Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › OH in otekanje

OH in otekanje

OH tudi pogledati vec ne smem, ker takoj otecem!

Res je, da sem ze 50, menstruacijo imam se redno, a predmenopavza je ze tu.

Teza normalna, +/- 2-5kg, odvisno koliko vode nakopicim v telesu, rekord je 7kg v enem vikendu, ampak vecinoma niham za 2-3kg v parih dneh.

Pijem 3 litre dnevno, ce jem OH spijem vec, kar se je vcasih obneslo, a to je bilo bolj redko.

Skratka s temi OH in otekanjem se tako ali drugace borim ze nekaj let, zdaj sem pa prisla do tocke, ko se zdi, da samo pogledam piskot ali koscek kruha in se ze zabuhla in natecena, kaj sele, cebi pojedla!

Ima kdo izkusnje s tem in kako ukrepat, da se resim te nadloge!

Zakaj pa spiješ tri litre ? To je preveč, razen, če imaš več kot dva metra in sto kil.

Odgovor na objavo uporabnika
robi9, 03.02.2022 ob 16:33

Zakaj pa spiješ tri litre ? To je preveč, razen, če imaš več kot dva metra in sto kil.

Kaj pa vem zakaj 3l vode, tako pac pijem.

Visoka pa sem, ampak ne 2m in tudi 100kg nimam.

Jaz sem veliko mlajša, pa imam podobne težave. Redim se ko pujs, če pojem preveč OH. Imam tudi zelo počasno presnovo. Redno se gibam (sicer bolj tek in hoja v hribe ter včasih kakšna vadba). Pred leti sem se držala ketonske diete (bazira na zdravih maščobah), in sem se počutila odlično. Zdaj spet probavam, pa nekako ne najdem pravega ritma. Vedno me vrže iz tira kakšna sladica, kos kruha ali makaroni.

Preberi si kaj o keto dieti. Ni se je treba striktno držati, če bi rada samo ohranjala težo. Pobereš pa lahko kaj kar ti paše iz nje.

tudijazpodobno, 03.02.2022 ob 17:03

Jaz sem veliko mlajša, pa imam podobne težave. Redim se ko pujs, če pojem preveč OH. Imam tudi zelo počasno presnovo. Redno se gibam (sicer bolj tek in hoja v hribe ter včasih kakšna vadba). Pred leti sem se držala ketonske diete (bazira na zdravih maščobah), in sem se počutila odlično. Zdaj spet probavam, pa nekako ne najdem pravega ritma. Vedno me vrže iz tira kakšna sladica, kos kruha ali makaroni.

Preberi si kaj o keto dieti. Ni se je treba striktno držati, če bi rada samo ohranjala težo. Pobereš pa lahko kaj kar ti paše iz nje.

Ce ne jem OH, sem svoh in utrujena, tako da jih jem, ampak res malo.

Pri keto bi morala pojest vec mascob, da dobim dovolj energije, morala bi prestudirat, itak pa ze zdaj jem skoraj keto, le z malo mascobami in minimalno OH.

Ja, pa solim tudi komaj kaj.

dostmamtega, 03.02.2022 ob 16:15

OH tudi pogledati vec ne smem, ker takoj otecem!

Res je, da sem ze 50, menstruacijo imam se redno, a predmenopavza je ze tu.

Teza normalna, +/- 2-5kg, odvisno koliko vode nakopicim v telesu, rekord je 7kg v enem vikendu, ampak vecinoma niham za 2-3kg v parih dneh.

Pijem 3 litre dnevno, ce jem OH spijem vec, kar se je vcasih obneslo, a to je bilo bolj redko.

Skratka s temi OH in otekanjem se tako ali drugace borim ze nekaj let, zdaj sem pa prisla do tocke, ko se zdi, da samo pogledam piskot ali koscek kruha in se ze zabuhla in natecena, kaj sele, cebi pojedla!

Ima kdo izkusnje s tem in kako ukrepat, da se resim te nadloge!

Ne otekaš zaradi OHjev zagotovo ne.  Če poleg redno zaužite tekočine s hrno ( juhe, sokovi, jogurti, ipd ipd idp) zaužiješ še 3 l dodatne tekočine brez kakšne hude dod. tel. aktivnosti, kjer bi pokurila vsaj 500 kcal, jasno da zatekaš. ledvici ne sfolgata!

Pa pozor: samo ena merica alkohola  ( 1dl, vina, 2dl piva ali ena 0.03l žgana pijača= ena merica) na dan ali pa nekje 3x tdensko ti bo ob takem režimu zadrževalo vodo v telesu – tudi če pivo piješ in misliš da vse pouriniraš – ni res. Alkohol vpliva na protonsko črpalko in izmenjavo elektrolitov, predvsem natrija -ta zadržuje vodo v telesu.  Preberi oz. spremljaj tudi, koliko soli zaužiješ dnevno. Doza za odraslega je 1,4 grama (!!) na dan -to je pa že 100 gramov čipsa ali pol pesti slanih arašidov+ še v hrani – en hamburger ima ponavadi 2,1 grama soli na 100 gramomv. Kruh približno 1,4-1.7 grama na 100 gramov ( to je dobra dva kosa kruha).

Preverjaj urin kakšen je- če je normalno svetle barve, se ne peni, brez kakšnega vonja, potem ti ledvici delata še normalno.

sol je tudi tihi zadrževalec tekočine v telesu, 03.02.2022 ob 18:29

Ne otekaš zaradi OHjev zagotovo ne.  Če poleg redno zaužite tekočine s hrno ( juhe, sokovi, jogurti, ipd ipd idp) zaužiješ še 3 l dodatne tekočine brez kakšne hude dod. tel. aktivnosti, kjer bi pokurila vsaj 500 kcal, jasno da zatekaš. ledvici ne sfolgata!

Pa pozor: samo ena merica alkohola  ( 1dl, vina, 2dl piva ali ena 0.03l žgana pijača= ena merica) na dan ali pa nekje 3x tdensko ti bo ob takem režimu zadrževalo vodo v telesu – tudi če pivo piješ in misliš da vse pouriniraš – ni res. Alkohol vpliva na protonsko črpalko in izmenjavo elektrolitov, predvsem natrija -ta zadržuje vodo v telesu.  Preberi oz. spremljaj tudi, koliko soli zaužiješ dnevno. Doza za odraslega je 1,4 grama (!!) na dan -to je pa že 100 gramov čipsa ali pol pesti slanih arašidov+ še v hrani – en hamburger ima ponavadi 2,1 grama soli na 100 gramomv. Kruh približno 1,4-1.7 grama na 100 gramov ( to je dobra dva kosa kruha).

Preverjaj urin kakšen je- če je normalno svetle barve, se ne peni, brez kakšnega vonja, potem ti ledvici delata še normalno.

Saj pravim, da solim zelo malo, slanih prigrizkov sploh ne uzivam, hamburgerje in pice tudi ne oziroma res redko kdaj, alkohol pa tudi ene 3x na leto in to ne tako, da se napijem.

Urin je normalne barve in vonja, tudi redno odvajam urin, le kolicina je odvisna od faze v kateri sem, ce otekam ali splahnjujem.

Razmisljam zdaj o tej tekocini…

Ce dopoldan spijem malo, tam recimo pol litra, se popoldan nalivam, ce pa ze do kosila spijem kak liter in pol, imam popoldan manjso potrebo po tekocini in tudi spijem manj, v bistvu potem namensko pijem, da spijem tiste 3 litre.

Ne spiješ preveč.

Kaj, če probaš vnesti več kalija? Kalij odplavlja vodo iz telesa. Sadje, zelenjava.

Aja pa športanje? Koliko športaš? OH sicer vežejo vodo, ampak športanje to potem porabi.

Mogoče se bo slišalo čudno, ampak jaz že kar nekaj let opažam, da zabuhla postajam pred polno luno. Tudi na WC hodim manj, ene dva dni po polni luni, pa se stanje začne normalizirati.

Seveda spije preveč. Zdaj pozimi je tri litre preveč in obremenjuje telo.

Robi650, 03.02.2022 ob 18:53

Seveda spije preveč. Zdaj pozimi je tri litre preveč in obremenjuje telo.

Ja, seveda, kako boš pa ti vedel koliko ona švica? Ne veš.

Veš koliko kg ima? Tudi ne veš.

In 3 litre pa res ni veliko.

ne spiješ preveč, 03.02.2022 ob 19:03

Ja, seveda, kako boš pa ti vedel koliko ona švica? Ne veš.

Veš koliko kg ima? Tudi ne veš.

In 3 litre pa res ni veliko.

za eno žensko meter in čvap, ki ima 50 kg s posteljo vred, je 3l dodatne tekočine na dan ogrooomno. Preveč.

za eno, ki ima pa ene 180cm, pa 90 kg pa ravno prav.

Največji človeški organ je pa koža – perspiracija – izhlapevanje preko nje – in tudi manjša ženska ima manjšo površino kože, kot višjerasla, zato manj švica  in izpareva tako in manj vode izgubi tako, kot višjerasla; tudi če nič ne telovadi dodatno.

A maš probleme z glutenom????? Seveda pa OH vežejo vodo in redijo, odvisno od energetske porabe.

Sicer je 3 litre vode dosti, ampak to itak izločiš, če ne rabiš.

Ne, voda se ne izloča kar tako, telo jo absorbira, zlasti na način, kot to danes pijete, da se stalno nalivate, kot dojenčki na joški. V nasprotju s tem, kar plozajo fitneserji pa tudi nekateri zdravniki, da kako je treba stalno po malo piti, je dejansko treba vodo piti v šusih – večjo količino naenkrat, ker takrat telo res izloči prekomerno tekočino. Dobi signal, vzame tisto, kar rabi, ostalo izloči. Tako kot se pitje danes propagira, pa telo dejansko zastrupljaš s tekočino – malo po malo, stalno ta voda, telo je preprosto posiljeno in preveč napojeno s tekočino.

3 litre je TOTALNO preveč! Voda tudi ni samo v tem, kar piješ, vsaj pol litra ali več jo zaužiješ tudi s hrano.

Vodo spij v 3-4 šusih, vsakič en velik kozarec po 4 dcl recimo in to je to. ne pa tole neprestano nalivanje, ki se ga greste. Še roža zgnije, če jo stalno zalivaš.

no rocket science, 03.02.2022 ob 23:09

za eno žensko meter in čvap, ki ima 50 kg s posteljo vred, je 3l dodatne tekočine na dan ogrooomno. Preveč.

za eno, ki ima pa ene 180cm, pa 90 kg pa ravno prav.

Največji človeški organ je pa koža – perspiracija – izhlapevanje preko nje – in tudi manjša ženska ima manjšo površino kože, kot višjerasla, zato manj švica  in izpareva tako in manj vode izgubi tako, kot višjerasla; tudi če nič ne telovadi dodatno.

Ja, si kar mislim, da ima samo 50 kg.

AMpak res butaste klatite. Kako lahko pametuješ nekomu, da preveč spije, če ne veš ne koliko je težak, ne koliko je aktiven? Ti povem, da poleti pogosto spijem 4, 5 litrov tekočine. Pa je še premalo.

Pozimi pa nekje 2-3 litre. Ko sem fejst aktivna, je 2 povem premalo, mora biti 3.

Tako, da ne klatiti neumnosti, če pojmaš nimaš ne o njeni postavi, ne aktivnosti, pojma nimaš kaj dela, v kaki pogojih je, koliko švica.

Pa tisti, ki pametujete kako preveč pije: velika večina dohtarjev vedno znova poudarja kako so ljudje dehidrirani. Ampak samo na monu pa veste, da se ljudje preveč nalivamo z vodo. Čudno, da dohtarji povsem drugače mislijo. Aja, niso končali mon fakultete pa ne vedo.

Koliko kg pa imas. Ce imas 90 potem je cca( do) 3 l ok. Ce imas 70, je 3l prevec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close