oh ta moja koža
Pozdravljeni!
Moj problem, ki je že skoraj večni, se vleče tja od mojega 14 leta. Ja, spet mozolji. Kljub temu, da sem stara že čez 30 in že dvakrat mamica (vsi so mi obljubljali, da samo še to, pa se mi bodo hormoni malo umirili) ni nič bolje.
Saj pravzaprav sploh ne vem, kje naj začnem – skratka, kožo imam na povrhnjici bolj suho kot ne, mozoljev pa kljub tem,u vse polno. Pred otroci sem hodila h kozmetičarki kar nekaj let, potem pa mi je enostavno prekipelo, saj sem imela dolgotrajnega stiskanja in “mučenja” že vrh glave. Po prvem otroku (nosečnost, dojenje) je bilo stanje nekoliko boljše, potem sem bila itak spet noseča, zdaj pa bom najbrž morala kaj narediti zase. Zadnjič sem govorila tudi s svojo zdravnico, ki mi je priporočila, naj grem h kozmetičarki.
Od krem uporabljam Matis vlažilno kremo, kožo redno čistim, pudra ne uporabljam. Naj povem, da se zdaj s kremo nisem namazala že kakšne tri tedne, pa kar nekako shajam, občasno se namažem z domačim olivnim oljem (na tri dni enkrat).
Uporabljam tudi čistilno masko Amwayeve kolekcije.
Naj povem še to, da se sicer precej pazim pri hrani, da se redno ukvarjam s tekom in da imam normalno težo.
Ima mogoče še kdo podobne probleme? V kateri kozmetični salon hodite? Ali ste zadovoljne? Imate kakšen nasvet zame?
Hvala vsem že vnaprej.
Spominčica,
pri meni je bilo enako. Imam jih tudi že čez trideset, mozolji pa so se kar pojavljali (no, med nosečnostjo sem imela res lepo kožo, potem pa spet vse po starem). Tudi jaz sem si kupila Matis, ampak me niso popolnoma zadovoljili. Pred nekaj meseci pa sem prav nekje na forumu brala, kako je ena hvalila kozmetiko Clinique. Jaz sem si jo želela že nekaj časa, potem pa sem se odločila. Uporabljam jo pribl. 2 meseca in moram reči, da sem z rezultati zelo zadovoljna, komaj kakšen mozoljček se kdaj pojavi (veliko sladkarij, stres). Nasploh se mi zdi koža nekam bolj sijoča. je pa to kar drag zalogaj – za vse skupaj sem odštela skoraj 13000 (milo za čiščenje za mastno kožo, losijon št.3 ter krema). Ampak vse skupaj kar traja – milo bo verjetno kar za 4 mesece, losijon gre bolj hitro (2m), pa krema bo nekje vmes.
Je pa tudi res, da morda tudi ta kozmetika vsem ne odgovarja, je pa brez parfuma.
Meni res ni žal, po vsej kalvariji z mojo kožo.
Lp
Mici
Ja, še ena z istimi težavami… Jaz bom tudi letos 30, prvi otrok bo čez slab teden star eno leto. In jaz “cvetim”… Od kozmetike sem probala vse mogoče: Vichy Norma derm, Avene, Matis, Afrodita…
Imam tudi v bistvu suho kožo in hkrati mozolje. In iščem čudežni preparat… Ali ima katera mogoče izkušnje z ProActive (www.proactivsolution.si)? Sem videla reklamo na tv in me je navdušilo. V primeru nedelovanja ti vrnejo ves denar! Prosim sporočite mi, če poznate to zadevo.
Forum je zaprt za komentiranje.