okisane bucke – babi
Nika,dobro jutro!
Na tak nacin narejene bucke so najboljse majhne,ker nimajo veliko vode in sveze,ne na policah par dni.Seveda so s trznice ali lastnega vrta super.Jaz jih samo dobro operem,nic lupim.
Skuhas jih cele v osoljeni vreli vodi,v katero kapnem par kaplic lim.soka,ali malce vecje, kvecjemu prerezane na pol,ne smejo biti premehke.Ko poskusis z vilico,moras se cutiti malce upora.Zato vecje niso primerne,ker postanejo hitro mehke.Ko jih vzames iz vode,,jih v skledici hitro ohladis v mrzli vodi(to delam z vsako kuhano zelenjavo). Ta cas zmesas marinado z olivnim oljem(ce ga imas rada),dobrim kisom,v miksreju zmiksanim petersiljem in cesnom(lahko cesnov sok),malo zmletega belega popra in nekaj zrnc vlozenega zelenega popra in dosolis,ce je potrebno.
S tem prelijes bucke,pazljivo premesas in pustis nekaj casa na hladnem,da se prepojijo z marinado.Lahko dodas kuhana jajcka,na drobno narezana ali kot si navajena ti.
Enkrat moram poskusiti z bucnim oljem;verjetno bi bilo dobro.Samo Primorci nismo se tako navajeni nanj. Javi se,kako ti bo uspelo.Lep pozdrav babi
Forum je zaprt za komentiranje.