Najdi forum

Oh, ta skupna raba …

Fino, še računske operacije malce ponovimo tule na forumu. Mene pa bolj kot računanje muči skupna raba na 2 mašincah, ki mi je prenehala delovati… kar na lepem, sama od sebe. Pišuka sm jezna, a ne!! Tkole mam naštimano: na obeh mašincah so XP-ji (eni legalni kupljeni z rač.), na drugem pa prešvercani XP-ji. Na obeh imam tudi TotalCommanderja (brez njega mi več živeti ni!) in lepo nastavljene šerane mape, ki jih želim videti z enega ali drugega računalnika. Aja še to: oba imam povezana v router (tak bolj majhen je) tega pa na Siolov ADSL modem.

Več let mi je skupna raba datotek in tiskalnikov delala brez težav, včas so se mape malce počasneje odpirala, mal sem počakala, srebala kavico zraven – ampak je vse klapalo. Sedaj pa kot bi odrezal ne dela več. Ne z enega ne z drugega računalnika. Nastavljen imam Workgroup, na obeh je je po en user, gesel ne uporabljam.

Imate kakšen express predlog, kako to rešiti, pa da pol šibamo skupi na drinko? Ziher mate! kar na dan z besedo!!!

Tale skupna raba zna bit trd oreh na čase.

Če si na območju LJ in si zainteresirana ti lahko rešim zadevo. Kontaktiraj me na e-mail.

Joj, ne, nisem s tvojega konca. Vseeno se ti zahvaljujem za pripravljenost. Kaj pa misliš, da bi bil lahko problem v mojem primeru?

Če je kar naenkrat nehalo delovati, to najverjetneje ni posledica kakega preklestva ali pa sosedove čarovnije, ampak je velika verjetnost, da … jaz bi sumil na kak antivirusni program.. Probaj ga izklopit.

Probaš lahko pa tudi tako, da v raziskovalca vpišeš \\ip.drugega.računalnika – morda bo pa le skočilo čez.

Skupno drinko… a se boš pol dostavila kr po hitri pošti?
[img]http://procrastinators-anonymous.org/files/images/haha.gif[/img]

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Sicer napiši iz kje si pa bomo vidl kaj se da nardit.

Drugače pa za začetek lahko oba računalnika zaženeš v safe mode with networking (pri zagonu preden se pojavi Windows logotip tipkaš na F8 in izbereš Safe Mode with Networking) pa boš vidla, če v tem načinu dela skupna raba.
Če dela na obeh PC-jih odstrani protivirusni program (ta je lahko velikrat vzrok).

Je pa še mnogo drugih dejavnikov (lahko je vrsta vozlišča spremenjena, group policy spremenjen – se zgodi, da kak program spremeni nastavitve v registru, … itd).

Lahko še probaš zagnat cmd (Start->Zaženi in vpišeš cmd pa Enter). Potem pa vpišeš ping pa boš vidla statistiko, kolk je poslanih in kolk prejetih paketov. Če tole ne dela pol po domače osnova ne dela za skupno rabo.
Lahko poženeš še ukaz “net view” (brez narekovajev) in če v spisku ni prikazan drugi računalnik potem se ne vidita v mreži (ponavadi protivirusni), če pa dobiš kako napako pa je lahko marsikaj.

Skratka stvar je lahko kar kompleksna.

Sedaj mi občasno skupna raba celo deluje – a le, če vpišem IP drugega računalnika. Total Commander pa pogosto zaštrajka, čeravno včasih ni… Kdo ve, kaj ga zmoti? Je to lahko znak, da bom morala kmalu kupiti nov router?

Ni router problem. Nekaj ti blokira mrežno komunikacijo. Zan bit protivirusni program.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close