grenkost odvisna od zrelosti oliv.
Jaz sem se grenkega čist navadila, letošenj je pa manj grenak, pa tako zelo dobeeer.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close