ohrovt in cvetača
Iz cvetače in brokolija naredim kakšno hmmm musako (? – ne vem, kako bi temu rekla). No, mislim, da lahko brokoli v tem primeru zamenjaš tudi z ohrovtom (sama ga ne maram).
Cvetačo in brokoli (ohrovt) narežem na manjše koščke, na hitro pokuham v slani vodi (toliko da enih pet minut vre), vse skupaj dam v pekač, posolim, popoprav, dodam na koščke (lističe) narezano šunko, prelijem pa z “omako” iz jajce, kisle smetane in česna (kar precej, da je sočno). Vse skupaj v pečici pečem (180-200oC) dokler pač ni pečeno (15-20 min, se mi zdi). Je pa primerno za glavno jed (zelo “lahka” jed). Pa dober tek.
Jaz imam ohrovt najraje kot solato.
Narežem na manjše koščke in osoparim. Ko je dobro ohlajeno dodam česen, b.kis, bučno olje, sol, poper.
Cvetača mi je všeč gratinirana samostojno ali pa s širokimi rezanci .
Osoparim cvetačo in skuham široke rezance (ajdovi ali zeleni, za lepši izgled in okus), predenem v ognjevarno posodo in prelijem z mešanico skute, jajca in kisle smetane (ponavadi piše v receptih da se prelije z bešamelom, vendar meni to ni všeč). Navadno dodam že v mešanico parmezan in potresem tudi povrhu, za lepšo skorjico.
V preliv lahko dodaš tudi različna zelišča, ki jedi še dodatno izboljšajo okus. Jaz velikokrat dodam peteršilj in drobnjak, če pa bi prišla do svežega pehtrana, bi pa po moje tudi moralo biti zelo dobro.
pa dober tek
Forum je zaprt za komentiranje.