Okuženi zavračal zdravniško pomoč
avstrijska mama, 21.11.2021 ob 12:25
Trol, 21.11.2021 ob 12:04
avstrijska mama, 21.11.2021 ob 11:19
nbtfgn, 21.11.2021 ob 10:49
jap jap kako da ne, 21.11.2021 ob 08:50
sam vprašam, 21.11.2021 ob 08:45
kako veš, da je umrl za virusom Kovid-19?
Povedal primarij bolnice, tip je imel simptome kovida in se doma zdravil z zdravili, ki jih propagirate anticepilci. Simptomi so se poslabšali, dokler ni bil tako slab, da je na koncu le klical rešilce, a prepozno. Kaj ti ni jasno? Od česa pa je umrl? Zlomljene noge?
Predvidevamo, da je jemal kombinacijo C, in D vitamina ter cinka ter ivermektina. To trenutno jemlje največ antivakserjev.
Kaj pa predpiše stroka?
Med drugim deksametazon.
Komu in zakaj? V kombinaciji s čim? Kot redno terapijo covida ali kakor kdo?
Tistim, ki so v bolnici.
HOMER, 21.11.2021 ob 12:54
HOMER, 21.11.2021 ob 12:53
HOMER, 21.11.2021 ob 12:53
Zavračal je zdravniško pomoč zaradi tega: (tega pa SIOL ne bo poročal ali pač:h t t p s://w w w.f a c e b o o k.c o m/100008056424365/videos/581192236479871/)
zaradi tega (tega pa SIOL ne bo poročal ali pač:h t t p s://w w w.f a c e b o o k.c o m/100008056424365/videos/581192236479871/)
zaradi tega (https://www.facebook.com/100008056424365/videos/581192236479871/)
Ne verjamem. Tudi razne skupine in drustva, ki so se pojavila v casu kovida, razni posamezniki z nekimi dokazi (ki jih nikoli ne pokazejo)- “ljudski borci”, ki obljubljajo neka sojenja in pravico za ljudstvo, mi delujejo nevredni zaupanja. Zdijo se mi nekako umetni. Nekaj me moti na njih, moti me kako govorijo, njihova obrazna mimika, oci in same besede ki jih povedo. Ne zaupam ne uradnim in niti neuradnim informacijam, ki krozijo povsod okoli nas.
yram, 21.11.2021 ob 08:48
Na zalost ljudje ne zelijo sprejeti dejstva, da je ta virus zahrbten in za nekatere zelo nevaren. Res je, da ga vecina preboli brez zdravniske pomoci, vsak upa da je med njimi, kar je cisto clovesko, vendar na zalost ni vedno tako in lahko se konca s smrtjo. Dokler ne dozivis ne mores vedeti kako se bo razpletlo. Sem za higieno rok, masko kadar si v zaprtem prostoru, obvezno testiranje, bodi doma ce si bolan, delo od doma ce je le mogoce, solanje od doma in najbolj pomembno izogibati se guzvi in zabavam. To bi morali vsi resno prakticirati nekaj casa in verjamem, da bi bilo boljse, da bi bilo manj okuzb in manj ljudi v bolnisnici. Zal se nasa vlada in stroka trenutno ne odlocata pravilno.
Saj je vsak zase odgovoren. Če bi bili ljudje normalno odgovorni, bi se izogibali zabavam, feštam, praznovanjem, martinovanjem in podobnim zadevam.
Ampak nekaterim se ne da nič dopovedat.
HALOŽANKA, 21.11.2021 ob 12:34
Zartrose izven profila, 21.11.2021 ob 11:29
Kar se pa tiče žaljenja drugih, pa je odvisno od energije posameznika-tako imaš žaljivce in med cepljenimi in med necepljenimi.
Mi ki nas vodi dobra energija nimamo potrebe po žaljenju drugače mislečih, mi zgolj izražamo svoje mnenje in ne dopuščamo da se nam vsiljuje tuje.
?
Od takih, ki imajo sami sebe za dobre, pa ponavadi kar zbežim. Namreč moje izkušnje so take, da so ti ljudje ravno tisto, kar naj ne bi bili.
mene tvoje izkušnje z lažnimi ljudmi, ki si jim nasedla ne zanimajo. če na podlagi njih mečeš vse v isti koš, to pove več o tebi, kot bi karkoli o meni.
jaz povem zase tako kot je, ti pa če verjameš ali ne me pa prav nič ne briga. Kar teči čimdlje, pa me ne citiraj več pa bo kaj te čemmm ?
avstrijska mama, 21.11.2021 ob 11:18
ne vem no223, 21.11.2021 ob 09:41
Saj je v zadnjem momentu poklical pomoč, vendar je žal bilo prepozno.
Če imaš družino, ki jo preživljaš ali podjetje od katerega so odvisni tudi drugi ljudje s svojimi družinami, mislim, da si ne bi smeli privoščiti ‘luksuza’, da zbolimo, obležimo za več tednov ali celo umremo zaradi bolezni, ki jo je danes možno na enostaven način preprečiti oz. zelo omiliti. V konkretenm primeru so otroci ostali brez očeta, žena brez partnerja in družina brez prihodkov za preživetje. Neodgovorno!
Me zanima, kako je s tistimi, ki v prvem momentu pokličejo.
Najprej kličejo dva dni, ker je osebni zdravnik nedosegljiv. Če obupajo, kličejo na urgenco, kjer jih napotijo nazaj na osebnega zdravnika. Ko ga končno dokličejo, jim svetuje lekadol in počitek ter veliko tekočine.
Žal je tako, da se lahko stanje rapidno poslabša, tudi v roku par minut so že ljudje padli skupaj zaradi pomanjkanja kisika, čeprav prej ni nič kazalo na to.
Mislite, da pri nas niso umirali ljudje tudi doma? In to taki, ki so zaupali zdravstvu?
Iskreno povejte tisti, ki ste preboleli. Kako so vas zdravili?
V Italiji so odrasli 85% precepljeni in nimajo težav v bolnišnicah. V Italiji je na intenzivnih terapijah 9 ljudi na milijon prebivalcev in bi ga zlahka oskrbeli. V Sloveniji smo odrasli precepljeni komajda 50% in imamo na intenzivnih terapijah 130+ ljudi na milijon prebivalcev. Ali uspete sploh dojeti kakšna katastrofalna številka je to?
Podatki za 21.11.2021:
Hospitaliziran je 1 manj kot pred dvema dnevoma: 1126
Na intenzivni negi je 13 ljudi več kot pred dvema dnevoma: 269.
Umrlo je 41 ljudi v dveh dneh.
Najmlajši hospitalizirani bolnik ima 10 let, najmlajši na intenzivni terapiji ima 29 let.
Od začetka meseca do danes je na intenzivni terapiji umrlo 310 bolnikov. Vsi imajo imena, priimke, najdražje in prijatelje, ki jih pogrešajo. Nihče od njih ni želel umreti.
zadnji podatki, 21.11.2021 ob 17:52
Podatki za 21.11.2021:
Hospitaliziran je 1 manj kot pred dvema dnevoma: 1126
Na intenzivni negi je 13 ljudi več kot pred dvema dnevoma: 269.
Umrlo je 41 ljudi v dveh dneh.
Najmlajši hospitalizirani bolnik ima 10 let, najmlajši na intenzivni terapiji ima 29 let.
Od začetka meseca do danes je na intenzivni terapiji umrlo 310 bolnikov. Vsi imajo imena, priimke, najdražje in prijatelje, ki jih pogrešajo. Nihče od njih ni želel umreti.
Jasno, da nihče ni hotel umreti.
Pod katerim ključem pa imajo zaklenjena monoklonska zdravila, da jih nihče ne dobiva? Rezervirana za elite?
Ljudstvo pa se zdravi s čaji in diha na škrge doma, dokler ni prepozno za bolnico in za zdravljenje.
Zdravila so, zakaj jih ne uporabljajo?
da so cepljeni pozitivni in da bolj širijo virus kot necepljeni. Cepljen s tretjim odmerkom, štirikrat testiran, vsakič negativen, trije hitri testi, en pcr test. Virus se pri cepljenih zadržuje manj časa, zato je tudi prenos virusa na druge osebe nižja, tudi verjetnost, da se cepljen okuži z virusom je nižja. Nekateri stranski učinki cepljenja so malo zoprni, ampak boljši kot covid.
avstrijska mama, 21.11.2021 ob 18:07
Jasno, da nihče ni hotel umreti.
Pod katerim ključem pa imajo zaklenjena monoklonska zdravila, da jih nihče ne dobiva? Rezervirana za elite?
Ljudstvo pa se zdravi s čaji in diha na škrge doma, dokler ni prepozno za bolnico in za zdravljenje.
Zdravila so, zakaj jih ne uporabljajo?
Zdravila se uporablja v zgodnji fazi okužbe. Tisti, ki pridejo v bolnišnice, so že zamudili vlak.
avstrijska mama, 21.11.2021 ob 14:01
Ja saj. Pred tem pa žegnano vodo in lekadol. Namesto da bi takoj zdravili na dokazano učinkovite načine, da razbremenijo bolnice. Ampak očitno jim to ni v interesu.
Ni tako enostavno. Pri tem zdravilu se pojavi stranski ucinek, sladkorna.
Ne razumem tistih, ki striktno zavračajo cepiva s katerimi se je cepilo že 3,3 milijarde ljudi in komaj čakajo na nova zdravila, ki bi jih goltali kot bombone. Če je pred enim letom morda kdo dvomil v cepiva, ki da niso dovolj preizkušena, to zagotovo danes ne velja več. Precepilo se je 42% svetovne populacije in je cepivo postalo toliko preizkušeno kot le redkokatero zdravilo. Tudi zdravila imajo stranske učinke in v začetni fazi morda niso niti vsi ugotovljeni.
Poglejmo stranske učinke zdravila:
Morebitni stranski učinki
Stranski učinki se ne pojavijo pri vseh bolnikih, izjemno redko se pojavijo, če bolnik ne prekorači priporočenih odmerkov.
Resni stranski učinki so običajno posledica alergije na učinkovino ali druge sestavine:
Otekanje nog, obraza, gležnjev, žrela, ust,
Težave pri požiranju in dihanju,
Izpuščaji,
Astmatični napadi,
Znojenje,
Omedlevica,
Koprivnica,
Velik padec krvnega pritiska,
Zlatenica,
Bruhanje in slabost,
Bolečine v trebuhu,
Kri v seču,
Splošna šibkost in neobičajna utrujenost.
Redki stranski učinki:
Slabost,
Preobčutljivostne kožne reakcije,
Povečana aktivnost jetrnih encimov,
Anemija,
Težko dihanje,
Temno obarvan seč.
Zelo redki stranski učinki:
Okvara jeter ali ledvic,
Spremembe v krvi,
Črno blato,
Nenavadne krvavitve,
Modrice ali rdeči pikčasti madeži na koži.
“Od začetka meseca do danes je na intenzivni terapiji umrlo 310 bolnikov. Vsi imajo imena, priimke, najdražje in prijatelje, ki jih pogrešajo. Nihče od njih ni želel umreti.”
Zjutraj se vsede v avto, vozi po predpisih, je na poti v službo. Skozi rdečo luč pridirja pijan voznik in ga zabije. Tudi on tisti dan ni sedel za volan hoteč, da bo umrl. In takih zgodb je neskončno, pa še vedno je človeški faktor tisti, ki povzroči večino nesreč. če bi bilo ljudem mar, potem tega skoraj ne bi bilo. Zdravje in varnost niso samo preventiva pred kovidom!!
ene same blodnje, 21.11.2021 ob 13:06
Temu tipu ne bi škodil obisk kake ordinacije, da za svoje blodnje dobi ustrezno terapijo, preden pride do idej, da so ga ugrabili vesoljci in se mu je prikazala Devica Marija.
Res me zanima, kako se po njegovem odločijo, komu dati katero številko cepiva. Ker ko prideš na cepilno mesto, razen imena in starosti o tebi ne vedo nič. A se grejo “an ban pet podgan”? Jaz delam v bolnici, ampak ko sem šla po 3. dozo cepiva proti covidu, tega niso vedeli. Tam smo bili bolnišnični in nenaročeni v koloni istočasno.
In zakaj bi hoteli ljudi “okužiti” z rakom? Že tako je v bolnicah dela preveč in kadra primanjkuje, zakaj bi si hoteli naložiti še več dela?
Priznam, te zgodbice so krasna pravljica za lahko noč in bi bile super za kakšen B film, ampak problem nastane, ko ljudje vanje dejansko začnejo verjeti.
zaradi DEPOPULACIJE koza neumna!
A lahko nehaš najedat, če pojma nimaš?? Ta zdravila SE UPORABLJAJO, ampak niso vedno učinkovita, pravzaprav v 70% niso učinkovita, kot mi je razložil zdravnik. Moja mama (62) se je pred dvema mesecema zdravila zaradi kovida- monoklonska protitelesa dajejo tistim, ki niso na kisiku in pri katerih obstaja veliko tveganje za razvoj hude oblike kovida. Če si primeren kandidat, najprej ugotovijo z različnimi preiskavami- ki trajajo nekaj časa in so drage. Ona in še dva druga v sobi so bili baje primerni, 8 ostalih ne!!! Vsi trije so dobili bamlanivimab in etesevimab kombinirano. Moji mami je pomagalo, onima dvema ne!! Eden od njih je umrl. Mami se je HB izboljšalo. Ampak pred dvema mesecema so še imeli kader in čas, da so te zadeve opravljali. Zdaj tega ni več, vem iz zanesljivih virov. Da bi pa hodili obolelim na dom, delat preiskave in ugotavljat ali so sploh primerni kandidati…. saj se hecaš, ne? Kako si to sploh predstavljaš, če kadra niti v bolnicah ni dovolj, kaj šele da bi lazili okoli po bajtah. Eni živite v oblakih.
Zartrose izven profila, 21.11.2021 ob 19:14
“Od začetka meseca do danes je na intenzivni terapiji umrlo 310 bolnikov. Vsi imajo imena, priimke, najdražje in prijatelje, ki jih pogrešajo. Nihče od njih ni želel umreti.”
Zjutraj se vsede v avto, vozi po predpisih, je na poti v službo. Skozi rdečo luč pridirja pijan voznik in ga zabije. Tudi on tisti dan ni sedel za volan hoteč, da bo umrl. In takih zgodb je neskončno, pa še vedno je človeški faktor tisti, ki povzroči večino nesreč. če bi bilo ljudem mar, potem tega skoraj ne bi bilo. Zdravje in varnost niso samo preventiva pred kovidom!!
Takih primerov nepotrebnih smrti je skupno že 5.061, v tem mesecu 310. Nepredvidenih dogodkov se ne da preprečiti, smrt zaradi covida pa ja.
Sem bojda anticepilec, čeprav sem cepljena proti nevarnim boleznim, kamor pa ne štejem gripe in kovida. Se pa vedno zgrozim ob dejstvu, da je dandanes človeštvo popolnoma odvisno od tablet in zdravil, tako cepilci kot anticepilci. Najbrž se je uničil s temi “zdravili”. Kako nihče ne razume, da se ni potrebno filat s tableti, viroza mine sama od sebe, če ničesar ne jemlješ. Od nekdaj tako delamo in tista vročina pride in gre čez noč. Če bi se pa s tableti filali bi pa trajalo…
Mene ni, 21.11.2021 ob 19:47
Sem bojda anticepilec, čeprav sem cepljena proti nevarnim boleznim, kamor pa ne štejem gripe in kovida. Se pa vedno zgrozim ob dejstvu, da je dandanes človeštvo popolnoma odvisno od tablet in zdravil, tako cepilci kot anticepilci. Najbrž se je uničil s temi “zdravili”. Kako nihče ne razume, da se ni potrebno filat s tableti, viroza mine sama od sebe, če ničesar ne jemlješ. Od nekdaj tako delamo in tista vročina pride in gre čez noč. Če bi se pa s tableti filali bi pa trajalo…
Poznam osebo, ki zanika covid. Pred dnevi ji je umrl tast, ki ga je okuzila ona. Ne vem, ali je spremenila mnenje.
mešaš babe in žabe, 21.11.2021 ob 19:21
Takih primerov nepotrebnih smrti je skupno že 5.061, v tem mesecu 310. Nepredvidenih dogodkov se ne da preprečiti, smrt zaradi covida pa ja.
Pa kdo govori o nepredvidenem dogodku, če govorim o človeškem faktorju?
Pijan za volan? Skozi rdečo luč? Dirja čeprav niso primerne okoliščine za to (dež, sneg, megla)? Dirja čeprav je tam omejitev hitrosti z namenom? Visi na telefonu, piše sms? ne upošteva varnostne razdalje in vozi za ritjo? Ne daje žmigavca ter ostro zavije? Itd itn-to niso nepredvidljvi dogodki, to vse se da preprečit z predhodnim odgovornim obnašanjem!
In cepljenje ne bo preprečevalo smrti zaradi kovida, enako kot ne zaradi gripe. Umirajo ljudje za običnim prehladom, kaj ne bodo za gripo in kovidom.
pa kaj pol, 21.11.2021 ob 19:19
A lahko nehaš najedat, če pojma nimaš?? Ta zdravila SE UPORABLJAJO, ampak niso vedno učinkovita, pravzaprav v 70% niso učinkovita, kot mi je razložil zdravnik. Moja mama (62) se je pred dvema mesecema zdravila zaradi kovida- monoklonska protitelesa dajejo tistim, ki niso na kisiku in pri katerih obstaja veliko tveganje za razvoj hude oblike kovida. Če si primeren kandidat, najprej ugotovijo z različnimi preiskavami- ki trajajo nekaj časa in so drage. Ona in še dva druga v sobi so bili baje primerni, 8 ostalih ne!!! Vsi trije so dobili bamlanivimab in etesevimab kombinirano. Moji mami je pomagalo, onima dvema ne!! Eden od njih je umrl. Mami se je HB izboljšalo. Ampak pred dvema mesecema so še imeli kader in čas, da so te zadeve opravljali. Zdaj tega ni več, vem iz zanesljivih virov. Da bi pa hodili obolelim na dom, delat preiskave in ugotavljat ali so sploh primerni kandidati…. saj se hecaš, ne? Kako si to sploh predstavljaš, če kadra niti v bolnicah ni dovolj, kaj šele da bi lazili okoli po bajtah. Eni živite v oblakih.
Joj ljudje….
V drugih državah ga dobiš ambulantno, nobenih posebnih preiskav in kaj podobnega. Ključno je samo, da ga dobiš v prvem tednu od pojava simptomov. Prideš, dobiš infuzijo in greš domov. Jih poznam že kar nekaj, ki so ga dobili, in niso bili niti stari in niti niso imeli pridruženih bolezni.
Samo pri nas se nekaj grejo, kot da ti izkazujejo posebno milost.
Podatki za 22.11.2021:
Hospitaliziranih je 36 ljudi več kot včeraj: 1162
Na intenzivni negi je 6 ljudi več včeraj: 275
Umrlo je 16 ljudi.
Od začetka meseca do danes je na intenzivni terapiji umrlo 326 covidnih bolnikov. Vsi imajo imena, priimke, najdražje in prijatelje, ki jih pogrešajo. Nihče od njih ni želel umreti.
V izolski bolnišnici je med bolniki na covidnem oddelku dve tretjini necepljenih, tretjina pa je cepljena, a ima kronične druge težke bolezni in trpi za imunsko pomanjkljivostjo. V šempetrski bolnišnici je necepljenih na covidnem oddelku v povprečju 85 do 90 odstotkov.
zadnji podatki, 22.11.2021 ob 13:18
Podatki za 22.11.2021:
Hospitaliziranih je 36 ljudi več kot včeraj: 1162
Na intenzivni negi je 6 ljudi več včeraj: 275
Umrlo je 16 ljudi.
Od začetka meseca do danes je na intenzivni terapiji umrlo 326 covidnih bolnikov. Vsi imajo imena, priimke, najdražje in prijatelje, ki jih pogrešajo. Nihče od njih ni želel umreti.
V izolski bolnišnici je med bolniki na covidnem oddelku dve tretjini necepljenih, tretjina pa je cepljena, a ima kronične druge težke bolezni in trpi za imunsko pomanjkljivostjo. V šempetrski bolnišnici je necepljenih na covidnem oddelku v povprečju 85 do 90 odstotkov.
Na covid intenzivni terapiji je 20% cepljenih in 80% necepljenih.
Forum je zaprt za komentiranje.