Ohridsko jezero
Živjo boljša varianta je Struga,Prizren,Kukeš,Puke,Skadar,Budva,Tivat greš na trajekt za Lepetane in naprej za Dubrovnik.Po Albaniji se drži glavnih cest samo so bolj slabe.V Srbiji tankaj takoj na meji in pred Makedonsko mejo na OMV ali MOL preverjeno od sodelavcev.Denar menjaj v menjalnicah na bencinski sam tankaj,ker radi goljufajo.LP
Jaz sem bila pred leti v Strugi,hotel na obali, ogledala sem si tudi Ohrid, ampak kot turistu mi je bolj ležala Struga. Lepša plaža, malo mestece, ne vem. Ohrid je prekrasno mesto, ampak meni se zdi preveč natlačeno z vsem. Struga je za moje pojme bolj primerna za dopust. Ne spomnim se imena hotela, nekako na okroglo je narejen. Super. Poceni. Nepozabno. Priporočam.
Mi gremo v hotel Drim. Si bila v tem?
http://www.expedia.com/pub/agent.dll?qscr=dspv&flag=l&itid=&itdx=&itty=&from=f&foop=0&hwrq=&htid=1843265&spsh=&spsi=&crti=4&nfla=1&mdpcid=21187-1.ExpediaHotelImagesGDS|+Hotel_Review|+none
pozdravljeni!
V Strugi je bilo super, brez kakšnih slabih izkušenj. Dol smo šli čez Beograd, domov pa skozi Albanijo. Ceste v Albaniji so solidne, razen okrog Skadarskega jezera je močno zakrpana( vožnja okrog 40km/h). Avtocest ne poznajo, zato si je potrebno vzeti čas, ker rabiš za 300 km skozi Albanijo najmanj 6-7 ur. Tirana je norišnica. Štirje pasi v vsako smer pa nobene črte nikjer. Vsi vozijo na pamet. No mene je Garmin uspešno pripeljal ven, čeprav je potrebno kar nekaj več koncentracije. Taksa skozi Albanijo je 1 euro, sem pa zato pri vstopu v Črno Goro plačal 10 eurov ekološke takse. Na albanski meji obvezno pregledajo prometno vozila in če nimaš svojega avta imej obvezno potrdilo od lastnika.
lp
pozdravljeni!
starša sta v petek zvečer srečno pirspela iz dopusta-kamp Livadišče (Struga-Makedonija).
Kamp soliden.cena bivanja v kampu-2osebi,avto,elektrika,voda,taksa-10€ na dan.mesni burek 1€,sir 0.80€.domačini gostoljubni.nikakeršnih problemov,ali strahu pred krajami,itd:)
Pot preko Albanije-Drač-Skadar-Ulcin-Herceg Nova(Črna Gora)..cirka 10ur.Eko taksa 10€(Črna Gora,velja 1leto),V Albaniji taksa 2€(????).euro diesel v Črni Gori-0,82€.Ceste v Albaniji tako tako,odprt kakšen pokrov od mestne kanalizacije,semaforji -bodi previden,ne upoštevajo zelene in rdeče luči!!!!
Naslednje leto,če bo vse po sreči,spet obiščeta starša Makedonijo..isto relacijo:):)zelo sta navdušena,bilo je nepozabno…
več informacij na mejl: scorpionkac72@gmail.com
LP URŠA
zdravo.!
Vidim da je vsim všeč obisk Ohrida. Voda ze zelo čista. Jaz sem z družino odšla že tretje leto sem da dopust in mi je zelo všeč. Ljudje so prijazni tako da ni skrbi da bi vam kdo kaj naredil. Ampak se najde tudi kakšen ki bi nam škodil. Zgoraj sem prebrala da ni varno oditi z avtomobilom, s tem se ne stinjam popolnoma, imajo veliko prostora za parkiranje avtomobila ( mi vedno prarkiramo blizu otroškega zabavišča na koncu mesta) čeprav se vam zdi da je to daleč pravzaprav ni saj sprehod po ulicah kar hitro mine, saj ženske hitro zabredemo v kakšno poceni trgovino. 😀
hrana je odlična, probati morate tudi ohridsko postrv, zelo je dobra. Probajte pa tudi mavrovsko postrv. nima veliko kosti, in jo je lahko jesti.
Zdravo!
S punco se odpravljava na potovanje po Makedoniji.
Zanima me ali je varno zaupati domačinom na avtobusni postaji v Ohridu glede sob? Nekateri pravijo da ni panike skrbet, nekateri pa da rajši ne zaupat. Spreletavajo me mešani občutki. Če ima kdo kakšne izkušnje bi bilo super. Glede Ohrida in samega Ohridskega jezera pa me zanima tudi če imajo tam kakšno organizirano turo, da te pelje po jezeru do vseh teh samostanov, ki so locirani ob jezeru (sv. Naum, itd.).
Glede Skopja pa me zanima, glede ciganov…baje da so zelo vsiljivi ko “fehtarijo” za denar…Kako se jih najbol znebiš.
LP
Jaz se vsakih nekaj let vračam na Ohrid. Do zdaj brez kakršnihkoli težav in nevšečnosti, vključujoč pot tja in nazaj z avtom. Ceste v MK so res slabe in moraš biti kar previden, vendar je to pač potrebno vzeti v zakup. Na poti tja pa zelo priporočam motel Predejane v okolici Leskovca. Na nivoju za dostopno ceno ter zelo okusna hrana.
Forum je zaprt za komentiranje.