olivno olje greni?
joži,
zanič je tisto olje, ki ga kupiš v trgovini. To olje, ki si ga kupila, pa je verjetno samo tako močno, da ti greni. Je pa to pravi okus olivnega olja, samo navajena ga nisi. Nikar ne namakaj šentjanževke vanj, ga je škoda. Za šentjanžveko bo pa res dobro v trgovini kupljeno špansko olivno olje.
Samo v vednost. Verjetno je res krivo to, kar ti je meri odgovorila. Namreč, če so oljke prezrele tudi olje ni dobro. Zato so dalmatinska olja zelo slaba, ker pustijo oljke predolgo na drevesih oziroma počakajo, da same padejo dol- torej so plodovi prezreli. Ista pesem kot pri drugih vrstah sadja.
Kar se tiče olivnega olja iz Španije. Ta država je ena največjih in najboljših pridelovalcev olivnega olja.
To olje sem kupila v gostilni, ti pa ga stiskajo v Krkavčah. Je pa tako grenko, da ne moreš jest solate. Pečt se pa ne upam, da nebo potem še meso grenko.Olje sem imela že od vsepovsod, pa nikoli grenko. Nekoč sem ga kupila na Pagu in je imel okus po pomfriju, za probo pa smo dobili original. Zato ga nikoli ne kupim več ob cesti.
LP
Strinjam se, da je v Španiji pridelujejo enega najbojših olivnih olij, kot verjetno tudi še kje bolj na jugu (vsekakor Grčija). Verjetno pa se tudi ti z mano strinjaš, da tisto olje, ki ga kupiš pri najboljšemu sosedu ali pa pri katerem od njegovih avstrijsko/nemških/slovenskih konkurentov po 4 € za liter verjetno ne spada med najbolj kakovostna olivna olja. Da ne rečem, da je marsikdaj vprašljivo, koliko oliv je tisto olje sploh videlo.
Joži, pri grenkobi ti ne vem povedat, od kod, če pa boš še kdaj kupovala olje na Pagu, pojdite na Lun, kjer je oljarna in imajo original pakiranega v steklenice. Sicer je po 100 kun, za kar mi je en Zagrebčan rekel, da je kar dobra cena. Pa še izlet na Lun je lep, vidiš tiste stoletne krinenčaste oljke. Od domačinov pa jaz nič ne kupujem, ne olja, ne sira, ne vina.
ens3c, vsekakor se strinjam s teboj. Vem pa iz zanesljivejših virov zakaj je grenko olivno olje iz dalmacije. Ker se s tem ukvarjam ljubiteljsko poznam to temo malo bolj. In največja dejstva sem že omenila.
Za ceno 4 evrov/l je olivno olje lahko v bistvu samo sintetično, ne pa še ekstra deviško….
Ampak vsak zase pač ve. Zato ne bom nikomur solila pamet.
Forum je zaprt za komentiranje.