Najdi forum

Nekaj sem že iskal na tem forumu, ampak nisem našel rešitve, s katero bi lahko problem tudi rešil.

Imam Win XP in me zadnje dni nekaj zeza. Vsakič, ko kliknem na netu (tudi tukaj) na nek link, mi odpre okno čisto majhno in moram vsakega posebej maximirat. V samih Winsih pa teh problemov nimam. Uporabljam pa IE.

Ali sem jaz slep, ali pa sem kje kaj spregledal… Prosim za pomoč.

Da ni to link na najmanjšo internetno stran na netu…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ja ne vem… 🙂 Do nedavnega mi je še normalno odpiralo okna.

Simple rešitev: uporabljaj Firefox, M$ IE sucks 🙂

Hvala! Samo tale računalnik ni moj, razumeš?

Ste postali pa zelooo prijazni…

:))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ali mi res nihče noče pomagat? Računalnik ni moj, zato ne bi rad nameščal drugega browserja. Imam ga le začasno, pa me ta zadeva moti.

če slučajno zapiraš explorer s klikom na tist križec v desnem zgornjem kotu, probaj enkrat še tako, da ( ko ga boš imel maximiranega seveda) ga zapreš iz menuja – sicer ne verjamem, da je to to, ampak probat te nič ne stane 😉 Aja, če pa je to to, se ti bo naslednjič mogoče odprlo maximirano

Nič ne pomaga 🙁 Nekatere strani mi še vedno odpira v teh majhnih okencih, ki jih moram maximirat.

Žal nim vec idej ( razen morda te,da se mal igraš z registrom, ampak ti ne svetujem)…. škoda, pa tolk malo je manjkalo, da bi izpadel pametn;)

Ah ne se sekirat, mogoče je čisto banalna zadeva. To moti mene osebno. Itak pa komp ni moj, tako da… Vseeno hvala!!

Pa nam napiši link do ene take strani, ki ti je ne odpira po tvojih željah.

Mislil sem tolele:,, eni pa takoj mislijo, da jih zezam…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

IE se mi odpre normalno v maximiranem oknu, če ga hočem pomanjšat pa je velikosti od oka cca 19×13 cm. Vsi vaši linki, na tem forumu (v odgovorih), tudi Perotov se mi odpirajo v tako majhnih oknih.

Tudi npr. stran se mi enako odpre… Zanimivo je to, da se odpirajo različno – ene normalno – maximirano, druge pa na majhno. Ampak je več zadnjih – majhnih. In potem moram vsako okno posebej maximirat. Malo zoprno je.

Poskusil sem vse kar znam, tudi odgovor, ki je bil namenjen nekomu s podobnim problemom, pa ne zaleže. Enostavno si ne zapomni….

@ Pero
Ne nisem ti zameril.

No takole naj bi šlo:

– ta mal okenček raztegni z vlečenjem robov in kotov, ne pa z gumbom za povečanje
– zapri vsa ostala okna (da bo bolj ziher zapri z File/close)
– zapri še raztegnjeno okno

in to je to.

Mater sem pameten. Ne, ampak res!!

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Tudi to varianto sem sprobal, pa ni nič boljše. Edino kar se zgodi je, da ko ponovno odprem IE, se skrči tudi to okno. :))) RES!! Potem ga po tvojih navodilih raztegnem – povečam in zaprem. Ta ostane tak kot mora bit, ostala okna pa kakor katero :S

Kje hudiča je fasal amnezijo?? Mislim, kakšen glup problem. Kaj takega se mi pa še ni zgodilo…

Mogoče še tale podatek:

Ko sem na začetni strani IE (ali tukaj) in je okno maximizirano, ter kliknem Datoteka/Novo Okno, se mi lepo odpre novo maximizirano okno. Če pa okno NI maximizirano – je torej samo normalno čez cel zaslon, pa novo okno NI enake velikosti, ampak je tisto majhno, ki me tako nervira.
Tudi če kliknem na meni Help, se odpre tamalo okno – ne glede ali je okno “normalno” ali maximizirano. Res zanimivo!

No, pa se bom imel za kaj žret in tuhtat, ker me res zanima zakaj to dela. 🙂
Tale problem bi pa resnično rad razrešil.

Če se da še komu s tem ubadat, lepo prosim. Pravijo da več glav več ve.

Pa si zaprl NAJPREJ ostala okna in nazadnje tistega? Ok, bomo še malo tuhtali… Bo treba v regedit

Poskusi še tole.

Nastavi velikost okna na željeno in pritisni CTRL+SHIFT in zapri (na X) IE.

Če to ne bo delalo, potem je edina varjanta, da v registru poiščeš HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main in na desni strani zbrišeš ključ Window_Placement. Pred tem zapri vsa IE okna.

Ko boš nato pognal IE, bodo polkenca na novo ustvarila ta ključ in IE se ti bo zagnal z default (640*480) nastavitvami. Potem naj bi po mili volji lahko spreminjal velikost okna.

Hmmm hvala. To sedaj deluje vsaj za IE ko ga odprem. Nekatere ostale strani in linki, ki jih odprem, pa ostajajo v majhnih oknih.

Pol problema je že rešenega. Kaj pa če IE vržem dol in ga ponovno namestim? Ali bo isto?

@Wega

Vse sem naredil TOČNO tako, kot si napisal.

Zdravo!

Spet se oglašam, tokrat z dobrimi novicami. Vzrok vse te zmešnjave je bila grafična, oziroma njeni gonilniki.

Čez nekaj dni po nastalem problemu, mi je začel monitor mežikat, se zatikat, zmrzovat… Šel sem gledat, če se slika namizja vidi na TV – ker sta povezana, za vsak slučaj, da izključim možnost napake oz. okvare monitorja. TV ekran je bil črn. V redu, pogledam na nastavitve zaslona in nikjer ne najdem zavihkov od grafične (klon in ostalo).
Ko sem prižgal PC, mi je izpisal, da mu fali ali ne najde tegale: C:\WINNT\System32\nv4_disp.dll

Naložil sem gonilnike za grafično, ampak ni bilo nič bolje. Nato sem jih odstranil in ponovno naložil. Klon je tukaj, slika tudi, monitor šiba in VSA okna se zopet odpirajo tako, kot se morajo.

Bila je res banalna zadeva. Samo kako je možno, da takle .dll kar izgine? No ja, konec dober – vse dobro!

Hvala za vso vašo pomoč od prejšnjič in lep pozdrav!!!
Saš

Očitno smo težavo iskali na nepravih mestih. Lepo si opisal rešitev, to naj bo vzor za vse, ki najdejo izhod iz težav, kajti zagotovo se še najde kdo, ki ga muči enak problem in si s tem lahko pomaga. Pa lep vikend vsem! Na Štajerskem je še sonce…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close