Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika okisane bucke – babi

okisane bucke – babi

Darga babi!

spet jaz. Ali mi lahko prosim poves recept za okisane bucke z cesnom in petersiljem!

Nora sem nanje – skusam nekaj eksperimentirati, pa ne pridem do njihovega okusa!!!

Hvala in lp

Nika

Nika,dobro jutro!
Na tak nacin narejene bucke so najboljse majhne,ker nimajo veliko vode in sveze,ne na policah par dni.Seveda so s trznice ali lastnega vrta super.Jaz jih samo dobro operem,nic lupim.
Skuhas jih cele v osoljeni vreli vodi,v katero kapnem par kaplic lim.soka,ali malce vecje, kvecjemu prerezane na pol,ne smejo biti premehke.Ko poskusis z vilico,moras se cutiti malce upora.Zato vecje niso primerne,ker postanejo hitro mehke.Ko jih vzames iz vode,,jih v skledici hitro ohladis v mrzli vodi(to delam z vsako kuhano zelenjavo). Ta cas zmesas marinado z olivnim oljem(ce ga imas rada),dobrim kisom,v miksreju zmiksanim petersiljem in cesnom(lahko cesnov sok),malo zmletega belega popra in nekaj zrnc vlozenega zelenega popra in dosolis,ce je potrebno.
S tem prelijes bucke,pazljivo premesas in pustis nekaj casa na hladnem,da se prepojijo z marinado.Lahko dodas kuhana jajcka,na drobno narezana ali kot si navajena ti.
Enkrat moram poskusiti z bucnim oljem;verjetno bi bilo dobro.Samo Primorci nismo se tako navajeni nanj. Javi se,kako ti bo uspelo.Lep pozdrav babi

Draga babi!

hvala za ta recept. V mislih imam sicer verzijo, kjer so bucke narezane na kolute – ali ej potem postopek priprave enak?

Hvala in lp
nika

Mislim,da enak.Kaj bos narezala kolute pred kuhanjem v vreli vodi?To ti odsvetujem,ker postane vse skupaj prevec vodeno in mogoce se ti zato zdi,da ni pravega okusa.Bolje,da jih narezes ze kuhane.Tako kot jaz delam(majhne),delamo na Primorskem. Lp babi

Nika,oprosti,pozabila sem napisati,da kuhane majhne bucke, preden jih polijem z marinado,kar z vilicami malo narezem,ne sicer na kolute.Potem si vsak pri jedi z vilico naredi manjse ali vecje grizljaje kot mu pac prija.Mogoce te je to motilo.
Lep pozdrav in se lepsi vikend babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close