Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Okrasitev prve torte

Okrasitev prve torte

Pozdravljeni!
Na vas se obracam, ker vem, da imate dovolj izkusenj tudi s tega podrocja 🙂 Sama sem namrec zelo neizkusena pri kuhi in zato vas prosim, da mi pomagate!
V soboto bom nasemu malcku naredila njegovo prvo torto. V oblikli Medvedka Puja. Ha, kar pogumno od mene, ki sem v zivljenju naredila le par tort, pa se to vedno isto, hehe.
Pa me zanima, kako predlagate, naj jo okrasim. Medo je rumene barve, z rdeco majcko in obrobljen s crno crto.

Aja, torta bo sadna, socna.
Razmisljala, sem, da bi naredila tako kremo za premaz in vanjo vmesala rumeno barvilo (ki sem ga ze kupila). Rdeca majcka bi lahko bile polozene jagode ali maline (ali jih moram politi z želejem, da ne oksidirajo?) Ne vem pa, kaj bi uporabila za crno obrobo? Mogoce cokolada, ki pa bi jo morala narediti sama, da bi bila prave gostote za pisanje in bi se lepo strdila v hladilniku… kako naj jo naredim?
Pa tudi kaksno kremo naj naredim za tisti osnovni premaz, ki bi bil rumene barve?
Torej, prosim, predlagajte!
Lep dan, Mateja

Jaz torto najraje premažem s smetano in, če si barvo že kupila in pred to nimaš predsodkov, bi jaz na tvojem mestu kar smetano obarvala. Druga varianta je vanilijeva krema in morda še kapllica ali dve barve, da bo barva izrazitejša.
Za pisanje ti predlagam nekaj enostavnega. Nutello pusti en dan na sobni temperaturi… nadevaj v vrečko, naredi drobno luknjico in to je to. Super zadeva za pisanje in jo imam rajši kot vsa barvna pisala. Nutella se seveda potem v hladilniku tudi enkratno strdi in ni nobenega strahu, da bi se napis razpackal.
In za majčko… jagode nareži na tanjše okrogle rezinice in jih polagaj lahko celo malo eno preko druge, da boš res vso kremo prekrila tam, kjer mora biti majčka. Še prej pa jih narezane za cca. pol ure pusti v sladkorju in limoninem soku. Jagode potem ne bodo “oksidirale”, se pa lahko do drugega dne malenkost posušijo. Lahko pa jih tudi le premažeš z malo želeja, potem a se to tudi lepo sveti, a jaz tega še nisem poskusila.
Lepega Pu-ja vam želim!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz vmesam jedilno barvo kar v smetano;za okrasitev ponavadi uporabim rastlinsko smetano pomurskih mlekarn.Tudi za rdečo “majčko” lahko daš rdečo jedilno barvo v smetano in najprej “narišeš” majčko (jaz ponavadi delam kar drobne rožice s tisto tlačilko za okraševanje tort),potem obrobiš-lahko tudi s smetano,ki si ji dodala čokolado-ne bo črna barva,ampak rjava,vmes pa zapolniš prostor z rumeno.Ne vem,zgolj ideja,jaz ponavadi zmeraj krasim s temi drobnimi rožicami, ker nikoli tako lepo enakomerno ne premažem torte,da bi bila gladka :-(.Poročaj, kako ti bo ratalo….

Super, hvala za ideje, sem pa medtem brskala z iskalnikom in nasla tudi nekaj receptov za kreme… bom porocala, kako je uspelo!
Lp, Mateja

Mateja,

tudi mi se bližamo prvi torti, pa bom zelo vesela, če boš napisala, katero si naredila (link do recepta, opis tvoje improvizacije…) in če je uspela. Malo sem v dilemi, ker je v vsaki torti toliko jajc, otročki pa naj še ne bi jedli beljaka.

Helena

Helena

Bom, Helena, obljubim, da bom napisala recept in kako bo uspela!
Tejca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close