Najdi forum

Okoli sveta

Živjo, rabila bi nasvet izkušenih popotnikov!

Če potujete dalj časa (npr. 1 leto) in če potovanje zajema več kontinentov, kakšno letalsko karto si izberete (če so plani bolj okvirni)? Odprto? Round the world ticket? Kako to sploh izgleda in ali me bo cena vrgla na rit??

Hvala, lpS

V tem primeru izbereš round the world ticket, najbolje v kombinaciji letalskih družb British Airways in Qantas.
Karte lahko kupiš v vseh poslovalnicah STA TRAVEL, ampak ker je cena karte odvisna od izhodiščnega letališča, je veliko ceneje, če jo kupiš preko STA v Nemčiji z odhodom iz Frankfurta.
Na spletni strani http://www.statravel.de boš dobila vse potrebne informacije, lahko pa pošlješ elektronsko pošto na STA v Ljubljani (letalskekarte@sta-lj.com) in se pozanimaš o cenah za odhode iz Ljubljane.
Cena round the world karte z odhodom najkasneje do 31. oktobra 2003 iz Frankfurta je 1291 EUR + tax. Cena velja za mlade do 30. leta in za študente do 35. leta starosti. S taksami vred bo cena okoli 340.000 SIT.
Karta velja 6 mesecev (12 mesecev: doplačilo 70 EUR).
Vnaprej moraš določiti vse vmesne postanke in vse datume. Postankov na poti ne moreš več spreminjati, lahko pa spreminjaš datume (vsaka sprememba 25 USD).
Kombinacij je veliko, obstaja pa nekaj pravil: vedno moraš nadaljevati v isti smeri (bodisi proti vzhodu, bodisi proti zahodu) in obvezno mora biti v tvojem potovanju zajeta Avstralija.
Upam, da ti je zadeva sedaj malo bolj jasna.
Lep pozdrav, Pepson.

Na STA nudijo 14 različnih variant. Najcenejša s petimi postanki za cca 1000 USD in taksa pa do take z 20 postanki za cca. 3000 USD in taksa.
Ni res, da je Avstralija obvezno vključena.
Vsekakor se obrni na njih ali pa se tam kar oglasi (zraven Metalke)

Andrej

vsak dodatni postanek pa stane 102 evra

Dobro jutro!

Le še eno vprašanje – v katero smer je bolje začeti s potovanjem, proti J Ameriki ali Aziji? Bolj me mika prvo, od tam leteti proti Avstraliji in naprej v Azijo…

Sicer pa hvala za informacije, zdaj vsaj vem, kam naj se obrnem. Lepo se mejte in fajn potujte!
Simona

Če greš v smeri Azije boč pri celotnem potovanju zaradi datumske meje pridobila en dan. V obratni smeri boš en dan zgubila.
Razlika je torej dva dneva potovanja 🙂

Pa prijetno potovanje.

Lp Andrej

eno vprašanje:

Ali je treba odleteti iz istega kraja, kamor si tudi priletel? Primer: priletiš npr.v Bangkok, obdelaš JV Azijo, greš po kopnem do Balija in od tam letiš v Avstralijo?

Ja, to mi je jasno. Mislila sem na nekaj takega kot v J. Ameriki, kjer gre velika večina v smeri S-J.
A ti si šel tako potovat, s celine na celino? Kdo drug?

lp Simona

ni mi najbolj jasno, kaj sprašuješ. potovanje sever – jug?

amerika s severa na jug, antarktika, avstralija, azija kjerkoli (vzhod zahod), arktika, evropa? dvomim da letala letijo v tej smeri.

običajna smer je vzhod zahod ali obratno. tudi pasi so narejeni tako.

lp

bv

Vse, kar me zanima, je to, v katero smer bi bilo pri round the world ticket najbolje iti. In če je kdo od vas že potoval na ta način.
Glede smeri pa tole: Pri potovanju po J. Ameriki nisem srečala žive duše, ki bi šla v smeri J-S, vsi smo šli dol.
Kako tečejo pasovi, menda vem – sam mal nerodno sem vprašala, no…

lp, Simona

oprosti, nisem hotel biti ciničen. ne, jaz nisem potoval tako, vem pa, kar so ti že povedali drugi. torej – ne vidim velike razlike – pot na vzhod ali zahod, razen tistega dneva, ne moreš se vračati in bistvene razlike so v cenah kart.

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close