Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek okrevanje po carskem rezu

okrevanje po carskem rezu

Pred dobrim mesecem sem imela carski rez in se rana na splošno okej celi, a še vedno čutim zategovanje okoli šiva, pa tudi koža in tkivo pod njim sta precej trda na otip. Zdravnik mi je rekel, da bo trajalo še nekaj mesecev, da se tkivo popolnoma stabilizira, ampak rada bi vseeno naredila nekaj, da bi celjenje potekalo čim bolj gladko. Ima katera tukaj kakšen nasvet kaj lahko naredim glede rane? Na spletu sem prebrala, da je treba paziti na prehrano (recimo povečati vnos beljakovin ali določenih vitaminov in mineralov ), kar sem tudi začela početi.

Jaz sem precej pazila na prehrano, dodala več beljakovin in vitamin C. Oba sta pomembna za obnovo tkiva. Pa pila sem še kolagen, ne vem če je od tega, ampak brazgotina se je res lepo zmehčala.

Moje okrevanje je potekalo brez zapletov, brazgotina se je normalno celila in po 6 tednih, ko sem imela prvi gin. pregled po porodu, mi je dr. svetovala naj grem v lekarno po Contrakel, ker so se vsi šivi že lepo razgradili. Contrakel mi je res pomagal, brazgotina je tanka črtica, tudi tkivo se je super “omehčalo”. Jo pa še vedno včasih čutim, pred menstruacijo recimo, ali ob spreminjanju vremena – je tak čuden občutek, nekaj med srbečico in pekočim občutkom, kot pri dokaj sveži rani.

Od mojega CR je že 21 let, pa vendar, če se naslonim v višini sicer lepe rane, še vedno začutim, da je nekaj drugače. Ni bolečina, nekaj drugače pa je. Žal se mi je z leti (enako prijateljici) koža na eni strani reza malo povesila čez. Kot neka guba. Ne vem, zakaj.

Odgovor na objavo uporabnika
Miša172, 27.08.2025 ob 15:09

Jaz sem precej pazila na prehrano, dodala več beljakovin in vitamin C. Oba sta pomembna za obnovo tkiva. Pa pila sem še kolagen, ne vem če je od tega, ampak brazgotina se je res lepo zmehčala.

Jaz jemljem kar multivitamin in pa poskušam pojesti kar se da veliko beljakovin. Bom se pozanimala še o kolagenu. Katerega pa si imela?

danica77, 27.08.2025 ob 23:46

Jaz jemljem kar multivitamin in pa poskušam pojesti kar se da veliko beljakovin. Bom se pozanimala še o kolagenu. Katerega pa si imela?

Js sm ga mela od Swiss gamsa, tko kot večina ljudi na tem forumu.

Miša172, 28.08.2025 ob 14:21

Js sm ga mela od Swiss gamsa, tko kot večina ljudi na tem forumu.

Pa kaj to res pri vsem pomaga?? Se mi zdi da kar naprej slišim dobre stvari o njihovem kolagenu.

Rea697, 28.08.2025 ob 15:40

Pa kaj to res pri vsem pomaga?? Se mi zdi da kar naprej slišim dobre stvari o njihovem kolagenu.

Ja, večina ljudi na tem forumu, ki jemlje kolagen jemljejo njihovega ali pa Divokozo. Nisem še slišala, da bi imel kdo slabe izkušnje s katerimkoli izmed teh.

Miša172, 28.08.2025 ob 19:16

Ja, večina ljudi na tem forumu, ki jemlje kolagen jemljejo njihovega ali pa Divokozo. Nisem še slišala, da bi imel kdo slabe izkušnje s katerimkoli izmed teh.

Kje pa to kupujete? Bom kar kupila, če je neka normalna cena.

danica77, 28.08.2025 ob 22:04

Kje pa to kupujete? Bom kar kupila, če je neka normalna cena.

Na njihovi spletni strani. Pa res je poceni.

A tale tema je reklama al kaj?

mamica ne sekiraj se zaradi brazgotin ❤️❤️❤️ šla si čez največji čudež življenja … rojstvo ❤️❤️❤️ izjemna si

Največ boš zase naredila z rednim počivanjem. Carski rez ni mala operacija, čeprav je rutinska. Je velik poseg v telo. Nobenega sklanjanja, dvigovanja težjih stvari od 2 kg, raztezanja trebušne votline. Navadno olivno olje in dnevna masaža predela – seveda ko je rana v celoti zaprta in zaceljena. Obstajajo še neki silikonski obliži, ki naj bi lepo negovali brazgotine, ne vem, nisem jih imela, a izkušnje drugih so pozitivne.

Zavedaj se, da si imela hudo operacijo za sabo in ne moreš se kar čez noč vrniti v normalno življenje. Sproti prilagajaj in ne naprezaj se. Veliko počivaj in skrbi zase.

čudež, 29.08.2025 ob 11:09

mamica ne sekiraj se zaradi brazgotin ❤️❤️❤️ šla si čez največji čudež življenja … rojstvo ❤️❤️❤️ izjemna si

awwwww, hvala <3

Divokoza pa gams sta isti produkt sam za različne trge. Ampak ja, načeloma nisem slišal, da bi mel kdo slabe izkušnje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close