Ohridske rezine
Tale recept ste morda iskale ? Jest teh rezin še nisem jedla, jih bom pa naredila, če je le recept taprav .
Skopirala sem ga iz kulinarike..
Testo:
600 g orehov
300 g sladkorja
40 g moke
140 g beljakov
Krema:
4 dl vode
2 jajci
2 vanilijeva pudinga
60 g sladkorja
100 g orehov
300 g maslene kreme
0,4 dl ruma
Obliv:
100 g čokolade
100 g masla
Sestavine za testo zmešamo, pustimo na hladnem vsaj pol ure, nato zvaljamo, naredimo tri plošče. Vsako ploščo oblikujemo po pekaču in jo na več mestih prepikamo. Spečemo.
Vodo za nadev zavremo in vanjo vmešamo jajci, puding in sladkor (naredimo kot za navaden puding – vzamemo malo mrzle vode od tistih 4 dl, premešamo z jajci, pudingom in sladkorjem, ko ostala voda zavre, zakuhamo!). Ko se ohladi, primešamo najprej rum, nato še orehe in masleno kremo (recept v bazi).
Nadevamo pecivo in prelijemo s čokoladnim prelivom.
Recept smo že zelo iskali po forumih, sedaj mi ga je uspelo dobiti od poklicne kuharice (tajnost zajamčena!). Sicer sem maso morala zmanjšati, original recept sem delila s 5! Upam, da bo to TO!
Še recept za masleno kremo:
25 dag masla ali margarine
12 dag sladkorja
2 rumenjaka
po želji razni dodatki kot so:
vanilin, kava , kakao, pomarančni sok, mandeljni, lešniki
Maslo penasto umešamo, dodamo rumenjake, nato pa postopoma še sladkor. Ves čas mešamo. Nato dodamo še poljuben dodatek za okus in premešamo, da masa postane gladka.
S to kremo lahko namažemo razne torte, biskvitno pecivo in ostale sladice.
Speedy, saj zato pa je recept v bazi, da se uporablja! ;-))) Seveda nimam nič proti!!!
Recept sem dobila tik, preden sem šla na morje, zdaj pa se še nisem “vzela v roke”, da bi ga naredila. Saj veš, nekaj počitniške lenobe, nekaj izletov, pa obiski… Same luštne stvari, zato zdaj delam samo ta hitra peciva.
Dobro pa je, ja!
Ej punce, zadeva je za prste obliznit. Sem jo včeraj naredila.
Moji nasveti – količine za 300 g maslene kreme – 230 g vanilijevega pudinga (kuhanega, ohlajenega na isto temperaturo kot maslo) in 70 g masla (zmehčano, penasto vmešano). 140 g beljakov so približno štirje. Nisem pa vzela za obliv 100 g masla, vendar samo 75 g, ker se mi je zdelo, da bo preliv preredek (in s 100 g bi res bil).
Pozdravček Mateja
Forum je zaprt za komentiranje.