Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ogoljufana

ogoljufana

Pri menjavi koles (letos prvič doma) se je zlomil vijak. Na servisu sem kupila novega a mi je mehanik povedal da se samo vijak ne da zamenjati, potrebno je razdreti (mislim da pesto) pri tem pa se bo najbrž poškodoval kroglični ležaj, ki bi v kratkem času začel peti ( torej nakup novega) Cena je kr velika, mi je pa serviser omenil da se tak vijak zlomi le če je bil pri montaži kolesa s pištolo križem zavijačen oz. prenapet. Ne vem če sem napisala prav (sem pač ženska). Zanima me ali lahko popravilo le tega zahtevam od vulkanizerja, ki mi je gume montiral.

pri vulkanizerju si menjala pa novembra lani? težka bo

Joj, glede na to da v našem podjetju kjer delam med drugim imamo tudi menjavo koles, bom odpisal.
Kar se tiče samega vijaka zakaj je počil, je lahko 1000 razlogov. Eden je tudi ta ki ga navajate. Ampak ponavadi, vsi vulkanizerji ”s pnevmatsko pištolo” le deloma pritegnejo vijake, naprej pa z ”moment ključem”, ki točno določi kakšno silo (v Kg), je na posamezni vijak, saj s tem zagotovijo da se med vožnjo vijak ne bo odvil.
Kar se tiče vašega samega primera; Težko smo razsodnik. In NE bomo rekli da je krivda vulkanizerja. Tudi kar se tiče nadaljnih težav; je res da niso majhen strošek. Če bi vulkanizer menjal gume, pa bi pri njemu se odtrgalo, bi bila njegova težava da reši; pa še tu je težko dokazljivo, BOLJ je tu dobra volja posameznega vulkanizerja. Mi bi, glede na to da imamo avtomehanično delavnico napako nekako sporazumno popravili.
Še enkrat rečem; Lahko vprašae vulkaniterja če vam povrne stroške. Saj veste; lepa beseda lepo mesto najde. V prihodnje pa predlagam da vse tako delo opravlja za to pooblašečna oseba.
Ali ste doma vijake pritegnili z moment ključem, da so dovolj pričvrščene; glede na to da je sila v rokah osebe ženske manjša od sile moškega, si ne želite da vam med vožjo pride do tega da bi vam kolo odpadlo.
Našemu očetu je kolo odpadlo, na prikolici, in prehitelo vozilo, tako da to niso heci…

No job-no money, no money-no women, no women-no problem!

Opa, ločenc. Tole si pa dobro spisal.

Ločeni pravi za oženit 😉

Glede na to da je expert je po mojem že parkrat poročen in ločen 😀

Hahahahaha, ne ne, samo enkrat SREČNO ločen 😛
Drugače pa EXPERT za vse ;))

No job-no money, no money-no women, no women-no problem!

Hvala za odgovore, posebej Exspertu. No z vulkanizerjem (ki ima tudi mehanično delavnico) se ne bom prepirala. Kupila nov kroglični ležaj, mi bodo to uredili ko mi bodo premontirali platišča. Seveda bodo to opravili pri drugem vulkanizerstvu. In ja, vijake sem zategnila z moment ključem, glede ženske moči pa, če mi je uspelo pri odvijanju vijak zlomit…..

New Report

Close